iemand die zich overal mee bemoeit
1) Albedil 2) Bedilal 3) Bediller 4) Bedilziek persoon 5) Bemoeiziek mens 6) Bemoeizuchtig persoon 7) Bemoeizuchtige 8) Betuttelaar 9) Criticaster 10) Iemand die op alles...
Definities die `bemoeial` bevatten:
albedil = •een bemoeial die alles wil beslissen. Regelneef = 1) Bedilal 2) Bediller 3) Bedilzuchtig mens 4) Bedilzuchtig persoon 5) Bedilzuchtige man 6) bemoeial 7) Iemand die alles wil regelen 8) Iemand met overdreven organisatiedrift 9) Initiatiefnemer 10) Organisator...
zich be·moei·en (wederkerend werkwoord; bemoeide zich, heeft zich bemoeid) 1zich inlaten met iem. of iets, vnl. waar je niets mee te maken hebt: bemoei je er niet mee!; bemoei je met je eigen zaken!
Wat we kunnen leren van onze ergernissen
Iemand die je mateloos irriteert, laat meestal precies die kant van jezelf zien die je hebt weggestopt, stelt psycholoog Lex Mulder. 'De kant die je niet mag tonen van jezelf, die je in het verleden hoongelach of straf heeft opgeleverd, die toen inefficiënt of nutteloos bleek.
Narcisme is gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met het eigen uiterlijk of de eigen persoonlijkheid, een overdadige zelfbewondering, egoïsme, drang tot overheersing, niet-realistische ambitie en een gebrek aan empathie.
Je moet je voordoen alsof je dood bent voor hem. Vanaf vandaag kan hij niets meer over jou te weten komen, hij kan niet meer achterhalen hoe je je voelt, wat je aan het doen bent, of je er wel of niet mee zit etc etc. Negeren, wordt verteld, is het ergste wat je een narcist kan aandoen.
Ook in bed. De meeste narcisten leven in de volle overtuiging dat ze onweerstaanbaar zijn in bed en dat hun bedpartner maar al te graag bereid is om aan hun fantasien te voldoen. Dit is overigens een reden waarom narcisten zo slecht om kunnen gaan met kritiek, krenking en met afwijzing. Ook in bed.
Een narcist kan beslist niet tegen kritiek. Je kunt ze dus pakken door in het bijzijn van anderen te bekritiseren. Doe dit vooral niet op een beledigende manier, want dan zal de groep zich tegen jou keren.
Dan doorbreek je het voor jezelf en misschien ook voor de ander. Wanneer je iets aan je irritatie wilt doen, kun je dat op een agressieve manier doen door je grenzen aan te geven. Je kunt het ook op een meer speelse manier aanpakken, door afleiding te creëren. Of je doet het door de irritatie te gaan overdrijven.
Als je je ergert aan een gewoonte van je geliefde, roep jezelf dan een halt toe en bedenk: 'Hier gá ik weer! Het is míjn gewoonte, dat ik steeds geïrriteerd raak. ' Concentreer je daarna meteen op iets wat je juist leuk vindt aan je partner.
Wat het gevoel dat jij je aan alles ergert over jou zegt
Op het moment dat je je aan alles en iedereen ergert, geeft dit aan dat jij zelf met een sterk negatief gevoel zit. Vaak heb je niet eens door dat dit gevoel ervoor zorgt dat je zo negatief naar de wereld kijkt. Dit zie je ook bij andere gevoelens.
Achterbaks is niet open maar stiekem, achter de ellebogen, geniepig of slinks. Een tweede kenmerk: het is niet eerlijk. Men heeft bijbedoelingen of men speelt onder één hoedje. Kortom: je kunt er niet op aan, het is gemeen, gluiperig, gehaaid, slinks, sluw, doortrapt en vals.
Mannen vinden het absoluut niet fijn als je constant op de huid zit! Deze eigenschap is er vooral eentje waardoor veel relaties kapot gaan. Geef elkaar wat ruimte, dan kunnen jullie beide doen waar jullie zin in hebben.
Mannen houden van een zelfverzekerde vrouw die ze kunnen respecteren. Als je lui gedrag accepteert, vinden mannen dit onaantrekkelijk, hoewel makkelijk. Ze willen liever iemand die hen zou kunnen verlaten om lui gedrag. Mannen houden van een uitdaging, dus wees niet bang om je partner uit te dagen.
Bijvoorbeeld: je hart eens luchten bij een vriend of vriendin, er humor in vinden, … Wanneer de kans groot is dat de ergernis je relatie verzuurt, dan moet je toch met je partner in gesprek gaan. Wanneer je dat doet, blijf dan tegelijk de nadruk leggen op het positieve in jullie relatie.
Stress kan ervoor zorgen dat je snel geïrriteerd raakt wat ervoor kan zorgen dat je in vervelende situaties terecht komt, zoals: een ruzie, problemen in je relatie of mensen om je heen afsnauwen terwijl je dat eigenlijk niet wilt.
Te veel lawaai, mensen die u onderbreken, het licht aanlaten en te vaak aan de telefoon zitten zijn maar een paar voorbeelden van de veelgehoorde ergernissen. "Ik raak gefrustreerd en loop weg." "Ik rol met mijn ogen." "Ik leg rustig uit hoe irritant ik het vind."
Zoals eerder benoemd is het niet de bedoeling dat je irritatie en ergernissen omslaan in stress. Als je te veel stress produceert, kan dit schadelijk zijn voor je lichaam en geest. Zorg er dan voor dat er niet meer stress bij komt. Als je stressniveau stijgt, zou je eventueel ook stresssituaties kunnen vermijden.
Voorbeelden van triggeren en overreacties:
Een man wordt verbaal grof wanneer zijn kind per ongeluk een voorwerp breekt. Een vrouw beschuldigt haar echtgenoot van een affaire als hij vijf minuten te laat thuiskomt. Een moeder verwerpt haar dochter, omdat ze na het ontvangen van een verjaardagscadeau niet bevalt.
Want geen informatie, geen aandacht en dus geen emoties maken de narcist onzeker. Al zijn handvaten en middelen om jou te manipuleren haal je weg. De narcist heeft geen middelen meer die hij kan inzetten om jou te manipuleren of het gevoel te geven dat de schuld bij jou ligt.