1 fles wijn, 7 standaard glazen voor wijn.
Ongeveer 6 à 7 glazen per fles afhankelijk van de inhoud van de fles wijn.
horeca richtlijnen, in de horeca gaat meestal zo'n 100cc wijn in een wijnglas. De horeca gaat uit van zo'n 6-7 glazen uit een fles van 0,75liter.
Hierbij mag je rekenen op 1 fles rode wijn per 4 gasten (zo'n 2 glazen per fles per persoon) en 1 fles witte wijn per 6 gasten. Als je een cocktail wilt schenken voorzie je best ongeveer 1 liter per 4 gasten.
Je moet alleen even inschatten hoe erg je gasten van wijn houden. Nu alleen nog uitrekenen: aantal gasten × aantal verwachte glazen per gast ÷ 4 = het aantal flessen wijn dat je nodig hebt. Cheers!
Makkelijke regel: reken 3/4 fles wijn per persoon.
Er zijn 10 gasten aanwezig die allemaal gemiddeld 10 glazen wijn nuttigen; Voor dit feest heb je dus 10 gasten * 10 glazen = 100 glazen nodig; Aantal flessen dat je nodig hebt = 100 / 6 (slechtste geval) = 17 flessen nodig.
Aantal flessen wijn voor een diner
Tijdens een diner drinken gasten vaak 1 glas wijn per gang. Bij het hoofdgerecht zal dit waarschijnlijk uitkomen op 1,5 glas. Dit houdt in dat je gasten zo'n 4,5 glas per persoon zullen drinken bij een viergangendiner.
'Zo'n 60% van de Nederlanders denkt dat je uit een standaard fles (75 cl) wijn 6 glazen kan halen, maar in feite zijn dat er 7,5'.
1 fles wijn, 7 standaard glazen voor wijn. 1 fles jenever, 21 tot 22 standaard glazen voor sterke drank.
Is elke dag een fles wijn drinken nog oké? Het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad adviseren om helemaal geen alcohol te drinken. Alcohol is namelijk slecht voor je gezondheid. Als je toch wilt drinken, adviseren zij om het bij één glas per dag te houden en zeker niet elke dag een fles wijn te drinken.
Eén glas wijn per dag gezond? Dat is niet juist. Er is geen bewijs dat matige consumptie van alcohol in het voordeel van je gezondheid kan werken, bijvoorbeeld beschermend tegen hart- en vaatziekten. Er is dus geen reden om voor je gezondheid alcohol te gaan drinken.
Omtrent deze normalisering doen de wildste verklaringen de ronde waaronder: 75 cl was de longcapaciteit van de gemiddelde glasblazer. 75 cl was de gemiddelde consumptie bij een maaltijd. 75 cl was het ideale volume om wijn te conserveren.
Een glas alcohol per dag lijkt de kans op bepaalde ziekten te verkleinen, maar verhoogt tegelijkertijd de kans op borstkanker bij vrouwen. De eventuele voordelen wegen niet op tegen de nadelen van alcohol voor de gezondheid. Het advies is daarom om geen alcohol te drinken, of in elk geval niet meer dan 1 glas per dag.
0,5 -1,5 promille (ongeveer 2-5 glazen voor een vrouw, 3-7 glazen voor een man): je bent 'aangeschoten', je kan niet meer veilig aan het verkeer deelnemen. 1,5 -3,0 promille (ongeveer 6-9 glazen voor een vrouw, 8-14 glazen voor een man): je bent dronken, je kan absoluut niet meer aan het verkeer deelnemen.
Voor de horeca zijn er wel richtlijnen, die aangeven dat in een glas 100-125 cc wijn wordt geschonken. Dit varieert natuurlijk ook per horeca gelegenheid (en de prijs van een glas wijn).
Fles wijn per dag niet schadelijk voor gezondheid En zijn conclusie: Het drinken van alcohol is alleen schadelijk, wanneer je meer dan 13 eenheden per dag gebruikt, oftewel iets meer dan één fles wijn of 4 à 5 pinten bier per dag.
Drink maximaal één glas per dag
Om deze reden adviseert het voedingscentrum geen wijn of maximaal één glas per dag te drinken. Het is een moeilijke materie omdat in sommige gevallen onderzoeken aantonen dat anderhalve glas wijn per dag de kans op bepaalde chronische ziekten vermindert.
2 liter water = 8 grote glazen
2 liter water is best veel. 8 grote glazen, ik koos voor 4 flesjes van een halve liter. Die kon ik ook makkelijk overal mee naartoe nemen, zodat ik zeker wist dat ik genoeg dronk.
{Bij zware drinkers ± 5.) Een feest van 50 personen van 3 uur met een consumptie prijs van €2,50 komt dus op €375,-.
Toch zitten er in wijn veel minder koolhydraten dan in een glas cola of sinaasappelsap. Kortom, als je wilt afvallen kun je best één glas wijn drinken, maar als je een hele fles droge witte wijn in je eentje drinkt (5 á 6 glazen), betekent dat dat je ruim 500 calorieën binnenkrijgt.
Tijdens een diner drinken de gasten per gang gemiddeld een glas wijn. Het hoofdgerecht is goed voor gemiddeld anderhalf glas. Verder is het handig om te weten dat er ongeveer 5 glazen uit een fles wijn gaan en 6 uit een fles prosecco, cava of champagne. Alles is natuurlijk afhankelijk van de feestvierders.
De lever verwerkt gemiddeld 7 gram alcohol per uur. Een glas wijn of bier bevat gemiddeld 10 gram alcohol . De lever heeft hier 1 tot 1,5 uur voor nodig om een standaardglas te verwerken. Drink je op een avondje uit 6 glazen, dan heeft je lever ongeveer 9 uur nodig om de af te breken.
Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per feestganger. Daarna kan je rekenen op ongeveer twee drankjes per uur. Duurt het feestje bijvoorbeeld vier uur, reken dan op negen drankjes per persoon. Dat lijkt misschien veel, maar je hebt natuurlijk bij voorkeur iets te veel gekocht in plaats van te weinig.