Hoe oud is Tikkie?

Tikkie werd eind 2015 bedacht door Freek de Steenwinkel en vijf collega's. Het team zocht naar een manier waarop mensen elkaar eenvoudig kleine bedragen konden terugbetalen, zonder contant geld op zak te hoeven hebben, en zonder lange IBAN-nummers uit te hoeven wisselen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Waarom heet het Tikkie?

,,Betaalde iemand terug dan zou het kassageluidje 'Ka-ching' klinken!” lacht Freek de Steenwinkel, directeur Tikkie. Uiteindelijk won Tikkie, de naam resoneerde het best bij de Amsterdamse studenten die ABN Amro als proefkonijnen gebruikte. ,,Tikkie klinkt vriendelijk, het moet behalve handig fun zijn.”

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deondernemer.nl

Hoeveel Op 1 Tikkie?

Een Tikkie kan maximaal € 5.000 bedragen. U kunt een Tikkie link naar meerdere ontvangers sturen. Goed om rekening te houden dat u per dag per IBAN maximaal € 15.000 kan ontvangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abnamro.nl

Hoe kan Tikkie gratis zijn?

Je voert in Tikkie je rekeningnummer in, kiest het bedrag dat je terug wilt vragen en je stuurt de ontvangers een betaallinkje. Als ze daarop drukken, komen ze bij een iDeal-scherm. Dan kunnen ze het bedrag betalen, ongeacht bij welke bank de ontvanger zit, je betaalt niets extra.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Kun je een Tikkie twee keer betalen?

Kan een Tikkie dubbel betaald worden? Een Tikkie Check betaling kan maar één keer betaald worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tikkie.me

Tikkie gebruiken voor onderlinge betalingen

40 gerelateerde vragen gevonden

Kan iemand je hacken als je een Tikkie stuurt?

De oplichter vraagt je om via Tikkie een klein bedrag over te maken om te controleren of je betrouwbaar bent. Via WhatsApp krijg je een betaallink die uitkomt op een nagemaakte Tikkie-website. Als je op deze nepsite inlogt, kunnen de fraudeurs bij je bankgegevens.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferhulp.nl

Kan de bank geld terug halen?

U kunt de bank vragen om de onterechte incasso terug te boeken. Dit kan binnen 13 maanden na de afschrijving van het bedrag. U moet dan zeggen waarom u het bedrag terug wilt hebben. Uw bank controleert eerst of u een geldige toestemming gaf voor de automatische incasso.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consuwijzer.nl

Wie is de eigenaar van Tikkie?

2016. Tikkie is een initiatief van ABN AMRO. Gemaakt in een klein team, in het voorjaar van 2016. De eerste week had Tikkie al 25.000 fans.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tikkie.me

Hoe zie je dat een Tikkie nep is?

Tikkie-fraude

De link van een echt betaalverzoek via Tikkie ziet er altijd zo uit: https://tikkie.me/pay/[code]. Bij 'code' staat steeds een andere code. Oplichters spelen graag met de link. Er staat dan bijvoorbeeld 'tlkkie.nl' in plaats van 'tikkie.me'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seniorweb.nl

Kan je via Tikkie gehackt worden?

Tikkie is enorm ingeburgerd om snel geld over te maken naar een bekende. Er kleeft echter ook een risico aan. De Fraudehelpdesk waarschuwt voor oplichters die de populaire betaal-app van de ABN-AMRO Bank nabouwen. Daarmee hengelen ze gegevens binnen waarmee ze bankrekeningen van hun slachtoffers kunnen plunderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferwijzer.nl

Wie betaalt wat Tikkie?

De functie van Tikkie, die Groepie heet, lijkt op de website Wie Betaalt Wat. Ook hier kan iedereen zijn bonnetjes invoeren voor bijvoorbeeld het eten of de drank. De app berekent vervolgens aan wie jij nog iets moet betalen of van wie jij nog geld krijgt. Op deze manier hoef je zelf niet ingewikkeld te doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Welke banken werken met Tikkie?

Iedereen met een Nederlandse betaalrekening én een Nederlands, Belgisch of Duits mobiel nummer kan Tikkie gebruiken. Het maakt niet uit bij welke bank je zit. Je vrienden betalen altijd eenvoudig via hun eigen bank en iDEAL. Dit moet wel een Nederlandse bank zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tikkie.me

Kan ik een Tikkie sturen via insta?

Jongeren moeten voorzichtig zijn met dit soort betaalverzoeken op Instagram, waarschuwt ABN Amro, de bank achter de betaalapp. Met Tikkie kunnen gebruikers geld overmaken via een betaallink. Die link kan naar een 06-nummer worden gestuurd, maar ook worden gedeeld via social media.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Is Tikkie wereldwijd?

Overal en altijd betalen

Met de Tikkie Zakelijk app stuur je overal waar je bent een betaalverzoek, ook via QR-code. Zo kunnen klanten direct betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tikkie.me

Waarom stopt Payconiq in Nederland?

Om te voorkomen dat ze twee concurrerende betaaldiensten in dezelfde markt moeten onderhouden, kiezen de banken ervoor om de stekker uit Payconiq te trekken ten faveure van zijn 'grotere broer'. Daarmee komt er na vier jaar een einde aan Payconiq in Nederland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banken.nl

Kun je een Tikkie betalen zonder app?

Vooral jongeren zeggen na het afrekenen vaak tegen elkaar: 'Ik stuur je een tikkie'. In andere woorden: 'Ik stuur je een betaalverzoek'. De mensen die moeten betalen hebben de app zelf niet nodig. Zij tikken op de link en betalen met iDEAL via hun eigen bank.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seniorweb.nl

Hoe werkt de 1 cent truc?

Cybertip: de één-cent-truc. Al vaker waarschuwden we voor oplichters die via een valse betaallink de rekening van hun slachtoffers plunderen. De criminelen bouwen websites van betaaldiensten, bijvoorbeeld Tikkie, na en vragen je zogenaamd één cent over te maken. Als je hierop ingaat, onderscheppen ze je bankgegevens.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stoppestennu.nl

Hoe kunnen criminelen je bankrekening plunderen?

Bij identiteitsfraude (id-fraude) misbruiken criminelen persoonlijke gegevens die ze bemachtigen via een online advertentie, social engineering of met een phishing e-mail. Hiermee worden bijvoorbeeld bankrekeningen geopend op uw naam, waarnaar crimineel geld kan worden doorgesluisd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiligbankieren.nl

Is Tikkie via Marktplaats veilig?

Tikkie. Een andere vorm van fraude die opduikt, is het aftroggelen van inloggegevens voor bankrekeningen via een Tikkie (een betaalverzoek). Dat gaat zo: een potentiële koper meldt zich bij jou, de verkoper. De koper vraagt naar je telefoonnummer om je een WhatsAppbericht te kunnen sturen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op plusonline.nl

Kun je een Tikkie sturen naar buitenland?

Kan ik een Tikkie betalen met een buitenlandse bankrekening? Iedereen met een Nederlandse bankrekening kan een Tikkie betalen. Betalen vanaf een bankrekening uit een ander land is niet mogelijk. Je betaalt via je eigen bank en iDEAL.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tikkie.me

Wat is een Tikkie Belgie?

Wat is Tikkie? Met Tikkie kun je veilig en snel je vrienden een betaalverzoekje via WhatsApp sturen. Via een linkje kunnen je vrienden terugbetalen via iDEAL.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tikkie.me

Kan je in Belgie met iDEAL betalen?

Online betaalmethodes België

Bancontact is de Belgische variant van iDeal en werkt op dezelfde wijze. Tijdens het online shoppen kiest de klant bij betalen voor Bancontact en zijn eigen bank.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op overonlinebetalen.nl

Wat als iemand per ongeluk geld naar je overmaakt?

Als je geld naar een verkeerde bankrekening overmaakt, heb je dat onverschuldigd betaald. De ontvanger is wettelijk verplicht om het geld terug te storten. De bank staat hier in principe buiten. Je kunt eerst een betaalverzoek sturen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op overeenkomsten.nl

Wat moet je doen als je online bent opgelicht?

Doe aangifte bij de politie

Voor oplichting via internet heeft de politie een speciaal meldpunt opgericht: het Landelijke Meldpunt Internetoplichting. Hier kunt u ook digitaal aangifte doen. Er moeten wel duidelijke aanwijzingen zijn voor oplichting. Een geschil over een contract pakt de politie niet op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op achmearechtsbijstand.nl

Wat als de bank een fout maakt?

Lijdt u schade door een fout van een bank? Dan kunt u de bank voor deze schade aansprakelijk stellen. Dat doet u in een civiele procedure. Vaak hebben banken ook een eigen interne klachtenprocedure.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schenkeveldadvocaten.nl

Populaire vragen