DTP vaccinatie is tien jaar geldig.
Difterie en tetanus: na de laatste vaccinatie op het negende jaar houdt de bescherming tegen deze ziektes 10 jaar aan. Na die tijd is een nieuwe vaccinatie nodig, als het kind extra kans loopt op een van deze ziekten.
Waar en wanneer wordt de DTP-vaccinatie gegeven? De DTP Difterie, Tetanus en Poliomyelitis (Difterie, Tetanus en Poliomyelitis)-vaccinatie wordt tegelijk gegeven met de tweede BMR-vaccinatie (tegen bof, mazelen en rodehond). Een kind krijgt als het 9 jaar is dus in totaal twee vaccinaties, meestal in de bovenarmen.
Voordat een kind een jaar wordt, krijgt het 3 vaccinaties tegen DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-Hib-HepB: met 3 maanden, 5 maanden en 11 maanden.
Uw vaccinatiebewijs voor reizen binnen Europa is geldig tot 270 dagen na uw laatste prik uit de basisserie. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheid en verloopt dus nog niet.
DTP is de afkorting van Difterie, Tetanus en Polio, ziekten die we in Nederland gelukkig niet vaak meer zien. In het buitenland is het risico groter om ze op te lopen.
Voor de DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-Hib-HepB-serie bestaan twee vaccinatieschema's: het standaardschema bij 3-5-11 mnd na een geldige maternale kinkhoestvaccinatie en het aangepaste schema bij 2-3-5-11 mnd als er redenen zijn om van het standaardschema af te wijken.
Een eerste vaccinatie rond de leeftijd van 6 weken beschermt je pup tegen hondenziekte, hepatitis en parvovirose. Komt je pup van bij een fokker, dan heeft hij die eerste injectie vaak daar al gekregen. Drie weken later, op 9 weken, krijgt de pup een herhalingsinenting (hondenziekte, hepatitis en parvovirose).
Daarom hebben we uw vaccinatiegegevens bij elkaar gezet op MijnRIVM. Daar ziet u welk vaccin u heeft gekregen tegen COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. In de toekomst kunt u hier ook informatie vinden over de kindervaccinaties die u heeft gehad via het Rijksvaccinatieprogramma.
Griepachtige klachten, zoals hoofdpijn, koorts, spierpijn, verminderde eetlust, misselijkheid of buikpijn. Deze klachten duren meestal niet langer dan 1-2 dagen. Een enkele keer duren ze tot 2 weken. Flauwvallen.
Bekijk op de website www.rijksvaccinatieprogramma.nl welke vaccinaties je allemaal hebt gehad. Vervolgens kun je bedenken naar welke landen je de afgelopen jaren op vakantie bent geweest.
Hoeveel tijd moet er tussen mijn laatste vaccinatie en de booster zitten? Er moet minimaal 3 maanden zitten tussen je laatste vaccinatie en de booster.
Het HPV-vaccin werkt het best wanneer je nog niet met het virus besmet bent geraakt. Daarom krijgen jongeren een uitnodiging voor de vaccinatie in het jaar dat ze 10 worden. De HPV-vaccinatie maakt deel uit van het vaccinatieschema van het Rijksvaccinatieprogramma.
Bent u nog niet eerder ingeënt, dan heeft u 3 inentingen nodig: de eerste 2 met een maand ertussen, de laatste 6 maanden na de tweede inenting. De bescherming tegen tetanus duurt minstens 10 jaar. Als u elke 10 jaar opnieuw 1 inenting krijgt, blijft u steeds beschermd tegen tetanus.
Neem naar de afspraak mee: de oproepkaarten. het vaccinatiebewijs van je kind (dit zit meestal in het 'groene' of 'blauwe' boekje van het consultatiebureau) de door de ouder ondertekende antwoordstrook op de achterkant van de uitnodigingsbrief.
Wat zijn symptomen van tetanus? De gifstoffen kunnen rondom de wond waarmee je de bacterie hebt opgelopen stijfheid geven. Daarnaast kunnen er pijnlijke spierkrampen optreden. Door de spierkrampen kan iemand slikklachten krijgen en ademhalingsproblemen.
Twee prikken zorgen er voor dat je levenslang beschermd bent, maar de eerste prik zorgt al direct voor bescherming van minimaal 1 jaar. De tweede prik haal je 6-12 maanden na de eerste prik. De vaccinatie kost in totaal €90 of €45 per prik.
Indicaties. Personen vanaf 12 maanden met als doel om primaire infectie met waterpokken te voorkomen. Bij kinderen tussen de 9 en 12 maanden kan vaccinatie worden overwogen in bijzondere omstandigheden, zoals bij een uitbraak (zie LCI-richtlijn).
Hoe werkt de DTP-vaccinatie? De DTP-vaccinatie bevat dode difterie- en tetanus-bacteriën en dode polio-virusdeeltjes. Een maand na injectie met het vaccin heeft 99% beschermende antistoffen tegen difterie, tetanus en poliomyelitis.
De vaccins van Pfizer, Moderna en AstraZeneca beschermen vanaf 2 weken na de 2de vaccinatie tegen COVID-19. Met één vaccinatie met Janssen ben je na 4 weken beschermd tegen COVID-19. Als je COVID-19 hebt gehad en daarna een vaccinatie, dan ben je 2 weken na de vaccinatie beschermd tegen COVID-19.
Vierde prik essentieel voor bescherming meest kwetsbaren
De personen met verlaagde immuniteit werden in het begin van dit voorjaar uitgenodigd voor een vierde prik.
Heb je de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar? Dan kun je je laten vaccineren tegen het coronavirus. Als je dat wilt. Je kunt de prik met of zonder afspraak halen.
Het minimale interval tussen twee vaccinaties van het BioNTech/Pfizer-vaccin is 21 dagen. Omdat er nu voldoende vaccin beschikbaar is, kunnen jongeren onder de 18 jaar die al één vaccinatie hebben gehad, de afspraak voor een tweede prik verkorten tot ten minste 21 dagen na de eerste prik.
Deze wordt gegeven met de DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-Hib-HepB-vaccinatie. De DKTP-vaccinatie is een herhalingsvaccinatie. Dit is nodig omdat tegen de tijd dat een kind 4 jaar is, de afweer is afgenomen tegen deze ziekten.