Geocaching is een soort spel dat je digitaal en in the real world speelt. Je gaat met behulp van GPS-coordinaten, via een app op je telefoon of een GPS-apparaat, een schat vinden. Die schat, die noemen we een (geo)cache. Dit spel kun je over de hele wereld spelen: overal ter wereld hebben mensen geocaches verstopt.
Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen.
Maak een account aan, dowload de app en locatie en het Geocachen kan beginnen. Alle plekken waar een kistje ligt verstopt, vind je op de website geocaching.com, of in de app. Nadat je een gratis account hebt aangemaakt en een geocaching app voor Android of IOS hebt gedownload kun je meteen beginnen.
3️ – Jouw geocache verstoppen ð§
Eenmaal je jouw geocache-schat in elkaar gestoken hebt, kan je deze gaan verstoppen. Wanneer je deze verstopt hebt moet je de de GPS coördinaten bepalen van de locatie waar jij jouw geocache verstopt hebt.
Speel je via de officiële app, dan kom je er al snel achter dat er veel caches grijs zijn gekleurd op de kaart. Dat betekent dat je details van deze caches in de app alleen kunt zien als je een Premium-abonnement hebt. Dat kost 5,99 euro per maand of 29,99 euro per jaar.
Geocachen met je smartphone kan met de Geocaching app van Groundspeak. De geocaching app is gratis beschikbaar in Google Play en de App store. Deze schatzoeken app is ideaal om op zoek te gaan naar geocaches. Je hoeft dus helemaal geen dure GPS aan te schaffen om te kunnen geocachen.
Bij stapeltellen is het de bedoeling om een getal te herleiden tot 1 cijfer. Dat kan je doen door de cijfers van dat getallen bij elkaar op te tellen, eventueel moet je dit herhalen totdat er uiteindelijk 1 cijfer overblijft. Voorbeeld: het getal 93. De cijfers optellen geeft 12, optellen van deze cijfers geeft 3.
Geocachers verbergen ergens een schat (een cache) en publiceren de coördinaten van de verbergplaats op het internet. Andere geocachers gaan dan, dikwijls om het eerst, op zoek naar die schat. Vaak moeten er opdrachten worden uitgevoerd en raadsels opgelost om de schat terug te vinden.
Wat zijn EarthCaches? Een EarthCache is een type geocache waarbij je geen fysieke container zal vinden, maar waar je een geologieles zal krijgen over onze planeet. Je zal dus op de aangegeven locatie iets bijleren over de (ontwikkeling van de) aarde.
Wat is geocaching? Je gaat tijdens een wandeling op zoek naar een schat doormiddel van coördinaten. Volg de coördinaten met je GPS of app op je telefoon om bij de schat uit te komen. Via deze routes kom je ook onverwachts op hele mooie plekken!
Overigens kun je het omrekenen ook relatief eenvoudig zelf doen; het enige wat je moet onthouden is dat er 60 minuten in een graad gaan, en 60 seconden in een minuut. Voorbeeld: bij de breedtegraad 52.09061 heb je 52 graden en 0,09061 * 60 = 5,437 minuten.
België: De Belg met de meest gevonden geocaches op dit ogenblik is matteoanne, 75.000 gevonden caches sinds september 2014: chapeau! Nederland: 75.000 caches in een peulschil in vergelijking met goed 88.000 caches die MoVeD heeft gevonden.
Een perfecte manier om een cache te verstoppen waar weinig ruimte is, of waar je wilt dat iemand goed moet zoeken. Met een magnetische onderkant. De logrolletjes kunnen als optie bij dit produkt gekozen worden.
Een Lab cache werkt op dezelfde manier als een traditional. Je zoekt op een locatie naar de cache, als je hem vindt, log je hem in het logboek. Het verschil is dat je een code nodig hebt om de cache online te kunnen loggen. Een Geocaching Adventure cache is een soort lab cache.
De GeoTour Kop van Drenthe is een route met ruim zeventig schatten, ook wel caches genoemd. Met behulp van een app waarop je coördinaten ziet kun je ze vinden. "Er waren al veel van dat soort caches", legt Jolanda Doornbos namens de Stichting Kop van Drenthe uit. Allerlei nieuwe caches vormen uiteindelijk de GeoTour.
De eerste letterbox werd in 1854 verstopt door natuurgids James Perrot in Dartmoor, Engeland. Het ging toen nog om een grote jampot. Tijdens zijn rondleidingen door dit natuurgebied gaf hij aanwijzingen zodat anderen zijn pot konden vinden.
Om je gemiddelde te berekenen tel je alle cijfers bij elkaar op en deel je het door het aantal cijfers: (5,6 + 5,2 + 6,6 + 7,6 + 7,3)/5= 6,46. Als er niet tussentijds wordt afgerond en dit cijfer wordt omgezet naar een eindcijfer, zou je uitkomen op een 6.
De hoogste waarde heeft de letter 'Q', deze heeft een waarde van 10. Alle letterwaarden op een rij van scrabble zijn: A=1, B=3, C=5, D=2, E=1, F=4, G=3, H=4, I=1, J=4, K=3, L=3, M=3, N=1, O=1, P=3, Q=10, R=2, S=2, T=2, U=4, V=4, W=5, X=8, Y=8, Z=4.
Woordwaarde: Om de woordwaarde te berekenen moet je de letterwaardes van iedere letter uit het woord bepalen. De woordwaarde kan je dan berekenen door alle letterwaardes bij elkaar te tellen om zo tot de woordwaarde te komen.
Garmin - eTrex Touch 35
eTrex Touch 35 is het nieuwe navigatietoestel voor het gezin, voor buitenactiviteiten en avonturen in de bergen, ideaal voor iedereen die erop uit wil in de natuur, van recreatieve fietsers en wandelaars tot beginnende geocachers en bergbeklimmers.
Met behulp van de Wherigo Speler op een apparaat met een GPS ontvanger kunnen gebruikers fysieke locaties bezoeken, virtuele dingen oppakken en gebruiken, omgaan met virtuele karakters en puzzels in de echte wereld oplossen. krijgen van aanwijzingen of taken en het horen van geluiden op het apparaat.
De oorsprong. De naam Geocaching is op 30 mei 2000 bedacht door Matt Stum, lid van de “GPS Stash Hunt” mailing list.
Zoals de meeste systemen gebruiken we 6 decimalen, wat overeenkomt met een nauwkeurigheid van 1 meter. Dit is ook een gangbare notatie die wordt gebruikt in geocaching en vooral in de zeevaart, waar de minuut meestal voldoende is als kleinste waarde.
Er zijn verschillende notaties waarin GPS coördinaten kunnen worden uitgedrukt, zoals lengte- en breedtegraad, Rijks Driehoek Coördinaten, UTM, UPS, MGRS en Maidenhead. -graden - minuten - seconden - tienden van seconden (DDD° MM' SS. s"). Op veel GPS apparatuur is het formaat instelbaar.