Doe azijn op de ingedroogde plasvlekken. Je kunt gewoon natuurazijn gebruiken. Een kwartiertje laten intrekken en je kunt het zo er afborstelen met een afwaskwast.
Krachtige Urinevlek-Verwijderaar
met schone doeken de pals opvegen. daarna ruim de urine vlek verwijderaar erop aanbrengen en min. 10 laten intrekken dan met schoon water schoonmaken.
Haal met een steekmes of een blik de resten van de bodembedekking uit de hoekjes. Hierna spoel je het hok schoon met warm water en een niet giftig schoonmaakmiddel. Dit kan bijvoorbeeld soda of schoonmaakazijn zijn.
Blaasproblemen bij het konijn. Een konijn is een schoon en zindelijk dier. De onderkant van een konijn is normaal droog en de haren en huid zijn schoon. Als er een blaasprobleem is kan het konijn urine verliezen en kan er een vieze natte onderkant ontstaan die sterk ruikt.
Maak de vlek schoon met wat afwasmiddel en water. Meng ongeveer een theelepel afwasmiddel in een liter water. Breng deze oplossing aan op de natte plek en laat het een minuut of twee inwerken. Dep de oplossing op en spoel af met schoon water.
Gangbare reinigingsmiddelen zoals zeep en water zullen zich niet binden met de urinezuur, dus ongeacht hoe vaak je de plek schoonmaakt, die kristallen zullen blijven zitten. Een enzymatische reiniger zal de urinezuur afbreken en het uiteindelijk losmaken van het beton.
Antwoord. Enkel bij de mens, de mensapen en een aantal andere apensoorten komen maandstonden of menstruatie voor. Alle andere dieren, waaronder onze huisdieren en ook het konijn, kennen geen menstruatie.
Het kan gebeuren dat een van je konijnen opeens niet meer zindelijk is. Vaak komt dit door hormonen bij niet gecastreerde konijnen of door grote veranderingen in zijn leefomgeving zoals een nieuwe huisgenoot of wanneer er een ander konijn of dier in de buurt is geweest.
Het blijft een kwestie van aanvoelen. Wel kunnen we als vuistregel geven dat u eens per twee weken het gehele verblijf schoon moet maken, als u twee tot drie keer in de week de 'wc-hoek' schoonmaakt. Daarbij merken we op dat u het hok beter een keer te veel dan te weinig kunt verschonen.
Ook is het gebruikelijk dat een konijnen een aantal keutels net naast de bak achterlaat en soms op of net over de rand van de bak urineert. Door een mat of krant onder de box te leggen kunt u dit makkelijk opruimen.
Ververs het konijnenhok geregeld en verwijder de bodembedekking die verzadigd is met urine en uitwerpselen van het konijn. Gooi alles op de composthoop of in de vuilbak. Reinig vervolgens de bodem van het hok met een sterke natuurlijke reiniger, water in combinatie met azijn bijvoorbeeld.
Omdat konijnen van nature ook erg schone dieren zijn, doen ze hun behoefte vaak al in een bepaalde hoek. Zet het bakje hier neer en doe er eventueel al wat oude keutels in. Omdat konijnen graag wat eten tijdens het poepen, kan je een hooiruifje naast het bakje zetten.
konijnen vinden de geur van lavendel niet lekker. je zou bij de natuur winkel een flesje vloeibare lavendel kunnen kopen en daar wat van op die plek kunnen strooien.
Een konijn is een heel zindelijk dier: het maakt in zijn hok een toilet plaats en plast en poept alleen daar. Als een konijn een blaasprobleem heeft wordt hij of zij vaak onzindelijk, plast door het hele hok en soms zelfs buiten het hok. Ook heeft de urine dan vaak een afwijkende kleur als gevolg van bloedbijmenging.
Het konijnenhok schoonmaken
Één keer per week zul je het hok in zijn geheel schoon moeten maken, oftewel, het hele hok leeg moeten maken en in een sopje moeten zetten. Giftige schoonmaakmiddelen zijn natuurlijk niet geschikt, je kunt gebruik maken van middelen als soda, azijn of groene zeep.
Plasjes die buiten de bak gaan veegt u op met een keukenpapiertje en u legt het papiertje met de urine in het toilet van uw konijn. Uw konijn zal in het begin nog geregeld buiten de bak plassen of poepen. Dit heeft deels met het wennen aan de bak te maken maar ook zeker met het afbakenen van zijn territorium.
Waar zet je het konijnentoilet? Het is handig om de bak in eerste instantie neer te zetten op de plek waar je konijn (het grootste gedeelte van) zijn behoefte doet. Gaat je konijn hiervoor vervolgens een andere plek opzoeken, dan verplaats je de bak mee.
Een keutel die buiten het toilet valt leg je in zijn toilet. Ook als er geplast wordt naast het toilet, moet je ervoor zorgen dat dit terecht komt in het toilet. Gebruik hiervoor een papiertje en leg dit in het toilet. Verwacht niet dat jouw konijn meteen zindelijk is.
Een konijn kan niet boeren, daarom moet gas wat zich in de maag bevindt via de maagpoort naar de darm. Dan door de darm naar de anus en zo als (stinkende) windjes het lichaam verlaten.
vNormale urine van een konijn kan variëren van bijna helder geel tot zeer donker oranje of roestkleur. De kleur wordt geproduceerd door een pigment genaamd porfyrine, die kan worden veroorzaakt door het eten van plant pigmenten, vooral die voedingsmiddelen die hoog zijn in carotenen, zoals wortelen.
Wij krijgen regelmatig de vraag van konijnen-eigenaren of hun dieren kunnen zwemmen. En het antwoord hierop is “ja”. Toch is deze vraag in veel opzichten een verkeerde vraag. Als ons gevraagd zou worden of konijnen het fijn vinden om te zwemmen, dan is het antwoord absoluut “nee”.
Giet een kopje baking soda in het toilet en geef ook dit even de tijd om in te trekken. Meestal is 10 tot 15 minuten voldoende. Daarna schrobt u de aanslag weg met de borstel. Wilt u zeker weten dat er helemaal geen urinesteen meer te zien is?
Ondanks dat cola natuurlijk mierzoet smaakt, is de frisdrank van zichzelf qua PH-waarde juist erg zuur is. Zelfs net zo zuur als azijn of citroen! En juist door die zuurtegraad (en de milde koolzuur en fosforzuur) kun je je wc er zo goed mee schoonmaken. Met name om kalkaanslag aan te pakken.
Meng azijn en water in een gelijke verhouding (50/50) door elkaar. Dit zure mengsel zal er voor zorgen dat de cementsluier verwijderd wordt. Ook dit is een goede manier om de cementsluier te verwijderen.