'Ik wens je een gelukkig nieuwjaar' staat dus gelijk aan 'Ik wens je een gelukkig 2022 (of 2023, enz.). ' Op voorbedrukte wenskaarten zijn hoofdletters tamelijk gangbaar in bijvoorbeeld 'Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar'. Daar is weinig bezwaar tegen.
Beste Formules uitwisselen,
Het uitspreken van de formule prettige kerstdagen of fijne feestdagen of wat voor variant dan ook is net zoiets als prettig weekend, of veel plezier met je vakantie, of nog een fijne dag.
wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig { jaartal }. Met onze dank voor de prettige relatie gedurende het afgelopen jaar wensen wij u fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Wij danken u voor het vertrouwen en de aangename samenwerking. Wij wensen u Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia!
Wij wensen je 365 dagen gevuld met warmte en licht, een nieuw jaar boordevol geluk! Wij wensen jullie 365 zalige dagen toe en uiteraard ook fijne Kerstdagen! Wij wensen u een prettige feestdagen en een succesvol 2022. Wij wensen u goede kerstdagen en een gelukkig en gezond 2022.
Gelukkig Nieuwjaar! Gelukkig 2022! Op een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden, hoop, vreugde en positiviteit. Denk aan de mooie momenten en goede tijden van 2021, en maak je klaar voor de nog betere tijden van 2022!
Hele fijne feestdagen gewenst, en we hopen op een 'normaler' 2022! Alleen samen maken we een succes van 2022! Het was een bijzonder jaar! We blikken terug op een prettige samenwerking in het afgelopen jaar.
Het hoeft dus niet per se fijn te zijn om 'fijn' te zijn. Maar meestal is fijn positief bedoeld. Je kunt iemand 'een fijne dag' wensen, 'een fijn weekend', 'een fijne vakantie'. En zelfs 'fijne Kerstdagen'; de katholieke wens 'zalige Kerstdagen' is steeds zeldzamer geworden.
Als iemand „beste wensen” tegen u zegt, reageer dan met: „O ja? Welke dan?” Vervolgens laat u die persoon fijn stoeien met de stilte die volgt. Heerlijk.
In Nederland heb je verschillende opties. Je kunt zeggen: "Prettige Kerstdagen," "Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar," of "Zalig Kerstfeest!"
Beste 2022, wees niet zoals je kleine broertje 2021. Wees wijs en kom na het ontsmetten, virusvrij. Ik wens je succesvolle 12 maanden, vreugdevolle 52 weken, heerlijke 365 dagen, gedenkwaardige 8760 uren, zegeningen van 525600 minuten en gelukkigste 31536000 seconden. Gelukkig Nieuwjaar!
Veel geluk, liefde, al het goede, het beste, beterschap, nog vele jaren, ik denk aan je, dat al je dromen mogen uitkomen….. Woorden die we allemaal wel eens gebruikt hebben op een kaart voor een huwelijk, een zieke vriendin, verjaardag of een collega die met pensioen gaat.
Geluk, zo zegt het woordenboek, betekent: voorspoed, welzijn, een gunstig verloop van je omstandigheden. Mooi gezegd, maar waarom wensen we juist nu elkaar geluk? Wanneer je de beste wensen geeft aan iemand, hoop je voor diegene dat hij of zij een mooi, gezond, succesvol en vooral een gelukkig nieuw jaar krijgt.
Voor je warme contacten kun je het beste afsluiten met een tekst als 'Liefs' of 'Warme kerstgroetjes', gevolgd door jullie namen. Je achternaam erbij vermelden is niet nodig, want jullie kennen elkaar goed! Wel kun je heel simpel afsluiten met 'De familie Zwart' als je dat leuk vindt.
“Ik wens je deze kerst vrede en vreugde.” “Ik hoop dat deze speciale tijd van het jaar gevuld is met heel veel liefde.” “Licht en liefde gewenst voor jou en je gezin deze kerstdagen.”
Vertel uit welke wijk je komt, of wat je favoriete eten is. Neem in acht wie het kaartje ontvangt en probeer je in te leven. Laat de mensen weten dat er aan ze wordt gedacht.” Volgens Mariska zijn veel van de ouderen erg dankbaar.
Christenen in Mauritanië hebben eind december ook geen reden voor een feest. In het land zijn weliswaar enkele kerken te vinden, maar deze zijn alleen toegankelijk voor buitenlanders. Mauritaniërs zelf mogen zich niet bekeren tot een ander geloof dan de islam, anders wacht hen de doodstraf.
Het kerstfeest is ontstaan in de vierde eeuw na Christus, en wel tegelijk in Rome en Jerusalem. Daarom werd het feest op twee verschillende data gevierd: te Rome op 25 december, in Jerusalem op 6 januari.
25 december wordt eerste kerstdag genoemd en 26 december tweede kerstdag. Tijdens deze 2 dagen komen families bij elkaar om samen uitgebreid te eten, elkaar kerstcadeautjes te geven en spelletjes te spelen. Kerst staat dan ook voor gezelligheid en warmte, met versierde huizen, lichtjes en een groot feestmaal.