Hoeveel BIV op tweedehands auto?

vanaf 01/07/2022: 50,38 EUR
vanaf 01/07/2021: 46,23 EUR. vanaf 01/07/2020: 45,56 EUR. vanaf 01/07/2019: 45,35 EUR.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Hoeveel bedraagt de BIV?

U kunt de BIV (en de verkeersbelasting) voor uw auto berekenen op de simulator van de Vlaamse overheid. Er geldt een maximumbedrag van 11.556,92 euro, het minimumbedrag is 46,23 euro, behalve voor elektrische auto's, die vrijgesteld zijn van verkeersbelastingen (bedragen sinds 01/07/2021).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autogids.be

Hoe wordt de inverkeerstelling berekend?

De BIV wordt berekend op basis van een aantal milieukenmerken: CO2-uitstoot. CO2 is een milieuvervuilende stof die jouw voertuig uitstoot tijdens het rijden. Hoe meer vervuilende stof je uitstoot, hoe hoger de BIV zal zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verzekeringen.be

Wat is mijn BIV?

De belasting op inverkeerstelling (BIV), ook soms inschrijvingstaks genoemd, is een eenmalige belasting die iedere eigenaar van een nieuw of tweedehands voertuig moet betalen vanaf de ingebruikname van het voertuig op de openbare weg in België.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Wat kost het om een tweedehands auto in te schrijven?

Hoeveel kost het om mijn auto in te schrijven? Als je je inschrijvingsbewijs en nummerplaat binnen de 24 uur wilt ontvangen, dan betaal je daarvoor 26 euro. Wil je het inschrijvingsbewijs nog dezelfde dag ontvangen? Dan ben je verplicht je voertuig in te schrijven voor 12.30 uur en betaal je 80 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tweedehands.auto

Zo onderhandel je over de prijs van je tweedehands auto (TIPS & TRICKS) | ANWB Helpt

36 gerelateerde vragen gevonden

Waarom is BIV zo hoog?

De BIV voor niet-leasingvoertuigen wordt vooral bepaald door allerlei milieukenmerken. Vlaanderen kijkt naar het soort brandstof (benzine, diesel, lpg, aardgas,…), de CO2-uitstoot, de euronorm en de eventuele aanwezigheid van een roetfilter. Daar komt nog een leeftijdscorrectie bij op basis van de eerste inschrijving.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vroom.be

Kan ik mijn BIV terugkrijgen?

Als het dossier aan alle voorwaarden voldoet, houdt de Vlaamse Belastingdienst de belasting op inverkeerstelling (BIV) tegen. Op die manier hoeft u de BIV niet langer voor te schieten en later terug te vragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Hoeveel BIV voor oldtimer?

Bedrag. De forfaitaire belasting op inverkeerstelling bedraagt sinds 1-07-2021 46,23 euro. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd op 1 juli.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Wat met verkeersbelasting bij verkoop auto?

Hebt u al verkeersbelasting betaald voor een verkochte auto, dan krijgt u de te veel betaalde belastingen terugbetaald op voorwaarde dat u binnen de vier maanden na de verkoop uw plaat terugstuurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belfius.be

Is inverkeerstelling eenmalig?

Eenmalige belasting

De belasting op inverkeerstelling is een belasting op nieuwe of tweedehandse voertuigen. Het is een eenmalige belasting die u moet betalen als het voertuig op uw naam is ingeschreven. U betaalt de belasting op het ogenblik dat u het voertuig voor het eerst in gebruik neemt op de openbare weg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belgium.be

Hoeveel tijd heb je om BIV te betalen?

Procedure. Na de eerste inschrijving van uw voertuig bij de DIV (Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen) ontvangt u van de Vlaamse Belastingdienst automatisch een aanslagbiljet. Na ontvangst van het aanslagbiljet hebt u 2 maanden de tijd om de BIV te betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kortenberg.be

Wat is de euro norm van mijn auto?

Hoe kom je de Euronorm van je auto te weten? De Euronorm van je auto staat vermeld op het inschrijvingsbewijs bij de code 'V. 9' of op de Car-Pass. Bij oudere modellen van voor 2000 kan de vermelding van de Euronorm soms ontbreken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gocar.be

Hoe een tweedehands auto inschrijven?

Vul het roze formulier 'Aanvraag tot inschrijving van een voertuig' in. Dat formulier kunt u krijgen bij de firma die het voertuig levert, de verzekeringsmaatschappij die de burgerlijke aansprakelijkheid dekt, een keuringscentrum of de DIV. Breng dit formulier naar uw verzekeraar, makelaar of leasingbedrijf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Hoeveel pk is 1600cc?

Meer bepaald de cilinderinhoud, uitgedrukt in cm³ of aantal kilowatt (kW). Een voorbeeld: één fiscale PK is gelijk aan 200 cm³ cilinderinhoud. Een auto met een cilinderinhoud van 1600cc heeft dus 8 fiscale PK.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op yuzzu.be

Wat zijn auto's voor dubbel gebruik?

Een auto voor dubbel gebruik is elke auto opgevat en gebouwd voor het vervoer van personen en zaken die bij het gebruik voor het bezoldigde vervoer van personen ten hoogste acht plaatsen mag bevatten, die van de bestuurder niet meegeteld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fiscalibus.be

Wat als je auto 25 jaar oud is?

In 1995 veranderde deze regeling: iedere auto werd belastingvrij als hij 25 jaar oud was. Dan kon je een auto officieel een oldtimer noemen, en werd hij veelal alleen nog ingezet voor hobbymatig gebruik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op topgear.nl

Is een auto van 1997 een oldtimer?

Een voertuig valt onder de categorie oldtimer als het meer dan 25 jaar in het verkeer gesteld is en bij de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV) ingeschreven is onder 'O-plaat' (oldtimerplaat).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Is een auto van 20 jaar een oldtimer?

Tot 31 december 2013 sprak men van een oldtimer wanneer de auto minimaal 25 jaar oud was. Sinds 1 januari 2014 is deze grens verhoogd naar 40 jaar of ouder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oldtimer-verzekering.nl

Hoeveel kost een inverkeerstelling?

vanaf 01/07/2022: 50,38 EUR

vanaf 01/07/2021: 46,23 EUR. vanaf 01/07/2020: 45,56 EUR. vanaf 01/07/2019: 45,35 EUR.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Hoeveel wegenbelasting krijg ik terug?

De belasting die u te veel hebt betaald vanaf het moment dat het motorrijtuig niet meer op uw naam staat geregistreerd bij de RDW, krijgt u automatisch terug. Dit geldt ook wanneer u via automatische incasso betaalt. Bedragen van € 5 of minder worden niet terugbetaald. Let op!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belastingdienst.nl

Wat gebeurt er als je verkeersbelasting niet betaald?

De verkeersbelasting is niet betaald

De overtreder betaalt een boete van 25% van het niet-betaalde bedrag vanaf een openstaande hoofdsom van 100 euro, met een minimumboete van 50 euro en een maximumboete van 1.250 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Welke CO2 uitstoot voor BIV?

De BIV wordt berekend op grond van het vermogen van de motor, uitgedrukt in fiscale paardenkracht (pk) of kilowatt. Een hoge of lage uitstoot heeft dus geen invloed op dit bedrag. Echter worden volledig elektrische wagens (of wagens op waterstof) ook voor leasefirma's vrijgesteld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijntipsenadvies.be

Hoeveel is de wegenbelasting in België?

De rijtaks (of gewoon wegenbelasting)

De bedragen variëren van zo'n 80 (voor een 0,7-liter motor) tot zo'n 2.000 euro (voor motoren groter dan 4,0 liter) per jaar. Hierbij zijn de verschillen tussen diesel en benzine vaak een heel stuk minder groot dan in Nederland, wat verklaart waarom België zo'n dieselland is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op topgear.nl

Hoe bereken je CO2 uitstoot van een auto?

Benzine bestaat voor 87% uit koolstof, of 652 gram koolstof per liter benzine. Om deze koolstof te verbranden tot CO2 is 1740 gram zuurstof nodig. De som is dus 652 + 1740 = 2392 gram CO2/liter benzine. Een verbruik van 5 liter/100 km komt dus overeen met 5 L x 2392 g/L / 100 (per km) = 120 g CO2/km.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ecoscore.be

Populaire vragen