Schapenvet met zalmolie is goed voor een gezonde huid en glanzende vacht. Dosering: kleine honden/katten 1-2 pompje per dag, middelgrote honden 2-3 pompjes per dag, grote honden 3-4- pompjes per dag.
Het voedingsadvies voor de mini-uitvoering (3,3 gram per stuk) is 1 bonbon per 10 kg lichaamsgewicht per dag. Voor vloeibaar schapenvet geldt een voedingsadvies van 5 ml per 10 kg lichaamsgewicht. Vergeet niet dat schapenvet bedoeld is als aanvullend middel naast het reguliere voer.
Schapenvet bevat vitamine A en vitamine D. Deze vitamines zijn belangrijk voor het gezichtsvermogen, voor de versteviging en opbouw van de botten, voor de slijmvliezen, voor de luchtwegen en voor het maag-darmkanaal. Vitamine A en D ondersteunen de afweer tegen bacteriën en infecties.
Een vaak aanbevolen supplement voor een glanzende vacht is visolie. Dit is een goede bron van omega-3-vetzuren, die ontstekingsremmend werken en bijdragen aan een gezonde huid en vacht voor je hond. Hou je zeker aan de voorgeschreven hoeveelheden, want te veel van deze olie kan spijsverteringsproblemen veroorzaken.
Het beste om de jeuk te verzachten is natuurlijk om zo snel mogelijk achter de oorzaak te komen en dit te laten behandelen door uw dierenarts. Daarnaast kan beweging de hond afleiden van de jeuk, waardoor hij minder krabt. Ook kan het helpen om de vacht regelmatig te borstelen.
Rundvlees, varkensvlees en kip kunnen bijvoorbeeld een allergische reactie uitlokken bij honden. U kunt dan hypoallergeen hondenvoer uitproberen. Dit bestaat uit slechts één soort vlees, aangevuld met (glutenvrije) granen, aardappel of groente. Er zijn diverse soorten hypoallergeen hondenvoer verkrijgbaar.
Schapenvet realiseert een gezondere huid, sterkere botten, een betere gezondheid, een hogere weerstand, een glanzende en een betere darmflora. Het kan goed helpen tegen hardnekkig haaruitval, dunne ontlasting, een droge schilferende of geïrriteerde huid en tegen een doffe vacht met eventuele kale/doffe/vale plekken.
5 tot 8 kg – dagelijks tot maximaal ½ teentje. 8 tot 20 kg – tot 1 teentje per dag. 20 tot 32 kg – maximaal 2 teentjes per dag. 32 kg en meer – tot 2 ½ teentjes per dag.
Vooral de EPA en DHA hebben een belangrijke functie in het lichaam van je hond. Vaak geven we zalmolie aan honden voor het behoud van een gezonde en een glanzende vacht. Toch heeft het een veel bredere werking. Het geeft namelijk een belangrijke ondersteuning aan het immuunsysteem en de gewrichtsfunctie van honden.
Voldoende beweging
Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar dit laatste punt is belangrijk. Een beetje vet is namelijk helemaal prima, maar een te magere hond moet ook spiermassa opbouwen om gezond en gelukkig te worden én te blijven. Door je hond voldoende beweging te geven wordt hij sterker en groeien zijn spieren.
Over de vachten
Ze hebben het liefst een wollige schapenvacht. Speciaal voor uw hond of poes hebben wij bruine Hollandse vachten voor een kleine prijs. Het zijn vachten met een kleine beschadiging, een vakkundige reparatie of wat ruigere wol. De wol is ongeveer 5 cm lang.
Schapenvet is goed voor honden en zorgt voor een glanzende vacht, een gezonde huid en een sterker immuunsysteem. Schapenvet kan helpen tegen hardnekkig haaruitval, dunne ontlasting, een droge schilferende of geïrriteerde huid en tegen een doffe vacht. Schapenvet bevat vitamine A en vitamine D.
Extra vergine olijfolie is olie uit de eerste, koude persing van de olijven. Bij iedere volgende persing gaat er telkens wat van de smaak en de de extra gezondheidsvoordelen verloren. Extra vergine olijfolie is dus de gezondst en lekkerste olijfolie die je je hond kan geven.
Groenten als prei, knoflook, bieslook en uien kunnen zijn rode bloedlichaampjes beschadigen. Honden die vaak met de pot mee-eten, krijgen deze groenten veel binnen. Hierdoor lopen ze het risico op bloedarmoede. De gevarenzone ligt bij een inname van 15 tot 30 gram ui of prei per kilogram lichaamsgewicht.
in karnemelk zit zeer weinig lactose en hierdoor kunnen honden hier veel beter tegen. Karnemelk is een natuurlijke optie bij het tegengaan van vlooien en teken. Karnemelk is goed voor uw hond, dus geldt de regel baat het niet, dan schaadt het niet.
Één van de meest voorkomende oorzaak van jeuk bij honden is vlooien. Wanneer je ziet dat je hond veel krabt en zichzelf bijt, dan is het mogelijk dat hij geplaagd wordt door vlooien. Plaatsen waar de vlooien zich graag manifesteren zijn bij de oren, op de rug waar de staart begint, de liezen en de buik.
Als je hond slechts op enkele plaatsen droge plekjes vertoont, raden we het gebruik van huidzalven en balsems als lokale behandeling aan. Regelmatig borstelen en kammen van de vacht is ook een goede tip om de haren van je hond die extra glans mee te geven. Bovendien vermijd je op die manier de vorming van klitten.
Knoflook en ui zijn giftig voor de hond, waarom? Allium soorten (ui-achtigen: knoflook, prei, sjalotten, sierui, en bieslook) bevatten bepaalde stoffen die uiteindelijk omgezet worden in zogenaamde 'oxidanten' (Sulfoxide en Disulfide). Deze oxidanten kunnen de rode bloedcellen beschadigen.
Neem maatregelen die de jeuk tijdelijk verlichten: Zalven met bijsmeerzalf; gebruik vettere zalf naarmate de huid droger is. Na het douchen of baden de huid droog deppen en direct inzalven. Verkoel de huid met lauw water, koude omslagen, ventilator, koele wijde kleding, door te blazen op de huid of naar buiten te gaan.
De meest voorkomende allergieën bij de hond zijn vlooienallergie (49% van de gevallen), voedselallergie (15%) en atopie (30%). Atopie is een reactie op stoffen in de omgeving zoals pollen of huisstofmijten.
Elke hond krabt zich wel eens, dat is volkomen normaal. Maar als een hond zich de hele dag krabt, likt, bijt en op haar poten kauwt, dan is er iets aan de hand.