Voor het frequentie-polygoon kun je het lijndiagram gebruiken. Voor een fraaier resultaat kun je ook naar aangepaste typen gaan (klikken op het tabblad) en daarna naar kolom-lijn diagram. Dan krijg je tegelijkertijd een kolom en een lijndiagram.
Een lijndiagram of frequentiepolygoon (polygoon = veelhoekig) ontstaat door in een histogram de middens van de bovenkanten van de staven te verbinden met lijnstukken en daarna de staven te verwijderen. Een cumulatief frequentiepolygoon ontstaat uit een histogram van somfrequenties.
Om een frequentieverdeling te maken, maak je gebruik van de draaitabel functie. Plaats de cursor ergens in het gebied waarin je data staat. Klik vervolgens op invoegen en vervolgens op draaitabel. Je krijgt een menu "Draaitabel maken".
Tik op Invoegen > Grafieken > Histogram. U kunt desgewenst de elementen van de grafiek aanpassen. Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar als u een Microsoft 365-abonnement hebt.
Dit is het totaal aantal metingen van de reeks. Hier is de totale frequentie 5 + 2 + 9 + 7 + 2 = 25. Om de relatieve frequentie uit te rekenen deel je de frequentie van een bepaald waarnemingsgetal door de totale frequentie en vermenigvuldig je dit met 100.
De som van alle absolute frequenties is gelijk aan het totaal aantal waarden. De relatieve frequentie is gelijk aan de absolute frequentie gedeeld door het totaal aantal waarden. Vermenigvuldigd met 100 lees je af hoeveel % van het totale aantal een bepaalde waarde vertegenwoordigt.
Een frequentiepolygoon is een lijndiagram bij een continue variabele die de (relatieve) frequenties met elkaar verbindt. Bij een cumulatieve frequentiepolygoon zijn de (relatieve) cumulatieve frequenties in een lijngrafiek gezet.
Selecteer de gegevens die u wilt plotten in het spreidingsdiagram.Klik op het tabblad Invoegen en klik vervolgens op Spreiding invoegen (X, Y) of Bellendiagram.Klik op Spreiding. Tip: U kunt de muisaanwijzer op elk diagramtype plaatsen om de naam ervan te zien.
Een gegevensbereik filteren
Selecteer een cel in het bereik. Selecteer Gegevens > Filter. Selecteer Tekstfilters of Getalfilters en selecteer vervolgens een vergelijking, zoals Between. Voer de filtercriteria in en selecteer OK.
Selecteer de gegevens waarvan u een grafiek wilt maken. Klik op INVOEGEN > Aanbevolen grafieken. Schuif op het tabblad Aanbevolen grafieken door de lijst met grafieken die worden aanbevolen voor uw gegevens en klik op een grafiek om te zien hoe de gegevens eruit komen te zien.
De relatieve frequentie of proportie is de frequentie van een waarneming gedeeld door het totale aantal waarnemingen.
Een veelhoek of polygoon (van het Oudgriekse πολυγώνιον, polygṓnion‚ veelhoek, samengesteld uit: πολύς, polýs, veel en γωνία gōnía, hoek) is een meetkundige figuur in een plat vlak, gevormd door een gesloten keten van een eindig aantal lijnstukken. Het equivalent van een veelhoek in drie dimensies heet een veelvlak.
de cumulatieve frequentie krijg je door alle frequenties van alle waarnemingen tot op dat punt bij elkaar op te tellen; de relatieve cumulatieve frequentie is de proportie van de cumulatieve frequentie in procenten.
Als u een element wilt opmaken, klikt u op het element en vervolgens op Opmaak.Selecteer de gewenste opmaakopties op de tabbladen Lettertype, Rand of Opvulling. Als u bestaande opmaak uit een element wilt verwijderen, klikt u op het element en klikt u vervolgens op Wissen.
Selecteer op een blad de cel of het celbereik waar u de randen wilt toevoegen of wijzigen.en klik vervolgens op de celrand die u wilt toepassen. Tip: Als u delen van een rand wilt toevoegen of verwijderen, klikt u onder aan het menu op Meer randen. Klik onderRand op de randen die u wilt toevoegen of verwijderen.
Klik op een willekeurige plek in een tabel of de gegevens waarvoor u een grafiek wilt maken. Ga naar het tabblad invoegen en klik op de pijl bij kolom- of staafgrafieken.Selecteer het gewenste grafiektype, er bestaan voor zowel de kolom en de staafgrafiek meerdere typen.2D en 3D.
Frequentie is het aantal keer per seconde dat stroom van richting verandert. De frequentie wordt gemeten in hertz (Hz), een internationale meeteenheid, waarbij 1 hertz gelijk is aan 1 cyclus per seconde. Hertz (Hz) = één hertz is gelijk aan één cyclus per seconde.
Symbool is T, eenheid is een eenheid van tijd (seconde, minuten uren etc.) Wat is frequentie? Frequentie is het aantal trillingen binnen een seconde plaatsvindt. Bijvoorbeeld: een frequentie van 50 kHz betekent dus 50000 trillingen in één seconde.
Als er een even aantal getallen is: 10, 11, 12, 13, 15, 20, 23, 35 - de twee in het midden (13 en 15) worden opgeteld (13+15=28) en dan gedeeld door 2 (28/2= 14), dat betekent dat de mediaan in dit geval 14 is.