BiFi-producten zonder brood, zoals BiFi Original, BiFi Turkey of BiFi SnackPack worden geclassificeerd als rauwe worsten. Deze worden van nature gerookt en gemaakt zonder smaakversterkers en kunstmatige ingrediënten.
Zit er in een bifi dan geen rauw vlees? Een bifi is geen salami, maar gewoon gedroogde worst, kun je gewoon veilig eten.
Droge worst tijdens je zwangerschap
Droge worst wordt namelijk gemaakt van rauw vlees. Laat daarom gedroogde worst zoals salami, chorizo, metworst en cervelaatworst liever liggen. Is de droge worst goed verhit, dan kun je hem wel gewoon eten. Pizza salami of gebakken chorizo is dus geen probleem.
Ingrediënten: Varkensvlees, rundvlees, gejodeerd zout (zout, kaliumiodaat), dextrose, specerijen (peper, koriander, knoflook), antioxidant (natriumascorbaat), conserveermiddel (natriumnitriet), houtrook, Bereid met 160 g varkens- en rundvlees per 100 g Bifi.
Bifi worst wordt gemaakt van hoogwaardig varkensvlees en rundvlees. Bifi worstjes zijn ook een erg populaire snack bij een borrel of feestje en worden veel verkocht in kantines, pompshops en buurthuizen.
Bifi worstjes zijn glutenvrij.
Droge worst, zoals salami of cervelaat, is rauw vlees. Dit wordt meestal niet verhit voor gebruik. Het kan daarom schadelijke bacteriën en parasieten bevatten, zoals listeria en toxoplasma gondii. Deze leveren risico's op voor je zwangerschap en je baby.
Parmaham is rauwe ham. In rauwe vleeswaren kan de Toxoplasma gondii voorkomen. Dat is een parasiet die een toxoplasmose infectie kan veroorzaken. Zo'n infectie kan schadelijk zijn voor je ongeboren kindje.
Vleeswaren als rauwe ham, rookvlees of salami worden ook afgeraden omdat het rauwe vleeswaren zijn en ziekmakers zoals Toxoplasma gondii kunnen bevatten. Deze mogen na goede verhitting of indien ingevroren geweest (min 2 dagen bij min -12 ℃) wel gegeten worden. Rookvlees en bacon zijn veilig om te eten.
Het caloriegehalte is vergelijkbaar met dat van een muffin of twee sneetjes peperkoek. Quasi zonder suiker dan wel, maar wel mét veel vet en proteïnen. Dus niet gezonder dan pakweg een koek.”
Kies dan voor gekookte of gebraden vleeswaren, zoals gekookte casselerrib, gekookte worst, gekookte ham, boterhamworst, gekookte kip- en kalkoenfilet, gebraden fricandeau, grillworst en gebraden gehakt zijn veilig.
Boterhamworst bevat geen lever en is niet rauw, en komt daarom eigenlijk nooit voor op de lijst van afgeraden producten. Toch kun je je afvragen of boterhamworst tijdens de zwangerschap wel gezond is. Het vlees is namelijk zout, vet, bewerkt en bevat conserveringsmiddelen om de houdbaarheid te verlengen.
Rauwe of gedroogde vleeswaren zoals filet americain, rosbief, rauwe ham, parmaham, ossenworst, theeworst, boeren- metworst, chorizo, salami, cervelaat, Franse droge worst,leverworst, leverpastei, paté. Goed verhit zijn deze producten wel toegestaan. Zoals rauwe tonijn, sushi.
Vette vleeswaren, zoals worst en spek kunnen veel verzadigd vet bevatten. Verzadigd vet verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. De magere varianten bevatten minder vet en daarmee minder verzadigd vet. Deze leveren ook minder calorieën.
Maar geen paniek! De maximum toegelaten hoeveelheid nitriet in worst is bij wet geregeld, en er is een enorme veiligheidsmarge ingebouwd, dus mag je gerust droge worst, paté, filet americain of Yorkham eten... maar dan met mate, zoals alles in het leven.
BiFi Beef Original 20g
De snackworst van BiFi - rokerig, gekruid, hartig lekker, van het beste rundvlees. Rundvlees, rundervet, gejodeerd keukenzout (keukenzout, kaliumjodaat), dextrose, uienpoeder, peper, knoflook, antioxidant (natriumascorbaat), conserveermiddelen (natriumnitriet), beukenhoutrook.
Zo zijn sommige producten van Maoam snoep glutenvrij, en zijn ook verschillende producten van RedBand glutenvrij.
Varkensvlees, rundvlees, gejodeerd zout, dextrose, specerijen (peper, KORIANDER, knoflook), stabilisator (natriumascorbaat), conserveermiddel (natriumnitriet), houtrook. Bereid met 160g varkens- en rundvlees per 100g BiFi.
Er zitten 226 kilocalorieën in 1 stukje (100 gram) varkensworst. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'varkensworst'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Een droge worst eet je bij voorkeur op kamertemperatuur. Alleen zo komen alle aroma's van het gekruide vlees volledig vrij. Snij uw worst het liefst zo dun mogelijk. Zo krijgen de vetten in de worst de kans om te smelten op uw tong en hun smaak af te geven.
Vaak krijgen we de vraag; ''is de worst nog eetbaar met de schimmels erop?'' Het antwoord hierop is ja! Zeker weten. Sterker nog; de schimmel geeft de worst een mooie bedekking, en zorgt voor een enorme geur- en smaakboost!
Hoe moet je droge worst koken? Doe de worsten in de pan en vul de pan met ruim water. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Kook de worsten 1 uur, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.