Maak je blauwe ogen nog blauwer met bronzen oogschaduw Het zal je blauwe ogen nóg blauwer maken! Een bronskleurige oogschaduw gecombineerd met zwarte mascara zal geweldig blenden, zeker als je een gebruinde huid hebt.
Kies de juiste kleuren
Kies eerder voor warme tinten zoals oranje, bruin, beige en alles wat daartussen zit, maar ook voor koele kleuren zoals roze, paars of koraal. Al deze kleurnuances laten je blauwe ogen spreken en perfectioneren het make-upresultaat.
Turkooois, groenblauw en warme blauwtinten zijn prachtige kleuren die jouw warme blauwe ogen accentueren.
Hoeveel precies, is genetisch bepaald. Als je een lichte huid hebt, ga je van start met zo weinig pigment dat je ogen bij je geboorte vrijwel altijd blauw zijn. Want hoe minder pigment, hoe blauwer je ogen.
Dit betekent dat als je van je moeder het gen voor bruine ogen (A) krijgt en van je vader het gen voor blauwe ogen (a), je bruine ogen (Aa) zult hebben. Het bruine gen overheerst. Krijg je van beide ouders het blauwe gen (a) dan heb je blauwe ogen (aa).
Je kunt ook alleen van bruin naar blauw veranderen, en niet andersom: 'onder' een bruin oog zit namelijk altijd een blauw oog. Door het pigment van het bruine oog weg te laseren, zoals in de ingreep gebeurt, komt de blauwe kern van een oog tevoorschijn. Op een rij, de feiten. >
De meest voorkomende oogkleur is bruin: ongeveer 80% van de wereldbevolking heeft bruine ogen. Ongeveer 8% tot 10% van de mensen heeft blauwe ogen, 5% amberkleurige of hazelnootkleurige ogen en 2% heeft groene ogen. Groen is dan ook de meest zeldzame oogkleur.
Heb je blauwe ogen en wil je dat ze (nog) blauwer lijken? Gebruik dan oogschaduwkleuren of eyeliners, die tegenover de blauwe kleuren in de kleurencirkel liggen. Of die met die kleuren zijn vermengd. Met die kleuren rond je blauwe ogen, worden ze echte blikvangers.
Blijkbaar zijn blauwe ogen wetenschappelijk gezien het meest aantrekkelijk. Onze lijst bestond voor 23,25% uit blauwogige knapperds, terwijl slechts 9% van de mensen blauwe ogen heeft. Als je een man bent met blauwe ogen, heb je drie keer zoveel kans om op de lijst 'Meest sexy mensen aller tijden' te komen.
Vroeger had iedereen bruine ogen, maar ongeveer tienduizend jaar geleden werd er in Europa dankzij een genetische mutatie de eerste persoon met blauwe ogen geboren. Er zijn nu zo'n 150 miljoen mensen (2,2% van de wereldbevolking) met blauwe ogen op de wereld. Die stammen dus allemaal af van één Europeaan.
Blauwe ogen zijn gevoeliger voor licht dan bruine. Dat komt omdat ze minder van de beschermende stof melanine bevatten. Uv-straling van de zon kan dan ook sneller geïrriteerde ogen en oogziekten veroorzaken.
Vaak worden mensen met blauwe ogen als hoffelijk en sexy gezien, maar niet als intelligent. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat dat waar is. Blauwogige mensen hebben vaak een sterke innerlijke kracht en kunnen mensen goed aanvoelen.
Vrijwel alle witte baby's worden geboren met blauwe ogen. Deze oogkleur is zeker niet permanent en kan in het eerste levensjaar nog behoorlijk veranderen.Misschien wel in groen, hazel, amber, grijs of zelfs bruin. De grootste veranderingen vinden meestal plaats tussen de 6e en 9e maand.
Waar mensen met bruine ogen eerder meegaand zijn, zijn mensen met blauwe ogen vaak juist enorm competitief. Dit kan enorm in je voordeel werken, want hierdoor ben je vaak goed (of in elk geval erg perfectionistisch) in je werk.
Het is tegenwoordig mogelijk om de kleur van je ogen operatief te laten veranderen. Er worden dan implantaten ingebracht die de oogkleur permanent veranderen. Maar zo'n soort operatie wordt afgeraden door professionals, er zijn namelijk veel risico's aan verbonden.
Gebruik een oogschaduw met een mooie glans en zorg er altijd voor dat je wenkbrauwen tip top in orde zijn. Ogen die dicht bij elkaar staan; ook nu leg je de nadruk op de buitenkant van je ogen. Lichte kleuren aan de binnen kant en donkere aan de buitenkant om de ogen optisch verder uit elkaar te brengen.
Wereldwijd is bruin de meest voorkomende oogkleur, gevolgd door blauw. Groen is het meest zeldzaam. Bruine ogen vind je door de hele wereld, maar is het meest voorkomend in Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen. Donkerbruine irissen kunnen zwart lijken, lichtbruine irissen hebben vaak een kleur van Whiskey.
Behalve in films draagt Angelina Jolie ook regelmatig kleurlenzen op de rode loper. Haar natuurlijke oogkleur is lichtblauw, maar tijdens speciale gelegenheden draagt ze vaak gekleurde contactlenzen. Vooral groene lenzen staan erg mooi bij haar donkere haarkleur.
Kan de kleur van mijn ogen veranderen? In principe verandert de oogkleur van volwassenen niet vanzelf. Wel worden de meeste baby's geboren met blauwe ogen. Ook baby's die later bruine ogen krijgen.
Welke oogkleur komt het meest en het minst voor? Bruine ogen hebben het meeste pigment, blauwe ogen het minste en groene ogen zitten ertussenin. Bruin is wereldwijd de meest voorkomende oogkleur, gevolgd door blauw, grijs en de zeldzaamste oogkleur is groen.
De oogkleur van je baby kan het eerste levensjaar veranderen. Vrijwel alle blanke baby's worden geboren met blauwe ogen.Dit is dus niet altijd de definitieve oogkleur en kan nog veranderen naar bruin of groen. De verandering in kleur komt doordat het pigment in het oog nog moet worden aangemaakt.
De oogkleur verandert door zonlicht, net als bij de huid. Lichte ogen worden donkerder door zonlicht of krijgen bruine vlekjes. In perioden van minder zonlicht, zoals in de winter, worden de ogen weer de oorspronkelijke kleur.
Omdat de pupil groter of kleiner wordt, verandert de dichtheid van de pigmenten in de iris. Hierdoor kan de oogkleur dus iets afwijken. Sterke emoties hebben ook invloed op de grootte van de pupil en de kleur van de iris. Bijvoorbeeld als mensen verliefd of boos zijn.
Een kind met bruine ogen van ouders met blauwe ogen? Onmogelijk, dat moet er eentje van de melkboer zijn. Nieuw genetisch onderzoek laat zien dat die theorie in de prullenbak kan. De genetica van oogkleur blijkt ingewikkelder dan gedacht: minimaal 61 genen spelen een rol.