Minimum en maximum salaris voor Koks - van € 1.466 tot € 3.081 per maand - 2022.
Een Chef Kok in Nederland verdient gemiddeld € 3.105 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.640 (laag) tot € 3.575 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Het salaris van een Zelfstandig Werkend Kok begint bij € 1850 per maand. Hieronder vind je meer informatie over hoeveel een Zelfstandig Werkend Kok verdient.
Hoe meer werkenemers er aangestuurd worden en hoe meer verantwoordelijkheden de Sous-chef heeft, des te hoger zal het salaris uitvallen. Het ligt ergens tussen de €1800 en €2600. Tevens biedt de horeca CAO 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en hebben fulltime medewerkers recht op 25 vakantiedagen per jaar.
Vanaf 21 jaar verdien je in de horeca minstens € 10,48 per uur. Als voltijds medewerker ligt je minimumloon per maand op minimaal € 1.725.
Na je opleiding start je op ongeveer 1714 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 1996 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 11,54 euro bruto.
Een Sous Chef in Nederland verdient gemiddeld € 2.615 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.225 (laag) tot € 3.010 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Het loon van een restauranteigenaar: 2.500 euro netto.
Salaris chirurg
Ter indicatie: als beginnend afgestudeerde in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je, conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), per jaar een bruto salaris van ongeveer € 70.000,- voor een 45-urige werkweek. Het salaris kan oplopen tot zo'n € 130.000,-.
Het salaris van een ontbijtkok begint bij € 1.800 per maand. Het beroep ontbijtkok is een variant van het beroep Basiskok. Het salaris van Basiskok ligt gemiddeld op € 2.100 bruto per maand.
We zien nu er tekorten zijn wel dat een kok eerder op dat eindloon uitkomt, maar veel meer dan dit verdienen ze niet. ' Een chef-kok verdient volgens de cao tussen de 2.329 euro en 3.000 euro. 'Dus deze zelfstandig werkende kok van de koning krijgt het salaris van de chef, zo kun je het zien.
Chef-kok lonen in België
Als Chef-kok mag je je verwachten aan een gemiddeld salaris van 39.500 €. Het gemiddelde loonbereik als Chef-kok ligt tussen 31.300 € en 47.100 €. Voor een job als Chef-kok zijn er heel wat jobaanbiedingen in Brussel, Antwerpen, Gent.
Als je chefkok wilt worden en je hebt een diploma vmbo, havo of vwo op zak, dan kun je direct beginnen met de opleiding tot kok. Heb je niet een van deze diploma's, dan zul je eerst het diploma horeca-assistent moeten scoren. Als je eenmaal basiskok bent, dan kun je een vervolgopleiding tot restaurantkok volgen.
In de horeca werken is vaak gezellig en leuk, maar het harde werken en het gemiddelde salaris van €11,76 zorgen er voor dat er vooral ook in de horeca een groot tekort is aan deze toppers. De bedragen die hierboven genoemd worden, zijn bruto-inkomens en kunnen enorm verschillen per regio en bedrijf.
Het loon van een pizzabaas: 3.000 euro netto.
Dat was in 2019 de brancheomzet van de 5696 frituurspeciaalzaken in ons land. Gemiddeld zetten cafetaria's, snackbars en frituren ruim 202 duizend euro om.
De totale leiding over de keuken berust bij de chef-kok. Een sous-chef (of souschef) is de assistent van de chef-kok van een professionele keukenafdeling. Conform het rangensysteem geeft hij leiding aan de keukenbrigade en vervangt hij de chef-kok bij afwezigheid.
Een chef-kok (chef cuisinier), vaak afgekort tot chef, is het hoofd in een professionele keukenafdeling. Conform het rangensysteem geeft hij leiding aan de keukenbrigade en wordt daarbij bijgestaan cq. vervangen door de sous-chef.
De Chef- Kok geeft leiding aan de medewerkers in de keuken en rapporteert aan de eigenaren. De functie houdt in dat er meegedacht wordt in de operationele en strategische planning en het maken van het jaarlijkse budget. De Chef-kok zorgt ervoor dat de doelstellingen die in samenspraak zijn opgesteld worden behaald.
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig: diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg of; diploma mbo entreeopleiding (niveau 1).
Een Zelfstandig Werkend Kok is werkzaam in de keuken van een restaurant, hotel, eetcafé of cateringbedrijf. Zijn hoofdtaak is het zelfstandig bereiden van gerechten voor de gasten. Meestal werkt een Zelfstandig Werkend Kok alleen, onder direct toezicht van een leidinggevende of de bedrijfseigenaar.