De postzegelcode is een code die je zelf schrijft op de plek waar je normaal een postzegel plakt. De code bestaat uit 9 cijfers en letters. Door de postzegelcode heb je een standaard postzegel dus niet meer nodig.
De code beschrijft een Nederlands adres. De eerste zes series staan voor de postcode. Daarna volgt het huis- of postbus- of antwoordnummer van maximaal vijf cijfers. Als het huisnummer een toevoeging heeft dan volgt een X en de toevoeging van maximaal zes tekens.
Nu kun je de postzegelcode gebruiken
Schrijf deze code met zwarte of blauwe pen rechtsboven op de envelop, kaart of op het pakje (op de plek waar je normaal de postzegel zou plakken). Staat het adres er ook op? Dan kun je jouw poststuk meteen in de rode brievenbus doen.
Je vindt het in de e-mail die je krijgt bij je bestelling en in de omschrijving op je rekeningafschrift.
De lengte van het adres moet minimaal drie en mag maximaal zes regels zijn. Volgorde: naam, straatnaam + huisnummer (toevoeging), postbusnummer, postcode + plaatsnaam. Postcode: een spatie tussen de cijfers en letters. Twee spaties tussen postcode en plaatsnaam.
ā Schrijf op de achterkant van de envelop je eigen adres (retouradres). Dat is belangrijk als de brief om een of andere reden wordt teruggestuurd. En zo ben je zeker dat de geadresseerde jouw adres heeft om je een brief terug te sturen.
Als je geen naam of alleen een achternaam gebruikt, kies je bij mannen voor heer en bij vrouwen voor mevrouw.Deze woorden schrijf je altijd voluit.
De internationale postzegelcode is een code van 12 cijfers en letters en begint altijd met 'PNL'.De volgende 9 cijfers en letters zijn willekeurig.
Je bestelt via de PostNL app een unieke postzegelcode en schrijft deze vervolgens op de enveloppe waar je normaal gesproken de postzegel wordt geplakt. Betalen kan eenvoudig via iDeal.
De postzegelcode is een code van negen cijfers en letters. Koop de postzegelcode gemakkelijk online en schrijf hem op je envelop. Na aankoop is de code 5 dagen geldig.
Geen zorg, we bezorgen de post gewoon bij de ontvanger.
Postzegels en het verzenden van pakketten worden vanaf 1 januari 2023 volgend jaar duurder, maakte PostNL vandaag bekend. EĆ©n postzegel voor brieven binnen Nederland kost vanaf 1 januari 1,01 euro. Dat is nu nog 96 cent. De grens van 1 euro wordt volgend jaar dus voor het eerst doorbroken.
Een brievenbus is een kast met een kleine opening waardoor brieven en kleine voorwerpen in de kast gedeponeerd kunnen worden. De kast is meestal afgesloten en kan door de sleutelhouder geopend worden. Er bestaan brievenbussen voor uiteenlopende doelen: langs de openbare weg voor het versturen van post.
Een code in de ruimste zin is een aanduiding die voor iets anders staat, een symbool, een verzameling symbolen, een beweging, etc. Codes worden gebruikt om te communiceren: het is eenvoudiger het woord 'tafel' te zeggen dan naar een tafel te wijzen.
Met Track & Trace kunt u uw aangetekende post of pakket tot de bestemming volgen met ons online internationale tracking systeem. Als u wilt weten waar het zich precies bevindt, vult u uw unieke barcode in. Met een paar muisklikken weet u dan of uw item onderweg is of de bestemming al heeft bereikt.
Benieuwd of je aangetekende post of pakket al is bezorgd? Dat kun je zien door in te loggen op postnl.nl en te kijken onder het tabblad 'bezorgd'.
Postzegels worden opgeplakt in den rechterbovenhoek van de enveloppe en wel zoo, dat er om den postzegel, d.w.z. aan boven en rechter zijkant minstens 1 c.m. ruimte overblijft. Het geldt als onbeleefd postzegels heelemaal tegen den rand van de envelop aan te plakken.
Kan ik ook losse postzegels kopen? Postzegels zijn te koop per vel van 10 stuks (Nederland 1 en 2) en 5 stuks (internationale postzegel). Heb je er niet zo veel nodig? Koop dan online (of met de PostNL-app) een postzegelcode.
Een stempel wordt aangebracht op poststukken door de officiƫle postale autoriteit om een postale reden. Deze stempels worden om een groot aantal uiteenlopende redenen aangebracht: Voor vernietiging, zodat een postzegel niet voor een tweede keer kan worden gebruikt.
De handmatige sortering werd overgenomen door machines. Deze machines moeten alle enveloppen scannen, waarbij gekozen is voor een vaste plek voor de postzegel. Omdat de meeste mensen rechtshandig zijn, is gekozen voor de rechterbovenhoek.
Koop je bij het postkantoor of in de webshop van PostNL een velletje van 10 standaard postzegels, dan reken je een bedrag af van ā¬ 10,10. Postzegels voor het buitenland worden doorgaans per 5 verkocht, voor een velletje internationale postzegels betaal je via deze kanalen ā¬ 8,25.
Post gericht aan een antwoordnummer hoef je niet te frankeren. De ontvanger betaalt de verzendkosten. Een postzegel plakken is dus niet nodig.
Het blijven toch twee mensen die je afzonderlijk aanspreekt. Je kunt ook 'Geachte heren' of 'Geachte dames' schrijven. Omdat het twee verschillende personen zijn schrijf je: 'Geachte heer Smit en heer Smit' of 'Geachte heren Smit en Smit'. Hetzelfde geldt voor twee dames.
Het komt weleens voor dat we een brief of pakket niet kunnen bezorgen. Bijvoorbeeld omdat er geen adresgegevens op staan of omdat het adres onleesbaar is. Zowel poststukken als pakketten komen dan op speciale afdelingen terecht: 'onbestelbare stukken'.
Afzender. Vermeld hier jouw eigen naam of de naam van het bedrijf. Vermeld geen aanhef indien de naam en adres gegevens al op het briefpapier van het bedrijf staan.