De Turkse pizza wordt koud bezorgd, opwarmen kan in de voorverwarmde oven op 180 graden 3-4 minuten.
In de magnetron
Leg de turkze pizza (zonder aluminiumfolie) op een bord en dek dit af met een ander omgekeerd bord. Zet de magnetron op vol vermogen en verwarm de turkse pizza voor ongeveer 1 minuut.
Opwarmen. Ik raad sterk aan om deze Turkse pizza's op te warmen in de magnetron of op te rollen in aluminiumfolie en deze rol te verwarmen in een grill/tosti-ijzer. In de oven wordt de pizza namelijk té krokant, waardoor het minder lekker is om te eten.
Hoelang moet een bevroren Turkse pizza in de oven? Ze moeten 3 minuten in de oven. Genoeg tijd om zelf even snel de salade en saus te maken.
Eenmaal afgekoeld kun je de Turkse pizza's het beste één keer dubbelvouwen en dan bewaren in plastic of aluminiumfolie. Zo houd je ze een dag vers (volgende dag even opwarmen in de magnetron, niet in de oven, dan worden ze hard). Wil je ze langer bewaren, dan kun je ze ook prima invriezen.
Allereerst even over waarom de magnetron of oven geen goed idee is. Een magnetron verwarmt ongelijk, waardoor de kaas kokend heet kan zijn, terwijl de korst nog lauw is. Ook kan het deeg slap worden en kunnen de toppings hun smaak verliezen. Pizza opwarmen in de oven duurt dan weer lang, namelijk zo'n 25 minuten.
De beste temperatuur om een Romeinse pizza te bakken is grofweg tussen de 300 en 350 graden Celsius. Hierdoor worden de pizza's lekker knapperig en krokant. Echte Napolitaanse pizza wordt zelfs op 500 graden Celsius gebakken.
Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens je pizzapunt toe, zonder boter of olie, en bak gedurende 2 minuten aan. Giet nu een paar druppels water in de pan, bedek de pan met het deksel en zet het vuur laag. Hierdoor zal de pizza stomen en de kaas smelten.
Het gerecht is populair op bijvoorbeeld bruiloften. De naam Lahmacun (spreek je uit als 'lah-ma-djoen') is afgeleid van het Arabische lahm bi 'adjien (vlees op deeg). De pizza's zijn houdbaar tot tenminste 4 dagen na de productiedatum.
Hetelucht: 200°C, baktijd: 7 – 9 minuten. De baktijd kan variëren afhankelijk van het type oven. Zo eenvoudig gaat het: Verwarm de oven voor (Boven- en onderwarmte) op 220°C.
Welke stand moet de oven bij pizza? Het is dus een combinatie van hete lucht en onderwarmte. Een verse pizza bak je altijd op de laagste hoogte, dus onderin de oven. De temperatuur kan het beste op 180-200 graden C.
Hoelang bewaren? Als je de pizza binnen twee uur in de koelkast zet kun je hem best nog wel even bewaren, tot zo'n vier dagen maarliefst. Om hem helemaal veilig te maken om te eten, moet je de pizza op minstens 70 graden celcius verwarmen in de oven of in een koekenpan.
Voor het bereiden van een diepvriespizza zoek je een magnetron met een pizzastand. Bij een pizzastand geeft de ovenfunctie in je magnetron extra veel warmte vanaf de onderkant. De grill zorgt voor een knapperige korst. Zo is je pizza knapperig én gaar.
Als je een groot tosti-ijzer hebt, kun je zelfs twee punten op elkaar leggen. Daarna klap je het tosti- of wafelijzer dicht, wacht je een paar minuten en tadáá: je pizza-tosti is klaar. Wacht trouwens lang genoeg tot je kaas niet alleen is gesmolten, maar de kaas aan de zijkant ook knapperig is geworden.
Yildriz Sambalsaus is lekker pittig van smaak en onweerstaanbaar bij frites, kapsalon of Turkse pizza.
Turkse pizza is een dunne pizza belegd met een pittige rode saus en lams- of rundergehakt. Hij heeft een dunnere bodem dan de Italiaanse pizza. Ook heeft het alleen een laag saus en wordt de pizza niet afgetopt, en al helemaal niet met kaas.
Beschrijving. Lahmacun heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven.
Halal is namelijk ook gezond, er zit beduidend minder vet en zout in. We gebruiken alleen kip- en rundvlees. Verder doen we de naam van ons concern eer aan. We gebruiken dus alleen maar pure ingrediënten gebruiken we en daar doen we geen concessies in.
Het aantal calorieën in een Turkse pizza is relatief hoog. Het Voedingscentrum heeft bepaald dat er in een stukje pizza van 160 g zo'n 430 kcal zitten.
Je zet alleen de bovenwarmte aan wanneer bijvoorbeeld iets wil gratineren, zoals een ovenschotel. Of wanneer je je gebraad een krokant korstje wil geven. Onderwarmte gebruik je voor een taart of een quiche, wanneer je een goed doorbakken, krokant deeg wil krijgen. Ook ideaal als je een pizzabodem goed wil afbakken.
Alleen onderwarmte
Ook het opnieuw opwarmen van een gerecht doe je handig hiermee, zo zorg je dat de onderkant van een ovenschotel of taart warm wordt, zonder dat de bovenkant te hard gaat en eventueel verbrandt.
Heteluchtovens verwarmen over het algemeen sneller dan elektrische (conventionele) ovens. Niet alleen bij het voorverwarmen, maar ook tijdens het bakproces. Dat klinkt natuurlijk als een enorm voordeel! Maar dit betekent wel dat je extra alert moet zijn.