De gevolgen van schrokken
Dit is een zware belasting voor het spijsverteringssysteem. Grote rassen lopen extra risico op een maagtorsie. Hierbij draait de maag in de buikholte om zijn as, waardoor de toe- en afvoerwegen worden geblokkeerd terwijl de vertering doorgaat. Dit kan ernstige gevolgen hebben!
Er is sprake van schrokken als je pup zijn voeding te snel en te gulzig naar binnen werkt. Het schrokken van een pup ontstaat vaak door het uit één bak voeren van puppy's in een nest. Een pup moet dan snel eten, voordat de andere pups alles opmaken.
Snel en gehaast eten, schrokken dus, kan resulteren in maagtorsie, overgewicht en heeft invloed op de spijsvertering: Een maagtorsie is een levensbedreigende aandoening, waarbij de maag omdraait in de buikholte.
Gevolgen schrokken
Doordat uw hond niet goed kauwt, komen de brokken ongekauwd in de maag terecht. Uw hond kan hierdoor last krijgen van spijsverteringsproblemen en buikpijn; Uw hond krijgt te veel lucht tijdens het eten binnen, waardoor hij winderig wordt; Schrokken kan ook een oorzaak zijn van overgewicht.
Alle honden zijn dol op hun eigen warme en comfortabele bench waar ze rustig in kunnen liggen. Ze vinden het fijn om een veilige plek te hebben om in uit te rusten, of waar ze weg kunnen kruipen wanneer ze bang zijn voor onweer of vuurwerk.
Ondanks dat het voor jou misschien niet altijd zo voelt, is dit gedrag heel goed bedoeld. Dit knabbelen is namelijk een teken van liefde. Je hond geniet van een goede 'vlooibeurt' en wil jou graag net zo verwennen.
Hier zijn er enkele van: hijgen, zeer alert zijn, veel kauwgedrag vertonen, rusteloos zijn, constant willen bezig zijn, opspringen, vergrootte pupillen, …
Eigenlijk helpt alles waar een hond wat langer op kan kluiven mee om het gebit te reinigen. Indien dit niet voldoende helpt dan zijn er speciale tandenborstels en tandpasta's voor honden te koop. Hiermee kun je de honden helpen om het gebit schoon te houden.
Als u echter gewoon op zoek bent naar een gezonde, caloriearme traktatie voor Fido, dan zijn sperziebonen een uitstekende optie. Zoals met elke traktatie, probeer niet meer dan 10% van de dagelijkse voeding van uw hond te nemen, en let op tekenen van maagklachten of allergische reacties.
Gevolgen van schrokken
Honden die schrokken kauwen hun voedsel onvoldoende. Hierdoor komt het in te grote stukken in de maag terecht, waardoor de spijsvertering onnodig extra wordt belast. Honden die niet of nauwelijks op hun voeding kauwen hebben vaak een slechter gebit.
Tijdens een leeftijd van 8 – 12 weken dient jouw puppy vier maal per dag te eten. Vanaf 12 weken en tot 6 maanden is het beste om ze minimaal drie keer per dag te voeren en wanneer ze ouder zijn dan 6 maanden kun je voor het gemak over gaan naar twee keer per dag.
Likken kalmeert en zorgt voor minder stress. Je kunt er bijvoorbeeld SmoothieDog, vers vlees (kvv) of natvoer (paté), zachte worst, sardientjes in blik, cream cheese, yoghurt, pindakaas op smeren.
Wat is de oorzaak van een maagtorsie? Het is niet precies bekend waardoor een maagtorsie optreedt. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of er lucht in de maag terecht komt door inslikken en de maag daarna draait, of dat de maag eerst draait en de gassen vooral door gisting ontstaan.
Afhankelijk van de grootte van de hond, maximaal 1 konijnenoor per dag. Konijnen oren met vacht, deze oren komen van de konijnen waar we ook de karkassen met orgaan van aanbieden.
De Nylabone kauwbotten zijn gemaakt van duurzaam plastic. Dit is dus geen snack maar wel een veiligere variant voor kauwbotten die splinteren zoals de gevaarlijke rawhide botten. Nylabone kauwbotten zijn niet schadelijk voor jouw hond. Door het kauwen zal het bot slijten en kunnen er stukjes afbreken.
Zoals hierboven aangegeven is het niet verstandig een hond langer dan 30 minuten op een bot te laten kluiven (meestal korter). Wie toezicht houdt, kan eventuele problemen direct ondervangen.
En wat moet je wel en absoluut niet doen als je hond schuldig kijkt? Honden hebben net als mensen emoties. Ze kunnen blij, boos bang of verdrietig zijn. Je kunt die emoties ook herkennen aan de lichaamstaal van de hond.
Wegkijken is daar een van de eerste signalen van. Als je hond bij je wegkijkt op het moment dat je iets wilt doen, bijvoorbeeld een hond knuffelen, zoenen of aankleden, is het wel zo aardig om daar dan naar te luisteren. Een hond die wegkijkt of weg loopt heeft geen zin in wat jij van hem wilt.
Een hond houdt namelijk wel echt van het baasje. Dit geeft hij onder ander aan door tegen je aan te komen liggen of leunen. Dit is voor honden een teken van affectie. Zelfs als hij bang is en tegen je aankomt leunen of bij je komt liggen bedoelt hij dit lief.
Poot opleggen; dit is aandachtvragend (aandachteisend) gedrag, bijvoorbeeld om geaaid te worden. Neus duwen; dit is ook aandachtvragend gedrag. Kop op arm of schoot leggen; dwingend om aandacht vragen. Op schoot gaan liggen; de hond neemt letterlijk en figuurlijk een hogere positie in dan de eigenaar.
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je hond je steeds volgt: Je hebt nooit aangeleerd dat hij op zijn plek moet blijven liggen. Hij wil je beschermen. Hij dringt zich op aan jou.