Hierbij mag je rekenen op 1 fles rode wijn per 4 gasten (zo'n 2 glazen per fles per persoon) en 1 fles witte wijn per 6 gasten. Als je een cocktail wilt schenken voorzie je best ongeveer 1 liter per 4 gasten.
Makkelijke regel: reken 3/4 fles wijn per persoon.
Tijdens een diner drinken gasten vaak 1 glas wijn per gang. Bij het hoofdgerecht zal dit waarschijnlijk uitkomen op 1,5 glas. Dit houdt in dat je gasten zo'n 4,5 glas per persoon zullen drinken bij een viergangendiner.
Er zijn 10 gasten aanwezig die allemaal gemiddeld 10 glazen wijn nuttigen; Voor dit feest heb je dus 10 gasten * 10 glazen = 100 glazen nodig; Aantal flessen dat je nodig hebt = 100 / 6 (slechtste geval) = 17 flessen nodig.
1 fles wijn, 7 standaard glazen voor wijn.
Hierbij mag je rekenen op 1 fles rode wijn per 4 gasten (zo'n 2 glazen per fles per persoon) en 1 fles witte wijn per 6 gasten. Als je een cocktail wilt schenken voorzie je best ongeveer 1 liter per 4 gasten.
Het advies is om voor wijnen te gaan die niet te zuur zijn en ook niet te zwaar op de maag vallen. Denk daarbij voor witte wijnen aan, een Italiaanse Grillo, een Zuid-Franse Sauvignon Blanc of een Oostenrijkse Rivaner. Natuurlijk past een een Chardonnay ook altijd. De allemans vriend wordt altijd lekker gevonden.
Toch zitten er in wijn veel minder koolhydraten dan in een glas cola of sinaasappelsap. Kortom, als je wilt afvallen kun je best één glas wijn drinken, maar als je een hele fles droge witte wijn in je eentje drinkt (5 á 6 glazen), betekent dat dat je ruim 500 calorieën binnenkrijgt.
1 Drinks. Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per deelnemer voor een receptie of drankfeest. Daarna is dat gemiddeld twee drankjes per persoon. Voor een ontvangst met koffie en thee of een koffiepauze neem je als richtlijn anderhalf kopje per persoon.
Rode wijn is wereldwijd de meest gedronken wijnsoort, en is het resultaat van de gisting van blauwe druiven en druivenschillen. Dit duurt in de meeste gevallen zo'n twee weken. De rode kleur ontstaat door de aanwezigheid van kleurstoffen in de druivenschil. De regio waar druif vandaan komt heeft invloed op de smaak.
Uit een normale fles wijn van 75cl haal je 6 glazen wijn.
Uit het onderzoek blijkt dat 74 procent van de Nederlanders (18+) wel eens wijn drinkt. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat men meestal twee glazen drinkt en consumenten steeds meer hun aankopen doen via het internet.
Ongeveer 6 à 7 glazen per fles afhankelijk van de inhoud van de fles wijn.
Is elke dag een fles wijn drinken nog oké? Het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad adviseren om helemaal geen alcohol te drinken. Alcohol is namelijk slecht voor je gezondheid. Als je toch wilt drinken, adviseren zij om het bij één glas per dag te houden en zeker niet elke dag een fles wijn te drinken.
Omtrent deze normalisering doen de wildste verklaringen de ronde waaronder: 75 cl was de longcapaciteit van de gemiddelde glasblazer. 75 cl was de gemiddelde consumptie bij een maaltijd. 75 cl was het ideale volume om wijn te conserveren.
Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per feestganger. Daarna kan je rekenen op ongeveer twee drankjes per uur. Duurt het feestje bijvoorbeeld vier uur, reken dan op negen drankjes per persoon. Dat lijkt misschien veel, maar je hebt natuurlijk bij voorkeur iets te veel gekocht in plaats van te weinig.
Uit één fles sterke drank haal je 15 à 20 glazen - puur of met ijs.
Stel je hebt een fles drank van 70cl die zonder BTW 15 euro inkoop kost. Daar haal je 23 shotjes uit. Als het personeel er zelf 3 drinkt, dan verkoop je er 20. Als je uitgaat van een shot van 30ml (met 1 dranksoort) en die verkoop je voor 3 euro per shot, dan levert de fles je 60 euro omzet op.
Mensen die geregeld veel drinken, eten daarbij doorgaans slecht. Ze krijgen hierdoor weinig voedingsstoffen binnen. De voedingswaarde van alcoholhoudende dranken is namelijk te verwaarlozen. De calorieën die in alcohol zitten, noemen ze ook wel 'lege calorieën'.
Na 2 weken niet drinken zal daar al verbetering in optreden. Je tanden worden minder aangetast. Alcohol bevat suikers en zure stoffen zoals citroenzuur die het tandglazuur aantasten, waardoor tandbederf, toenemende tandplak en soms ook een slechte adem ontstaat. Hoogstwaarschijnlijk begin je te vermageren.
Dat we dikker worden van bier is ook een fabeltje. In een pils zitten 44 calorieën per 100 ml, in wijn 70 tot 80 calorieën per 100 ml. Wijn drink je meestal in een klein glas. In een glas bier kan gemiddeld 250 ml, dus in de praktijk heb je evenveel calorieën binnen na een wijntje of biertje.
Hoeveel wijn moet je kopen bij de BBQ? Plan voor de zekerheid ongeveer twee glazen per gast per uur. Een fles wijn bevat vijf tot zes glazen, dus als je tien gasten verwacht voor een drie uur durende BBQ, zou dat neerkomen op twee doosjes of twaalf flessen wijn.
Volgens een onderzoek uit 2014 drinkt de gemiddelde Nederlander ongeveer 20 liter wijn per jaar. De meeste wijn dronken we in 2009, met 22 liter per persoon. Ondanks de constante stijging staat Nederland nog niet in de top 10 van Europa.