Veel gemeenten bieden gratis hondenpoep zakjes aan. Deze worden aangeboden door middel van een speciaal daarvoor bestemde kast die bij hondenuitlaat plaatsen of parken staan. Het volle zakje kan in een gemeente vuilnisbak of in een speciale hondenpoep container worden gedeponeerd en zo is de hondenpoep opgeruimd.
Dus niet alleen op de stoep maar overal in de bebouwde kom (m.u.v. de hondenuitlaatstroken). Op het niet opruimen van de hondenpoep staat een boete van €140.
Hierdoor blijft nog een dikke massa over: poep. De poep gaat naar de endeldarm en blijft hier vaak nog 24 uur zitten. Daarna poept je lichaam het uit.
Alleen mest van kleine huisdieren mag je weggooien in de container voor het groente-, fruit- en tuinafval (gft). Honden- en kattenpoep hoort bij het restafval. Honden- en kattenpoep mogen niet in de gft-bak en ook niet op de composthoop thuis, vanwege het risico van het overdragen van dierziektes via de compost.
Poep en plas van honden in de natuur is schadelijk voor de omgeving. Het laat veel stikstof en fosfor achter, blijkt uit Belgisch onderzoek. Poep opruimen reduceert volgens ecoloog Wieger Wamelink 50 procent van de stikstofuitstoot van je hond.
Slecht voor het milieu
Hondenpoep laat stikstof en fosfor achter. En dat is slecht voor de lokale biodiversiteit. Sommige plantensoorten kunnen niet goed tegen deze stoffen. Dit zijn vooral planten die veel bloemen krijgen waarmee ze insecten en vogels aantrekken.
Als je je ontlasting langdurig ophoudt, kan dit leiden tot harde en pijnlijke ontlasting. En kan het vervelende buikklachten geven. Daardoor ga je dus nog minder graag naar de wc. Een keer ontlasting ophouden is natuurlijk niet zo erg.
Als de klachten van verstopping langer dan twee weken aanhouden is het verstandig om naar je huisarts te gaan. Neem altijd contact met de huisarts op als je naast verstopping ook bloed bij de ontlasting hebt of als je hoge koorts hebt.
Naar schatting heeft de gemiddelde westerling maar liefst 3 tot 4,5 kilo giftig fecaal afval (ontlasting) in zijn darmen. Dit is NIET gezond. Als de gifstoffen die niet worden uitgescheiden tot een kritieke hoeveelheid stijgt, kunnen ze bijna elke ons bekende ziekte veroorzaken.
U bent verplicht de hondenpoep van uw hond op te ruimen. U moet altijd spullen bij u hebben waarmee u hondenpoep kunt opruimen. Bijvoorbeeld een poepzakje en een schepje. U kunt het zakje met hondenpoep weggooien in de vuilnisbakken die op straat staan of thuis weggooien.
Ook met een angstige hond is een stoeipartij niet het meest geschikte spel, want hij kan schrikken en zich dan willen verdedigen. Laat kinderen nooit stoeien met de hond.Zij kunnen de hond minder goed inschatten en kunnen zelf ook minder beheerst en voorspelbaar zijn, en dan kan het fout gaan.
Honden aan de lijn
Honden zijn binnen de bebouwde kom altijd aangelijnd, tenzij het om een afgeschermde hondenuitlaatplek gaat. Buiten de bebouwde kom mag uw hond loslopen, tenzij dit anders door borden is aangegeven.
Ruim de poep van jouw eigen hond op en meld hondenpoep op straat bij de gemeente.
Zo'n 80 tot 85 procent van alle urine in het ruimtestation wordt namelijk gerecycled tot drinkwater. Poep wordt in een plastic zak opgeslagen.Deze zakken worden meegegeven aan een onbemand cargovoertuig dat naar de aarde vertrekt.
Bij obstipatie helpt het om: veel vezels te eten, genoeg te drinken, elke dag te bewegen je poep niet op te houden als je aandrang voelt en om op regelmatige tijden te eten. Laxeermiddelen helpen niet om de oorzaak weg te nemen van verstopping.
Wanneer de ontlasting een slappe brij is, is dat niet meteen diarree. Slappere ontlasting komt in veel gevallen door een verkeerd voedingspatroon. Het eten van te weinig vezels speelt een belangrijke rol. Vezels worden niet verteerd in de dunne darm maar komen in z'n geheel in de dikke darm terecht.
Je kunt je tijd op het toilet beter beperken tot 10 à 15 minuten, zegt Gregory Thorkelson, psychiater op de afdeling gastro-enterologie, hepatologie, en voeding van de University of Pittsburg. Sterker nog: je zou alleen naar het toilet moeten gaan wanneer je aandrang voelt.
Volgens artsen en wetenschappers is dat ook een prima vuistregel: als je tussen de drie keer per dag en drie keer per week poept, is dat in principe gezond. Het aantal kan dus per persoon flink verschillen. Andere studies naar de stoelgang bevestigen deze 'regel van drie'.
Kinderen met poepangst gaan wel naar de WC om te plassen, maar willen een luier om in te poepen. Als een kind op aandrang reageert en vraagt om een luier of zich terug trekt om te poepen, is het in principe gewoon zindelijk. Deskundigen spreken van het “toilet weiger syndroom” als de angst langer dan een maand duurt.
Azijn is een prima geurverdelger. Wrijf de huid van de hond in met blanke natuurazijn en spoel daarna goed uit. De typische hondengeur is verdwenen. Azijn is ook een goed middel tegen vlooien.
Honden vinden het niet prettig als je hen rechtstreeks benadert terwijl je ze in de ogen staart. Zeker niet als je een vreemde bent. Het kan voor de hond zeer bedreigend overkomen. Draai je liever iets af, kijk af en toe weg en knipper een keer wanneer je een hond ontmoet.
Hondenpoep is als mest (erg rijk aan voedingstoffen). Als dit via de grond in het water komt, dan stimuleert dat de groei van algen. Te veel algen kan zorgen voor te weinig licht en zuurstof in het water, waardoor dieren en planten er niet meer goed kunnen leven.