Tip: Geef je wenkbrauwen de tijd om weer aan te groeien. Dan worden ze dikker en makkelijker te plukken. Het is voldoende om je wenkbrauwen elke 1 tot 2 weken te epileren. Als je naar een deskundige gaat, is het voldoende om je wenkbrauwen om de drie tot vier weken te laten epileren.
Maar waar je met een grote pluksessie onder de wenkbrauw prima wegkomt, is het boven de wenkbrauw oppassen geblazen. De haartjes vormen zich vaak namelijk al precies naar de natuurlijke lijn van je gezicht, waardoor veelvuldig plukken juist voor een onnatuurlijk resultaat kan zorgen.
Laat je wenkbrauwen ongeveer iedere vier tot iedere zes weken door een wenkbrauwspecialist onder handen nemen. Zo blijven je wenkbrauwen op zijn mooist!
Je kunt voor een dagelijkse oplossing gaan met behulp van make-up, zoals een poeder of wenkbrauwpotlood, om je wenkbrauwen natuurlijk in te kleuren. Daarnaast kun je ook een browgel gebruiken (zoals deze van NYX), om de haartjes naar boven te borstelen zodat ze voller lijken."
Wenkbrauwen groeien langzaam of moeilijk
Dit kan komen door een teveel aan stylingproducten. En dan hebben we het niet alleen over wenkbrauwpotlood, -poeder of de verkeerde wenkbrauwgel. Je maakt misschien ook gebruik van moisturizer, cleanser, zonnebrandcrème en make-up producten als foundation.
Hét geheim achter volle, natuurlijke wenkbrauwen is het tekenen van haartjes op de plekken waar je haartjes mist. Dit doe je met behulp van een flinterdun wenkbrauwpotlood in een kleur die bij je wenkbrauwen of haarkleur past. Kleur ze niet te dik in als je je wenkbrauwen graag natuurlijk houdt.
Als je een beginner bent, epileer dan één keer per week. Het zal steeds minder ongemakkelijk aanvoelen, waardoor je steeds tevredener zult zijn. Als je een pro bent, doe dan een stapje terug en epileer eens in de drie weken.
Verder reageert de huid vaak goed op beide behandelingen en zijn ze beide efficiënt. Uiteindelijk kies ik dan toch voor harsen, omdat dit sneller gaat en daardoor als minder pijnlijk wordt ervaren. Daarnaast haalt goede hars met de juiste techniek net wat meer haartjes weg dan draad.
Wenkbrauwen die er goed uitzien doen veel voor je gelaat. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je er jonger uitziet en verzorgd. Het is belangrijk om niet teveel haartjes weg te halen want dat kan je een vreemde gezichtsuitdrukking bezorgen.
Er staat geen leeftijd op, voor de bovenlip en wenkbrauwen zijn er al kinderen van 11 jaar dat dit laten doen. Veel te vroeg zullen velen denken, maar wanneer het kind het er erg moeilijk mee heeft is het beter om dit te laten doen omdat ze hun nadien veel beter in hun vel voelen.
Als je alle haarzakjes eruit trekt, dan hoef je pas na 3 weken weer te epileren. Dit lukt dus veel vrouwen niet en daarom epileren ze elke week. Als je een paar verkeerde haartjes eruit hebt getrokken, kun je daar niets meer aan doen.
Deze behandeling is speciaal voor mensen die nog niet eerder in de salon zijn geweest. Een expert epileert je wenkbrauwen tot in perfectie, verft ze indien nodig, knipt wilde haartjes bij en geeft daarna een kleine touch-up met onze producten.
Benodigdheden wenkbrauwen epileren
Om dit te kunnen doen heb je nodig: een lineaal; een witte kohlpotlood of concealer potlood; een pincet (ikzelf gebruik een Tweezerman omdat ze scherp zijn en je elk haartje ermee kunt pakken.
Leg je wenkbrauwpotlood in je neusvleugel en diagonaal langs je buitenooghoek. Trek nu een streepje bij het uiteinde van je wenkbrauw. Opnieuw leg je je potlood in je neusvleugel en diagonaal over het midden van je oog, op je wenkbrauw. Op dit punt dient het hoogste punt van je wenkbrauwboog te komen.
Goed epileren doe je door je huid strak te trekken met je vingers en de haartjes te verwijderen in de groeirichting. Zorg dat je geen huid vastneemt om jezelf pijn te besparen. Trek ze eruit met een stevige ruk om wondjes te vermijden. Werk daarnaast één per één.
Scheren is snel en gemakkelijk, maar de haren komen vrij snel terug en voelen stugger aan. Bij epileren blijven de haren langer weg, maar voordat je wederom kunt epileren, moet de haar eerst weer terug gegroeid zijn.
het is hygiënisch omdat je de huid niet aanraakt met de handen. de huid heeft niet te lijden onder de behandeling, zoals dat wel gebeurd bij waxen en harsen. de huid wordt niet onnodig uitgerekt. minder kans op roodheid en daardoor wel geschikter voor de gevoelige huid.
Threaden is het weghalen van ongewenste haartjes met een touwtje. Vaak wordt deze methode gebruikt voor het verwijderen van ongewenst gezichtshaar, met name bij het ontharen van wenkbrauwen. Het is een hele nauwkeurige behandeling waarbij zelfs de kleinste donshaartjes worden weggetoverd!
Epileren is een ietwat agressieve ontharingsmethode waardoor roodheid en irritatie kan ontstaan, met name bij vrouwen met een gevoelige huid. Je kunt de kans op roodheid en irritatie wel verkleinen door o.a. vooraf te scrubben met een milde, exfoliërende scrub en een goede nazorg.
Bij epilatie kun je tot wel 4 weken van een gladde huid genieten. Want wanneer je haartjes bij de wortel verwijdert, duurt het veel langer voordat ze weer teruggroeien dan wanneer je een zogenaamde oppervlaktemethode gebruikt, zoals scheren en ontharingscrèmes.
Scrub regelmatig om ingegroeide haartjes te voorkomen. Probeer één keer per week te scrubben om ingegroeide haartjes te voorkomen - het helpt om dode huidcellen te verwijderen en 'maakt de weg vrij' zodat je haartjes kunnen groeien zoals dat zou moeten. Het beste is om 2 dagen voordat je je epileert te scrubben.
Een andere manier op je wenkbrauwen te onderhouden, is met behulp van een speciaal schaartje. Borstel je haren met een wenkbrauwborsteltje omhoog en knip de stukjes af die er buiten vallen. Borstel daarna je haartjes omlaag en herhaal het proces. Tip: Vul je wenkbrauwen in met een potlood voordat je begint.