Want als je eerst gaat lakken en daarna douchen, dan wordt de nagellak door het warme water weer zacht. Waardoor de nagellak weer lelijk wordt. Dit geldt natuurlijk niet als je in de ochtend je nagels lakt en pas 's avonds gaat douchen. Zorg daarom dat er tussen het lakken voor het douchen ongeveer zo'n 3 uur zit.
Reguliere nagellak: reguliere nagellak droogt op in ongeveer 3 tot 5 minuten. De nagellak is dan stootvast. Dat wil dus niet zeggen dat je nog niet op hoeft te passen. De nagellak doet er namelijk meerdere uren over om volledig uit te harden.
Voor een optimale hechting van de gel nagellak met de natuurlijke nagel hebben wij de volgende tips van de professionals; # Zorg ervoor dat je minimaal een uur voordat je gaat lakken niet in aanraking met water bent geweest. # Ben je in bad of onder de douche geweest?
Wanneer je nagellak niet dekkend genoeg is kun je best nog wat laagjes aanbrengen. Maar let wel, want wanneer je dikke lagen nagellak aanbreng op de oude laag zal de nagellak veel sneller gaan afbladderen en zal het heel lang moeten drogen. Breng daarom drie dunne laagjes aan (met droogtijd er tussenin).
Laat elke laag nagellak ongeveer 1-3 minuten drogen. Nagellak zal niet volledig drogen als je meerdere dikke lagen aanbrengt. Het kan op deze manier langer duren om je nagels te lakken, maar de droogtijd zal aanzienlijk korter zijn.
Soms is je nagellak gewoon voor een tijdje met rust laten het beste. Nagellak droogt wel in 3-5 minuten, maar door de kunsthars die erin zit kan het soms uren duren voordat het hard is. Breng dunne laagjes aan. Als je meerdere en dunnere laagjes aanbrengt droogt de nagellak sneller en kan het gelijkmatig hard worden.
Koude doet nagellak sneller drogen, dus een paar minuutjes in een kommetje ijswater helpen je een heel eind verder. Opgepast als je voor de kraan kiest: als je nagellak nog heel nat is, kan je 'm verpesten door de sterkte van de stroom. Even aan de lucht laten drogen en de kraan niet te hard zetten, is de boodschap.
Wanneer nagellak te lang op de nagels heeft gezeten zie je soms witte plekjes die erop wijzen dat de nagels te droog zijn geworden. Als de nagellak begint te chippen kun je hem er het beste meteen vanaf halen. Meestal is dit om de twee tot drie weken.
Ze zeven dagen per week bedekken met een laagje (gel)lak is daarom geen aanrader. De meeste soorten nagellak laten namelijk geen zuurstof door. Daardoor kunnen verkleuringen ontstaan en drogen je nagels uit.
Eén dikke laag bladdert veel sneller en de nagellak hecht daardoor niet goed. Ook is het belangrijk dat je wacht tot het laagje dat je erop hebt gedaan goed droog is. Alleen dan krijg je goed uitgeharde nagellak. Net als de basecoat, is ook een topcoat belangrijk.
PAS OP MET WATER
Wanneer je lang achter elkaar met je handen in het water zit, bijvoorbeeld tijdens afwassen, zwemmen, douchen of in bad gaan, veranderen je nagels van vorm.
Dat ligt aan de dikte van de laag maar: "Iedere laag heeft minstens 10 tot 15 minuten nodig voor hij helemaal droog is.
Essie nagellak is van zeer goede kwaliteit en blijft tot wel 5 dagen prima zitten. Sinds kort heeft Essie ook een Essie Nagellak Gel op de markt gebracht: Essie Gel Couture Nagellak. Dit is een normale Essie Gel nagellak waar je geen UV-lamp bij nodig hebt, maar die tot 2 weken perfect blijft zitten!
Een ongeopend flesje Essie nagellak is tot 24 maanden houdbaar. Maar zelfs een geopende fles kan bij goed onderhoud en gebruik tot 2 jaar meegaan. Je krijgt gegarandeerd ongeveer 30 lagen.
Maar ook het gebruik van gellak, acrylnagels en ook 'gewone' nagellak kan ervoor zorgen dat je nagels dunner, minder soepel en brozer worden. Het gevolg hiervan is dat je nagels splijten en afbladderen. Daarom is het belangrijk om je nagels goed te verzorgen zodat ze sterk, mooi en gezond blijven.
Duur kan je hem nochtans bezwaarlijk noemen. Ook na een paar keer afwassen doet hij 't niet slecht. Extra voordeel: door de dikkere laag op je nagels zie je 't niet als er een deukje in de lak komt.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Het is belangrijk om je nagellak op een koele en droge plaats te bewaren. Als nagellak te warm wordt, gaan de ingrediënten in de lak scheiden. De koelkast kan dan een optie zijn, waar het altijd een contante temperatuur is en het licht alleen aan gaat als je de deur open doet.
Dunne laagjes
Less is more. Beter een paar dunne laagjes dan één heel dikke laag. Als je een te dikke laag aanbrengt, kan de vloeistof zich minder goed hechten, waardoor de nagellak er uiteindelijk sneller af zal bladderen. Geduld hebben dus en dunne laagjes aanbrengen tot de lak niet meer doorzichtig is.
Je kunt gellak zien als een gewone nagellak, die op dezelfde manier wordt aangebracht als normale nagellak, maar die wel wordt uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Het voordeel hiervan is dat de lak niet na enkele dagen al begint af te bladderen, maar 2 tot wel 3 weken mooi blijft zitten.
Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.
Een topcoat beschermt je nagellak tegen chippen en kan zorgen voor een mooie glans of een tof mat effect. WIST JE DAT: Een topcoat kan ook bijdragen aan de droogtijd van je nagellak: sommige topcoats harden snel uit en zorgen ervoor dat je snel weer aan de slag kan met je handen.
Nagellak kan ook uitdrogen of stroperig worden door de zon.
Lak nooit je nagels als je buiten in de zon zit, door de warmte verdampt het oplosmiddel te snel, zowel op je nagels als in het flesje. Je lak wordt dan dik of stroperig. Je nagellak droogt niet op je nagels en je kan je flesje nagellak weggooien.