Geen bewijs voor gevaar
Hoewel er enkele beperkte studies op cellen en dieren zijn die wijzen op mogelijke risico's van niet-ioniserende straling, is er op dit moment absoluut geen wetenschappelijk bewijst dat mobiele telefoons of bluetooth slecht zijn voor de gezondheid.
Omdat het hacken van bluetooth moeilijk is, en het bereik van het signaal niet erg groot, is bluetooth in principe erg veilig, mits je er verantwoord mee omspringt. Zelfs een deur met het allerstevigste slot houdt niemand buiten als je hem zelf open laat staan.
Bluetooth gebruiken
Stel dat er op een smartphone leuke liedjes staan opgeslagen. Speel deze liedjes dan af op allerlei andere apparaten met bluetooth. Denk aan luidsprekers, laptops, versterkers, hoofdtelefoons en autoradio's. Bluetooth wordt ook veel gebruikt om te bellen.
Veeg in het Startscherm omhoog en zoek en tik vervolgens op Instellingen. Tik op de Bluetooth Aan/uit-schakelaar om de Bluetoothverbinding in of uit te schakelen. Tik op Bluetooth om een lijst met aangesloten apparaten te bekijken.
Bluetooth is een draadloze verbinding die verschillende apparaten, zoals bijvoorbeeld je smartphone en je laptop, met elkaar verbindt. Zo kun je gegevens tussen de apparaten uitwisselen zonder dat je daar een USB-kabel of andere aansluiting voor nodig hebt.
Voor een verbinding via Bluetooth hebben we apparaat met een Bluetooth-adapter nodig. Voor het gebruik van Wifi-apparaten hebben we echter een wireless adapter en een router nodig. Bluetooth is eenvoudig te gebruiken net als het koppelen van apparaten.
Simpel gezegd geeft een wifiverbinding je het beste geluid. Dit komt omdat de wifi een veel grotere bandbreedte heeft dan bluetooth. De bestanden die afgespeeld worden, hoeven bij wifi niet verkleind of veranderd te worden voordat ze naar je speaker gestuurd worden.
Je bent namelijk heel erg vatbaar voor hackers als je bluetooth altijd aan staat. Hackers kunnen je hacken door met hun eigen bluetooth-apparaat verbinding te maken met jouw apparaat. Iets wat natuurlijk extra gemakkelijk gaat als je je bluetooth altijd aan hebt staan.
bluetooth kost niets. het gaan namelijk niet via de telefoonverbinding maar direct van de ene telefoon naar de andere. internet wél ! je kan nakijken wat hij 'verbruikt' qua geld kun je meestal een (gratis) nummer bellen vanaf je mobiel en 't zo bijhouden.
Omdat communicatie via Bluetooth draadloos verloopt, is het een technologie die erg interessant is voor hackers. Het signaal reikt doorgaans tot een meter of tien, dus hoeft een kwaadwillende slechts in de buurt van een apparaat met Bluetooth te komen om een inbraakpoging te kunnen wagen.
Met stalkerware neemt een (ex-)partner de smartphone van het doelwit over. Hij kan meelezen met WhatsAppgesprekken, foto's en video's bekijken en de locatie van de telefoon opvragen. Zelfs verwijderde WhatsAppberichten zijn nog zichtbaar.
Normaal gesproken zal het binnen een straal van 1 tot 10 meter functioneren, maar wanneer het zendvermogen wordt opgevoerd, kan de 100 meter worden gehaald.
Door het veelvuldig gebruik van een Bluetooth headset wordt straling door het hoofd geabsorbeerd met hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid en moeite met focussen als mogelijk gevolg. En in het ergste geval kan overmatige blootstelling aan Bluetooth straling resulteren in onvruchtbaarheid en kanker.
Samenvatting over draadloze oortjes
Uw AirPods en andere draadloze oortelefoons gebruiken niet-ioniserende elektromagnetische straling om gegevens van het gekoppelde apparaat naar uw oren over te dragen. Deze stralingen zijn over het algemeen onschadelijk.
Binnen een piconet ondersteunt bluetooth maximaal acht actieve verschillende apparaten, terwijl er in totaal 127 apparaten een verbinding kunnen houden (deze zijn tijdelijk 'geparkeerd').
Via bluetooth maak je draadloos verbinding tussen twee apparaten, zoals een smartphone en een smartwatch of carkit. Maar je gebruikt het ook om draadloos muziek van je smartphone af te spelen op je bluetooth speaker of bestanden en foto's uit te wisselen tussen twee apparaten.
Met Dichtbij delen kunnen onder andere foto's, links, documenten en apps gedeeld worden tussen telefoons, en Chrome OS-apparaten. Alle apparaten binnen het Android en Chrome OS-ecosysteem worden middels dit 'protocol' aan elkaar verbonden.
De website Radiozenders.FM leent zich bij uitstek voor het streamen van al je favoriete soorten muziek via je bluetooth-speaker. Om hier muziek te streamen, heb je A: geen enkele app nodig en hoef je dus ook niets te installeren op je apparaat.
Niet alle TV's zijn voorzien van Bluetooth, maar er is een manier om het toe te voegen. Om Bluetooth toe te voegen aan jouw TV: Controleer of jouw TV Bluetooth-compatibel is. Kijk naar de audio-uitgangen op de TV.
Sluit een USB-kabel aan op de USB-poort van uw voertuig en sluit het andere uiteinde van de kabel aan op uw Android-telefoon. Uw telefoon kan u vragen de Android Auto-app te downloaden of te updaten naar de nieuwste versie van de app. Volg de instructies op het scherm om het instellen af te ronden.
Ga in je auto zitten en zet je bluetooth-instellingen aan van je telefoon en auto. Ga naar het menu instellingen van je autoradio of scherm en zoek naar bluetooth-instellingen. Selecteer vervolgens 'Pairing' of 'koppelen'. Kijk vervolgens in de lijst met beschikbare apparaten en klik op de naam van je telefoon.