Een bibshort is een fietsbroek met bretels. De bibshort is veruit de populairste fietsbroek onder fietsers, omdat het voorkomt dat er een strakke band om de buik zit en de bretels er voor zorgen dat de fietsbroek niet afzakt.
Fietsbroeken met bretels worden bibshorts of bibtights genoemd, bib staat namelijk voor bretels. Het voordeel van een fietsbroek met bretels is dat deze de fietsbroek en vooral de zeem op zijn plek houdt. Op die manier voorkom je dat de zeem verschuift en z'n functie verliest.
1 Doe geen onderbroek aan onder een wielrenbroek
Een onderbroek gaat schuiven, wordt klam en je kan op de naden zitten. Allemaal redenen waardoor je ernstige huidproblemen kan krijgen. Denk aan schuurplekken, abcessen en andere ongemakken.
De BBW-213 Powerfit Bibshort scoort het beste vergeleken met andere instapmodellen en is ideaal voor een beginnende fietser die niet al te veel geld uit wil geven. De broek is samengesteld uit 10 panelen voor de beste pasvorm en is voorzien van goed ademend materiaal.
Een bibshort is een fietsbroek met bretels. Sommige fietsers hebben liever een broek met bretels omdat die hoger doorloopt en strakker rond het middel zit, en daarom meestal comfortabeler aanvoelt.
Zadelpijn is eigenlijk niets anders dan een teken dat de druk op je zitvlak te hoog is. Pijn verminderen betekent druk verminderen. De meest efficiënte manier is afvallen. Dat heeft vrij snel effect omdat de extra kilo's zich meestal bij de buik of heupen ophopen.
De zeem in je fietsbroek is bedoeld om direct op de huid te zitten en schuren te voorkomen, en hij bestaat uit stoffen die vocht afvoeren en snel drogen. Als je ondergoed draagt, zijn er meer naden die schuren en stof die vocht vasthoudt, dus laat dat ondergoed maar uit.
Aangezien je als recreatieve fietser doorgaans 'normale' kleding draagt, zoals een sportieve korte broek draagt, kan fietsondergoed met een zeem beter zijn voor het comfort en de hygiëne. Dit kan ook worden bereikt met het dragen van een volwaardige fietsbroek met zeem, maar voor veel fietsers is dit iets te opzichtig.
Dus: beter wel of geen onderbroek dragen? Kortom: je kunt met een gerust hart elke dag een onderbroek blijven dragen, want met commando gaan verbeter je de gezondheid van je vagina eigenlijk niet. Geen onderbroek dragen kan bovendien een bepaald beschermlaagje tussen je vagina, vulva en kleding weghalen.
Urenlang fietsen zonder fietsbroek kan een pijnlijke aangelegenheid zijn. Een gewone, katoenen broek houdt zweet vast en gaat schuren en irriteren. Bovendien is voorovergebogen op een smal, keihard zadel zitten een aanslag op je schaamstreek en krijg je ongetwijfeld last van zadelpijn.
Je draagt de onderbroek met zeem gewoon zonder je reguliere ondergoed. Je gaat dus gewoon met je blote bips op de zeem zitten. Er overheen kun je alles dragen wat je zelf maar fijn vindt zitten. Je outdoorbroek of misschien met een short of spijkerbroek.
De oplossing is simpel: een broek zonder bretels.. Maar omdat wij bretels eigenlijk veel beter vinden zitten, hebben we een andere optie: de 'plasbroeken'. Van shorts met een rits of verstelbare bretels tot shorts met bretels die niet helemaal vast zitten!
De beste fietsbroek is de Sport2x T-Pro Short Dames Fietsbroek. Deze fietsbroek is van premium kwaliteit, zit heerlijk comfortabel, geeft voldoende ondersteuning en is ook nog eens heel betaalbaar! Deze fietsbroek is speciaal toegesneden op het vrouwelijk lichaam waardoor je veel comfortabeler kunt bewegen op de fiets.
Wat is een goede fietsonderbroek? Een goede fietsonderbroek heeft een zeem en is gemaakt van ademend materiaal. De reden dat veel mensen last van zadelpijn hebben is omdat ze tijdens het maken van langere fietsritten hun normale onderbroek dragen.
Wanneer de stof van je fietsbroek dunner begint te worden, dan is ook het de hoogste tijd om je fietsbroek te vervangen. Sommige delen van je broek krijgen daarbij soms een vale tint, wat uiteraard ook een teken is van slijtage. Wacht in dit geval niet te lang.
Heeft u vooral last van uw stuitje, neem dan juist een wat harder zadel, of een zadel met een uitsparing aan de achterkant. Treedt het ongemak op aan de anus of bilspleet, dan zit u waarschijnlijk niet op uw zitbotjes. Kies dan voor een minder bol zadel, harder zadel of een zadel met een brede gleuf in het midden.
De stuitjeszadels zijn de oplossing! Voor klachten aan de stuit is eigenlijk niets beter als een fietszadel dat compleet open is van de achterkant. Dit is de enige manier om het stuitje 100% te ontlasten en hier druk en pijn te voorkomen.
De test was erg spannend, maar uiteindelijk is er toch een overduidelijke winnaar naar voren gekomen. En in dit geval is dat overduidelijk het Contec City/ Tour Dames fietszadel. Deze is verkozen tot het beste fietszadel voor dames van 2022 en is hiermee ook het beste koop fietszadel voor dames.
10-15 graden
Bij deze temperaturen adviseren wij om altijd arm- en beenstukken te dragen. Daarnaast kan je nu het lange mouwen fietsshirt over je wielershirt heen aantrekken. Ook is het aangenaam om een merino thermo ondershirt te dragen. Deze houdt de warmte beter vast tijdens de inspanning.
Er worden niet echt speciale fietsbroeken ontworpen voor spinning. Wel zijn bepaalde fietsbroeken meer geschikt voor spinning. Zo kun je het beste kiezen voor een korte of 3/4e fietsbroek. Lange fietsbroeken zijn meestal te warm voor indoortraining.
Bioracer wielerkleding staat bekend om haar uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Tenslotte levert dit topmerk al tientallen jaren professionele artikelen tegen zeer redelijke prijzen. De kleding en accessoires worden voortdurend getest door profrenners, voor hun is uiteraard alleen het beste goed genoeg!