Jonge vogels die nog flink moeten groeien, kun je dagelijks bijvoeren met eivoer. Het hoge proteïnegehalte bevordert de groei en zorgt dat jonge vogels genoeg energie hebben. Ook tijdens de kweekperiode en ruiperiode is het belangrijk dat eivoer dagelijks wordt gevoerd.
De hoeveelheid eivoer die gegeven moet worden is een bakje met een hoeveelheid dat op is op een voormiddag ,al wat er in de namiddag nog inlicht is te veel.de vogel moet in deze periode veel en goed zaad eten ,geef je te veel eivoer zal hij dit nemen en minder zaad tot zich nemen ,wat de vogel niet in goede conditie ...
Bij het droge eivoer dient u vaak een klein beetje water toe te voegen om het zacht en rul te maken, dit is te lezen op de verpakking. Het is belangrijk dat u het restant wat aan het eind van de dag niet opgegeten is weghaalt omdat er anders ziektekiemen op kunnen gaan groeien.
Ei-Krachtvoer kanaries & tropische vogels is een aanvullend eivoer voor alle zaadetende vogels zoals kanaries, tropische vogels en wildzang.
Door het luchtdicht bewaren is vogelvoer na opening van de zak nog zo'n drie tot maximaal vijf maanden houdbaar. Eivoer, universeel voer of vruchtenpatée kun je per portie invriezen in bakjes of diepvrieszakjes. Je kunt dan telkens een portie ontdooien.
ongeveer een theelepel per week per parkiet maximaal, als je parkiet erg veel conditie heeft kun je beste zelfs minder geven.
Eivoer is een noodzakelijke aanvulling op het voer van in principe alle vogels, zoals onder andere kanaries, parkieten en Europese cultuurvogels. Het geeft uw vogel de extra vitamines, eiwitten, aminozuren die hij nodig heeft om gezond, mooi en sterk te worden.
Ingrediënten voor het maken van het eivoer. De meest voor de handliggende methode is om uit te gaan van het kippenei, dat een dierlijke voeding is. Het bestaat voor 13% uit eiwit, 11% is vet, 74% is water en de resterende twee procenten zijn voornamelijk mineralen en vitaminen.
Geschikte rauwe groenten en kruiden zijn bijvoorbeeld basilicum, munt, witlof, erwten, aubergine, courgette en paprika. Geef nooit avocado, koolsoorten, aardappels, rabarber of groene bonen. Parkieten lusten graag een stuk appel, aardbei of banaan.
Eivoer en krachtvoer is eigenlijk bijna hetzelfde, in sommige soorten krachtvoer zit nog wat meer energie en vetten dan in eivoer en daarom wordt het krachtvoer genoemd. Krachtvoer wordt met name gebruikt om aan te sterken voor vogels die bijvoorbeeld wat zwakker zijn, of in de rui zijn.
Afhankelijk dat de jongen groeien wordt het uiteraard ook meer eivoer gegeven maar steeds twee a drie maal daags , men blijft dit geven zolang dat de jonge vogels bij de ouders zitten ,Maar als men de jonge vogels van de ouder vogels weg neemt dient men dagelijks nog steeds Twee maal eivoer te geven ,hier mag men niet ...
Vogels krijgen vaak te veel sla. Let erop dat je een afgepaste hoeveelheid geeft. Een stukje zo groot als een deksel van een potje is voldoende per vogel per dag. Van te veel sla krijgen vogels - net als bij te veel fruit - waterige ontlasting.
Een valkparkiet kun je het beste een gevarieerd menu van pellets, parkietenzaad, groenten en vruchten geven. Daarnaast kun je ze als lekkernij af en toe wat zaden en noten geven, of wat trosgierst. Het is belangrijk dat je vogel alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft.
Groente. Voorbeelden van geschikte groente voor vogels zijn: Wortel, broccoli, spruitjes, andijvie, sla (niet te veel om waterige ontslasting te voorkomen), komkommer, boerenkool, prei, witlof.
De meeste fruitzaden en pitten, zoals die van appel, pruim of perzik zijn gevaarlijk voor vogels. Sommige van deze pitten bevatten namelijk cyanogenische glycosiden. In het verteringsstelsel van vogels wordt dit omgezet in het giftige cyanide.
Per 100 gram. Samengevat, is broccoli zeker de moeite waard om aan de vogels te verstrekken. Ook hier geldt, met mate, één maal per week is voldoende. Broccoli bevat redelijk veel vocht, water 90 gram per 100 gram, te veel geven kan diarree veroorzaken.
Beaphar Xtra Vital Parkietenvoer
Beaphar heeft zichzelf ook al jaren bewezen als uitstekend merk voor parkietenvoer. Ze hebben een speciale mix ontwikkelt voor dwergpapengaaien en grote parkietsoorten. Met deze mix geef je vogel een premium voeding met uitgebalanceerde zaden en granen.
Een vogel kan dus niet zoals de mens, hond en kat vele dagen tot weken zonder eten. Dit geldt wat minder voor de hele grote vogels dan voor de kleine vogeltjes. Een dag niet eten en drinken betekent voor een klein vogeltje al vaak dat ze flink verzwakt zijn.
Geef een vaste hoeveelheid, per parkiet, per dag. Twee grote lepels (ongeveer 7,5g per parkietje) zouden voldoende moeten zijn. Het nadeel van zo'n zaadmengsel is natuurlijk wel dat een parkietje kan kiezen welke zaadjes hij wel en niet op eet.
De Vogelbescherming roept op om vogels niet te voeren met vetbollen voor mezen en pinda's in plastic netjes. Het levert namelijk gevaar op voor vogels, doordat zij er met hun snavels of pootjes in verstrikt kunnen raken.
Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Houdbaarheid circa 4 weken na aanschaf.