Nederlanders hoeven voorlopig geen extra kosten te betalen als zij roamen in het Verenigd Koninkrijk. Omgekeerd gaan Britse providers wel weer extra rekenen als Britten in Nederland of andere Europese landen gebruikmaken van mobiel internet.
Roamingkosten UK – wat na de Brexit? Goed nieuws, zelfs na de Brexit verandert er niets aan de roamingtarieven in het Verenigd Koninkrijk. Je kan er dus vrijuit surfen, bellen en sms'en (binnen de grenzen van je vaste abonnement natuurlijk).
Ja!Roam Like at Home blijft van toepassing in het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent dus dat je je simkaart er kunt gebruiken alsof je nog in België bent, zonder meerkost.
Sinds de Brexit in 2020 hoort het Verenigd Koninkrijk niet meer bij de EU. De regels voor roam-like-at-home gelden ook hier niet meer. Bij de meeste providers is je bundel ook in het Verenigd Koninkrijk geldig. Het kan geen kwaad om dat voor je vertrek even te checken.
Vanaf de inwerkingtreding van de brexit, namelijk 1 januari 2021, zullen de Europese roamingregels niet meer van toepassing op het Verenigd Koninkrijk.
U kunt overal in de Europese Unie (EU) bellen, internetten en sms'en zonder extra kosten.
Vanaf 1 oktober 2021 is een geldig paspoort noodzakelijk. Ook op doorreis naar een andere bestemming heeft men een geldig paspoort nodig. Als EU-burgers, waar vereist, geen paspoort hebben, kunnen ze de toegang tot het VK worden geweigerd.
Sinds 31 januari 2020 is Groot-Brittannië geen lid meer van de Europese Unie. Wees gerust: ook in de landen van het Verenigd Koninkrijk kan je je Nederlandse internetbundels gebruiken.
Als roaming uit staat, kan je telefoon geen verbinding maken met het internet. Binnen de EU is het dus verstandig om aan te zetten, als je op reis gaat. Binnen de EU geldt je abonnement namelijk gewoon, en kun je internetten zoals je in Nederland ook doet.
Roaming kun je in Europa altijd aanzetten. En ondanks dat Groot-Brittannië sinds 2020 geen lid meer is van de Europese Unie, kun je ook hier nog gebruik maken van jouw Nederlandse internetbundel.
Zolang u thuis meer tijd doorbrengt dan in het buitenland, of zolang u uw mobiele telefoon meer thuis gebruikt dan in het buitenland, wordt dit gezien als roaming. U betaalt voor uw gesprekken, sms'jes en dataverbruik in de EU evenveel als in eigen land. Dit wordt gezien als een “redelijk gebruik” van roamingdiensten.
U kunt mobiele data in- of uitschakelen om te voorkomen dat apps en voorzieningen via het mobiele netwerk verbinding maken met het internet. Als mobiele data is ingeschakeld, gebruiken apps en voorzieningen uw mobiele verbinding als wifi niet beschikbaar is.
Roaming zorgt ervoor dat je in het buitenland bereikbaar bent en kunt bellen, internetten en sms'en. Zodra je de Nederlandse grens achter je laat, maakt je smartphone contact met een lokale zendmast van een buitenlandse provider.
Ja!Roam Like at Home blijft van toepassing in het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent dus dat je je simkaart er kunt gebruiken alsof je nog in België bent, zonder meerkost.
Hoe voorkom je roamingkosten? Je kunt roamingkosten in het buitenland vermijden door roaming op je telefoon uit te schakelen. Dit betekent dat jouw telefoon geen gegevens van een buitenlands netwerk gebruikt. Als je dan in het buitenland bent en geen Wi-Fi hebt, zal je telefoon geen gebruik maken van het internet.
Roaming is het gebruiken van ander mobiel netwerk dan dat van je provider. Dit gebeurt vooral als je in het buitenland gaat bellen, sms'en en internetten. Je telefoon maakt dan verbinding met een lokaal netwerk. Dat netwerk maakt weer contact met het netwerk van je eigen provider.
Dataroaming: dataroaming wil zeggen dat je een ander netwerk gebruikt, dan dat van je eigen provider. Wanneer je bijvoorbeeld in Nederland gebruik maakt van Vodafone, maar in België op het Proximus-netwerk terecht komt, is er sprake van dataroaming.
De meeste toestellen zijn geschikt voor bellen via 4G in het buitenland. Je moet dan wel de laatste release op je telefoon hebben geinstalleerd. Check anders voor de zekerheid via Google of jouw telefoon geschikt is.
Over het algemeen is wonen in Engeland iets duurder dan in Nederland. In grote steden is alles natuurlijk ook een stuk duurder dan in een dorpje op het platteland. Een groot deel van je salaris ben je dus al kwijt aan je vaste lasten.
Je kunt in Engeland contant betalen, maar ook met jouw pinpas of creditcard. Het is op vrijwel alle plekken mogelijk om te pinnen: in winkels, in de horeca, en bij gelegenheden als musea. Jouw Nederlandse bankpas is in Engeland gewoon bruikbaar.
Londen is een van de veiligste steden ter wereld, maar houd wel in je achterhoofd dat het een metropool is waar misdaad wel voorkomt. De meest gebruikelijke misdaden zijn berovingen en inbraken. Wees verstandig en gebruik tijdens je bezoek je gezond verstand.
Een internationaal paspoort kost meestal tussen 65 en 90 euro. Steden en gemeenten mogen een hogere prijs vragen, al zal het nooit veel meer dan 90 euro zijn.
U kunt mobiele data in- of uitschakelen om te voorkomen dat apps en voorzieningen via het mobiele netwerk verbinding maken met het internet. Als mobiele data is ingeschakeld, gebruiken apps en voorzieningen uw mobiele verbinding als wifi niet beschikbaar is.