Hoe gaat het verder met een kind met het RS-virus? De meeste kinderen met het RS-virus zijn binnen 3 tot 7 dagen weer beter. Als uw kind benauwd is, controleert de huisarts elke dag hoe het gaat met uw kind. Soms moet een kind naar het ziekenhuis.
Dit duurt gemiddeld vijf tot tien dagen. De behandeling is ondersteunend: zorgen voor voldoende inname van vocht en het voorkomen van uitdroging (vaak kleine beetjes vocht geven), paracetamol voor koorts en eventuele pijn (oor- of keelontsteking veroorzaakt door het virus).
Er bestaat geen vaccin tegen RS-virus. Behandeling van een RS-virusinfectie is meestal niet nodig. De klachten verdwijnen vanzelf na een paar dagen tot een week. Overleg met de huisarts als uw baby niet goed drinkt of uw kind jonger dan 3 maanden koorts heeft.
Symptomen RSV infectie
Omdat er nog geen vaccin of medicijn is tegen een ernstige RSV-infectie en omdat veel ziekenhuizen in lage-inkomenslanden niet over beademingsapparatuur beschikken, hebben zuigelingen daar een relatief hoog risico om te overlijden aan de infectie.
Het RS virus veroorzaakt bij de meeste gezonde kinderen en volwassenen klachten die lijken op een gewone verkoudheid, met een loopneus, verstopte neus en soms lichte koorts. Voor kinderen onder de twee jaar, en met name baby's jonger dan zes maanden, kan een infectie met het RS virus gevaarlijk zijn.
Een infectie met het RS-virus begint met een flinke neusverkoudheid. Later treedt hoesten steeds meer op de voorgrond, meestal zonder koorts. Bij baby's die jonger zijn dan zes weken kunnen te lange adempauzes ontstaan. De grauwe verkleuring van de lippen kunnen de eerste tekenen van de infectie zijn.
Als uw kind veel hoest, is dit meestal niet erg. In de meeste gevallen heeft uw kind een virusinfectie. Het hoesten gaat dan binnen 2 tot 3 weken vanzelf over. Als uw kind langer hoest, komt dit vaak doordat uw kind op een leeftijd is waarop het makkelijk nieuwe virusinfecties krijgt.
De meeste kinderen met het RS-virus zijn binnen 3 tot 7 dagen weer beter. Als uw kind benauwd is, controleert de huisarts elke dag hoe het gaat met uw kind. Soms moet een kind naar het ziekenhuis. Daar krijgt het zuurstof en een infuus met vocht als dat nodig is.
Hoe wordt RSV aangepakt? Er bestaat geen geneesmiddel dat een RSV-infectie kan genezen. De behandeling is dus ondersteunend, tot je kind de infectie heeft overwonnen. Ook antibiotica zal niet helpen, omdat het om een virus gaat en niet om een bacteriële besmetting.
Kan mijn kind opnieuw RSV krijgen? Hoewel het mogelijk is dat een kind opnieuw een RSV-infectie oploopt, is het zeer waarschijnlijk dat de symptomen veel minder ernstig zijn dan de eerste keer.
RSV is een zeer besmettelijk virus. RSV kan ernstige infecties aan de luchtwegen veroorzaken. Dit kan betekenen dat uw baby in het ziekenhuis moet worden opgenomen, mogelijk zelfs op de 'Intensive Care' afdeling. RSV kan luchtwegklachten veroorzaken die jarenlang blijven bestaan.
Als je kind ouder dan 3 maanden is en geen ernstige symptomen heeft, zoals snotneus, hoesten, oorpijn of keelpijn, kan je bij koorts best 3 dagen afwachten voor je naar de huisarts gaat. De meeste infecties die door een virus veroorzaakt worden duren namelijk maximaal 3 dagen.
Het inademen van damp kan helpen om helpen om slijm op te lossen. Ga bijvoorbeeld met je baby in de badkamer naast een stomende douche zitten. Bij oudere kinderen kan stomen boven een bak heet water helpen, maar bij een baby mag je dit niet doen. Het risico op verbranding is te groot.
Als mijn kind RSV heeft, hoe wordt dit dan behandeld? In de meeste gevallen blijft de RSV-infectie beperkt tot een gewone verkoudheid en is er geen specifieke behandeling nodig. Als uw kind koorts heeft, kan uw arts hiervoor medicijnen voorschrijven.
De besmettelijkheid duurt 8 dagen bij volwassenen tot 4 weken bij jonge kinderen. Meestal vindt besmetting plaats via de handen, maar ook via voorwerpen zoals speelgoed. Het virus verspreidt zich via de lucht door hoesten en niezen.
Besmetting. RSV wordt overgedragen via: druppeltjes in de lucht bij hoesten, niezen of praten. contact met besmette omgevingsoppervlakken.
Via de handen kan het virus in het oog of de mond komen. Infectie door RS -virus is besmettelijk voordat iemand ziek wordt. Kinderen jonger dan 2 jaar zijn 3 tot 4 weken besmettelijk nadat ze ziek worden. Kinderen ouder dan 2 jaar ongeveer 5 dagen.
kleine kinderen jonger dan 6 jaar kunnen 3 weken besmettelijk zijn. volwassenen zijn normaal gezien 2 tot 8 dagen besmettelijk.
De eerste signalen van een benauwdheid zijn over het algemeen: hoesten, piepen, snel ademen en een snelle hartslag. Eten en drinken gaat vaak moeizaam, en het kind is humeurig of wil niet spelen. Vaak kunt u ook aan de houding van uw kind zien of er sprake is van benauwdheid.
Wat zijn de symptomen? De symptomen van rotavirus zijn koorts, misselijkheid, overgeven en waterdunne diarree. Na besmetting duurt het ongeveer 2 dagen voordat ziekteverschijnselen optreden. De klachten duren 4 tot 6 dagen.
Baby's en kleine kinderen (tot 2 jaar): houd de spraykop tegen het neusgaatje zonder deze erin te steken. Maximaal 1 keer sprayen in elk neusgaatje, 2 tot 4 maal per dag.
Is uw kind snel en vaak verkouden, dan kunt u langer doorgaan met één keer per dag spoelen. Heeft uw kind een sonde dan kunt u bijvoorbeeld twee keer per dag de neusspoelen.
In het eerste levensjaar krijgen bijna alle kinderen dit virus. Bij verreweg de meeste kinderen verloopt infectie met het virus mild. Voor baby's en kinderen tot twee jaar kan infectie met het virus gevaarlijk zijn.
Tot onderin de longetjes. Heeft je kindje het vaak benauwd, dan kan een vernevelaar je kindje waarschijnlijk goed helpen. Je kindje haalt dan een paar keer per dag adem via een vernevelaar met fysiologisch zout.