Volgens de studie beveelt dit instituut aan om in 23 tot 24 weken 575 tot 600 uur met leren door te brengen om een B2- of C1-niveau in het Frans te bereiken. Dit is behoorlijk belangrijk, gezien het feit dat je als buitenlander in slechts zes maanden een hoge mate van autonomie in een taal kunt bereiken!
De Franse taal wordt op alle continenten gesproken, in 28 verschillende landen. Dit betekent dat je Frans bijna overal kunt oefenen, en dat zou ook moeten. Het Frans behoort namelijk tot de familie van de Romaanse talen, wat inhoudt dat voor mensen die Engels spreken de vocabulaire makkelijk op te pikken is.
Wat maakt Frans zo moeilijk.
De meeste leerlingen hebben moeite met de uitspraak van het Frans. Daarnaast wordt Frans op een hele andere manier geschreven dan de Nederlandse taal. Net als het Spaans wordt niet alles uitgesproken wat geschreven staat.
Spaans is een taal waarbij de koppeling van letters aan klanken eenduidig en de woordstructuur makkelijk is (veel lettergrepen met enkel medeklinker-klinker combinaties). Spaans zal dus over het algemeen makkelijker te leren zijn dan Frans.
Moeilijk en minder moeilijk
Voor Nederlanders zijn Japans, Chinees, Koreaans en Arabisch ingewikkelde talen om te leren. Alleen al het schrift van deze talen is ontzettend lastig omdat het uit tekens bestaat en niet uit letters zoals wij die kennen.
Het beste antwoord. Met 1500 woorden zit je op het B1-niveau van het Europese Referentie Kader wat voldoende zou moeten zijn voor een eenvoudige baan in een Franssprekend land.
Met deze volledig nieuwe zelfstudie cursus Frans leer je eenvoudig en doelgericht de Franse taal. Met het fraai uitgevoerde boek, leer je Frans met vele oefeningen, kleurrijke afbeeldingen, basis grammatica en audio.
Wanneer de moeder taal en de te leren taal overeenkomen, gaat het leerproces sneller. Duits, Engels, Spaans en Nederlands zijn ritme-talen.
1. Afrikaanse taal. Afrikaans heeft veel gemeen met Engels (en uiteraard nog veel meer met Nederlands), en de grammatica is erg eenvoudig. Werkwoorden hoeven niet vervoegd te worden, er zijn geen geslachten en veel woorden zijn overgenomen uit het Nederlands en het Engels.
Is Frans of Duits moeilijker? Voor de meeste Nederlanders is het makkelijker om Duits te kunnen dan Frans, omdat Duits meer op het Nederlands lijkt en ook makkelijker is qua uitspraak. Maar let op: het niveau Frans en het niveau Duits dat je op school leert is niet gelijk.
Uit onderzoek blijkt dat je maximaal 40 woordjes per dag kan leren en onthouden. Een raar fenomeen: bij een rijtje van 10 woorden heb je 8 herhalingen nodig voor je het kent, bij een rijtje van 20 woorden moet je ieder woord 30 keer herhalen! Teveel woordjes ineens is dus tijdverspilling.
Duolingo
De bekendste app om een taal te leren is zonder twijfel Duolingo, en terecht. De applicatie zit namelijk steengoed in elkaar en leert je spelenderwijs een nieuwe taal aan.
Daarbij hechten zeker Fransen veel waarde aan correct taalgebruik, zonder al te veel anglicismen, en kunnen zij zich tot echt puristen ontpoppen. Toch nemen ook Fransen met hun taal vrijheden die bijdragen aan het beeld dat Fransen zo snel praten en moeilijk te verstaan zijn.
Of er een maximum aantal talen is dat een mens kan leren, is onbekend. Volgens de Braziliaanse uitgave van het World Book of Records is de Libanees Ziad Fazah, die in Brazilië woont, met 58 talen recordhouder.
Het Koreaanse alfabet, Hangul, is samengesteld uit 14 medeklinkers en 10 klinkers, met symbolen die je combineert tot lettergrepen. Nog een leuk weetje over Koreaans?
Wat is de moeilijkste taal
Arabisch wordt beschouwd als de moeilijkste taal ter wereld en een van de moeilijkste talen om te leren voor Engels sprekenden. De meeste letters in het Arabisch hebben vier verschillende vormen. Het kiezen van de juiste letters is afhankelijk van de plaats waar de letter in een woord staat.
Toch wordt het wereldwijd door meer dan 24 miljoen personen gesproken. Hiermee is het de meest gesproken taal ter wereld die nauw verwant is aan het Engels. Met andere woorden, het Nederlands lijkt van alle talen het meest op de Engelse taal.
We krijgen de vraag vaak te horen van onze klanten: 'wat is de moeilijkste taal ter wereld? '. De Chinese taal, Arabisch, Vietnamees of Japans passeren vaak de revue. Toch zijn minder gesproken talen zoals IJslands, Albanees, Schots-Gaelisch, Baskisch of Urdu ook zeer moeilijk om te leren.