Draag bij zonnig weer altijd een zonnebril gedurende de eerste zes maanden na de behandeling. Dit om de werking van uv-straling tegen te gaan. Sterke uv-straling kan het effect van de laserbehandeling verminderen.
De eerste twee weken kunt u beter niet zwemmen, duiken of naar de sauna gaan. Extreme sporten en contactsporten kunt u na 4 weken weer oppakken. Wacht met autorijden totdat uw zicht scherp en stabiel is. Sterke UV-straling kan een nadelig effect hebben op de laserbehandeling.
Bij de meeste ooglaserbehandelingen en bij lensimplantaties kunt u redelijk scherp zien binnen 48 uur. Bij een PRK-ooglaserbehandeling is het herstel iets trager. Volledige stabilisatie van het zicht ligt tussen de 6 weken en 3 maanden.
Het resultaat is in principe blijvend: het effect kan niet ongedaan gemaakt worden. Bij een ooglaserbehandeling wordt namelijk de vorm van je hoornvlies aangepast. Dit proces is onomkeerbaar.
Make-up kan je weer dragen na 7 dagen. Ben je geïnteresseerd in een ooglaserbehandeling of heb je vragen over een behandeling? Neem dan contact met ons op.
Nee, gedurende 6 weken voor en na een laserbehandeling is het verstandig om de zon zo veel als mogelijk te vermijden. Het gebruik van de zonnebank is ook niet toegestaan.
Douchen en water
Het is niet verstandig om, tot ongeveer twee weken na de behandeling, niet heet te douchen, naar een sauna, zwembad of stoombad te gaan. Bij het douchen is het verstandig om producten te vermijden zoals scrubs.
Zorg er dus voor dat je na een PRK-, Femto-LASIK- of ReLEx smile-behandeling een goede zonnebril in huis hebt. De meeste zonnebrillen die in Europa op de markt zijn, hebben een goede filter voor ultraviolet. Of je zonnebril gepolariseerde of niet-gepolariseerde glazen heeft, maakt geen verschil qua bescherming.
Alleen een ervaren en gespecialiseerde oogarts kan uw ogen beoordelen en uw geschiktheid voor een tweede ooglaserbehandeling bevestigen of afraden. De mogelijkheid voor een tweede behandeling hangt af van de hoeveelheid weefsel in het oog aanwezig is en wat er in het verleden, bij de eerste behandeling, is verwijderd.
Waarom een maximumleeftijd voor ogen laseren? Strikt gezien staat er geen ouderdomsgrens op een laserbehandeling. Wel is het zo dat mensen vanaf de leeftijd van 45 jaar presbyopie of ouderdomsverziendheid ontwikkelen, waardoor men een leesbril nodig heeft.
twee dagen na de behandeling mag u het behandelde gebied niet irriteren, bijvoorbeeld door te krabben. gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbeschermingcreme als bescherming voor de huid. u mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
Nee, een ooglaserbehandeling is niet pijnlijk. Tijdens de ooglaserbehandeling wordt gezorgd voor een goede pijnstilling. Ook na de behandeling krijgt u pijnstillers mee naar huis. U kunt na de behandeling het gevoel hebben van een zandkorrel in het oog.
Het effect van de laserbehandeling blijft lang zichtbaar. Het herstel na de behandeling duurt ongeveer zeven dagen. Het is belangrijk om uw huid tot acht weken na de laserbehandeling goed te beschermen tegen de zon.
Een ooglaserbehandeling is veilig. Echter is geen enkele chirurgische ingreep zonder risico. In het ergste geval kunt u na een behandeling wazig zicht ervaren dat niet te corrigeren is met een volgende behandeling. U zult dan een bril of lenzen moeten blijven dragen.
Na de behandeling minimaal 48 uur niet sporten, zwemmen, douchen of naar de sauna. De huid moet eerst tot rust komen. Veel water drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels op te ruimen.
Het resultaat van een behandeling is blijvend
Het risico dat uw ogen er in de toekomst er weer op achteruit gaan, is nihil. Het resultaat van een behandeling is daarom blijvend.
Veel mensen gaan naar buitenlandse klinieken om hun ogen te laten laseren. Vaak wordt gedacht dat een ooglaserbehandeling in Turkije veel goedkoper is dan in Nederland. Tegenwoordig is het prijsverschil veel lager en het blijkt meestal toch praktischer om voor een ooglaserbehandeling in eigen land te kiezen.
Een bijziende persoon kan voorwerpen op een afstand niet (goed) onderscheiden. Het zicht is wazig en zich verplaatsen, koken en televisie kijken kan enkel met een aangepaste bril of met lenzen.
De afname van de UV bescherming komt door blootstelling van de lenzen aan de zon. Deze veroorzaakt in sommige gevalleneen afname van de UV bescherming. Ook zorgt het er voor dat de brillenglazen kwetsbaarder worden en sneller breken. De onderzoekers raden daarom iedereen aan om na 2 jaar een zonnebril te vervangen.
Het belang van een zonnebril dragen wordt nogal eens onderschat, volgens Carel Hoyng, hoogleraar Oogheelkunde aan het Radboudumc. “Door elke vorm van licht worden je ogen belast, en hoe hoger de belasting, hoe sneller ze beschadigd kunnen raken.” Zeker als de zon fel is, zoals in de zomer, worden je ogen enorm belast.
Een aanzienlijk deel van wat je betaalt is niet de kwaliteit van de brilglazen, maar de merk. Het maken van de glazen die bescherming bieden tegen schadelijke ultraviolette stralen zijn niet erg duur. Voor ongeveer 40 euro heb je al glazen die 100% bescherming bieden tegen ultraviolette stralen.
Het is belangrijk om een laserontharing goed te plannen. Je haar moet namelijk in een groeifase zitten, want alleen dan is er pigmentvorming in het haartje. Ideaal gezien laat je 4-6 weken tussen de behandelingen, zodanig dat je haar telkens in een groeifase zit.
Mag je een laserbehandeling doen tijdens zwangerschap, menstruatie? Tijdens zwangerschap wordt laseren afgeraden omdat er niet bekend is of er schade kan worden toegebracht. Ook is de huid tijdens de zwangerschap gevoeliger voor pigmentverschuivingen. Tijdens de menstruatie kan er gewoon behandeld worden.
Het verwijderen van haartjes met een laser is effectief, maar niet definitief. Net als met scheren, harsen of epileren groeien haartjes na verloop van tijd weer terug. Bij laser ontharen duurt dat echter veel langer. Met een laserbehandeling worden haarzakjes verhit.