Een High Wine wordt meestal gedaan aan het einde van de middag, rond borreltijd. Het verschilt erg per locatie wat je krijgt. Meestal krijg je bij het arrangement drie rondes met verschillende borrelhapjes en een glas wijn die erbij aansluit.
Wat kost een High Wine? Omdat er alcohol genuttigd wordt, liggen de tarieven voor een High Wine wel een stuk hoger dan die voor een High-Tea. U kunt denken aan prijzen tussen de 25 euro en de 45 euro per persoon voor een High Wine die ongeveer 2,5 tot 3 uur zal duren.
Wat is een high wine? Bij een high wine wordt de thee vervangen door wijn en zijn de hapjes vooral hartig, niet zo veel zoet. Ook wordt de high wine meestal iets later op de dag gehouden: zo rond borreltijd. Met wat flessen wijn en lekkere hapjes is de basis gelegd!
Tijdens een high wine komen alle wijnen aan bod. Zo kun je beginnen met een frisse prosecco, bij de hapjes een lekkere witte, rosé of rode wijn en afsluiten met een zoetere dessertwijn. Ga er bij een high wine vanuit dat je per persoon ongeveer vier verschillende soorten wijn schenkt.
Vul aan met olijven, kaasjes en worstjes. Laat de chips achterwege, het zout zorgt ervoor dat je de smaken van het bier minder goed proeft. Zet bij de laatste biertjes de frituurpan aan en bereid bitterballen, een bittergarnituurtje of frikandellen (snijd deze in stukjes om als hapje op tafel te zetten).
Borreltijd begint om 17:00 uur. Een paar dingen nog over het woord borrel. Afgeleid van het Middelnederlandse borre / borne (bron, bronwater) betekent dit woord tegenwoordig een glaasje jenever. Maar het is tevens synoniem voor een drankje.
Prosecco is een fantastische wijn voor bij fingerfood op feestjes, maar kan natuurlijk ook tijdens voorgerechten en de maatijd gedronken worden. Prosecco past goed bij wit vlees, pasta gerechten, salades (vooral met stukjes kip of eend), antipasto en allerlei andere hapjes die vaak op feesten geserveerd worden.
Als slotnoot van je uitgebreide high tea kun je een glaasje frisse witte wijn serveren. Kies eventueel een mousserende soort (dus met bubbels). Maar kijk uit dat de wijn niet te zoet is!
Hapjes voor een gezellige borrelplank
Kazen, probeer een mix van harde kaas (Parmezaanse kaas, cheddar, Comté), halfharde kaas (Asiago, Manchego, Gruyère), zachte kaas (Brie, Roquefort, geitenkaas), verse en oude kaas. Charcuterie: verschillende soorten rauwe ham, chorizo en salami. Paté. Olijven.
Twee uur lang genieten van heerlijke zoete en hartige hapjes inclusief koffie of thee. High Tea is alleen mogelijk na reservering en vanaf 2 personen, kosten zijn €20,50 pp. Altijd leuk om te geven én om te krijgen, een Brownies&downieS cadeaubon!
Wat kun je verwachten? Een High Wine wordt meestal gedaan aan het einde van de middag, rond borreltijd. Het verschilt erg per locatie wat je krijgt. Meestal krijg je bij het arrangement drie rondes met verschillende borrelhapjes en een glas wijn die erbij aansluit.
High Tea, ook wel Tea Party genoemd, wordt in Nederland vaak in de middag tussen 14:00 en 17:00 uur genoten. Nederlandse High Tea lijkt het meeste op wat men in Engeland 'Afternoon Tea' noemt.
Meestal bestaat het menu uit sandwiches en verschillende zoetigheden. Denk aan quiche, cake, koekjes, taart en gebakjes, bonbons en natuurlijk een ruime keuze aan theesoorten. Bij een high tea worden ook vaak scones met clotted cream geserveerd, maar deze werden pas in de twintigste eeuw aan het menu toegevoegd.
Thee is heerlijk, maar schenk ook wat andere dranken ter afwisseling. Zo gaat een mooi glas bubbels goed bij een high tea en ook vers geperst sap is een fijne afwisseling. Maar, denk bijvoorbeeld ook aan een kan verse ijsthee!
Vis is natuurlijk altijd lekkerder als je deze laat “zwemmen” en bij Champagne past een hele range aan vis. Ga je voor vishapjes bij je Champagne denk dan aan: Toastje met lichte kruidenkaas, warmgerookte zalm en dille. Witlof garnalen bootje met een drupje verse mayonaise.
Het heet daar 'aperitivo'. Wat natuurlijk eigenlijk best een logische naam is als je er over nadenkt. Aperitief is een drankje (meestal alcoholisch) voor het eten om de eetlust op te wekken. De Italianen houden van bitter, of in elk geval van bittere drankjes voor het eten.
Chips gevuld met zalmkaviaar
De ultieme combinatie met champagne is dit knapperige chipje gevuld met zilte zalmeitjes. Een lust voor het oog en in 3 minuten klaar!
De meeste vrijmibo's beginnen tussen 16:00hr en 17:00hr. Bij de meeste bedrijven zijn de werktijden ook tot 17:00hr, dus is het logisch dat de borrel vaak begint vanaf 17:00hr. Er geldt geen vaste duur voor een borrel op het werk.
VrijMiBo betekenis
Voor als je niet weet wat een vrijmibo of een vrijdagmiddagborrel is, de vrijdagmiddagborrel is voor velen het leukste moment van de hele week. Op vrijdagmiddag, meestal na 4 uur, wordt met collega's het glas geheven op de prestaties die in die week zijn neergezet en om aan teambuilding te doen.
Het woord borrel gaat terug op het Middelnederlandse borre of borne dat 'bron(water), fontein, drinkwater' betekent. Borrel betekende zoveel als 'kleine dronk'. Ook het werkwoord borrelen 'door opstijgende damp- of gasbellen in beweging zijn' is zeker van invloed geweest.
Een High Beer wordt meestal aan het einde van de middag of begin van de avond gehouden, rond borreltijd.