Bij een keverplaag raden we u aan om Bayer Garden Decis Insectenbestrijding 20ml concentraat te bestellen.Spuit het middel direct op de kevers en de larven. Daarmee doodt u ze meteen. Een goede spray tegen kevers in de tuin is ook onze Bayer Garden Decis Insectenbestrijding 1 l spray.
Eens je de infectiebron hebt gevonden, dien je deze te vernietigen (bv.gedurende minstens 24u in de diepvriezer (-18°C) plaatsen) en daarna te verwijderen. Na verwijdering van alle aangetaste voedingswaren doe je er goed aan om alle kasten te stofzuigen, ook de naden en kieren, om de laatste kevertjes te elimineren.
Ventileer uw gebouw of huis voldoende, warmte en droge lucht trekt de kevers aan.
Als dat zo is, kunt u de snuitkevers, hun eieren, poppen en larven doden door het product gedurende 15 minuten op minimaal 70 graden te verwarmen of minimaal drie dagen op -20 graden te bevriezen. Als dit niet lukt dan kunt u beter alles weggooien!
Een gevaar voor de mens vormen de beestje niet, merkte Astrid al na een belletje met de GGD. Ook stadsecoloog De Kruijf geeft aan dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken om de kevers. “Het beestje kan geen kwaad. Het is een insect dat niet steekt, niet bijt, geen schade of extreme stank veroorzaakt.
Sprays op basis van neem of pyrethrine kunnen deze uitbraken onder controle houden . Neemolieconcentraat werkt tegen een breed scala aan plagen, waaronder Japanse kevers, bladluizen, mijten, wittevlieg, vlooienkevers en oorwormen.
De mannetjes zijn iets kleiner. Net zoals de tapijtkevers, zitten bedwantsen graag op donkere en warme plekjes, zoals tapijten of beddengoed. Waar de tapijtkever enkel schade aanricht aan stof en kledij, richt de bedwants zich op mensen. Ze drinken namelijk bloed en bijten dus graag in je armen en benen.
Het volwassen insect leeft maar vier tot zes weken.
De kevers verstoppen zich overdag in de bladeren of stukken hout, ze zijn namelijk lichtgevoelig. In de 1 tot 3 jaar dat zij leven, leggen zij tot wel 1000 eieren en planten zich dus rap voort. De schade die de kevers aanbrengen zijn te kenmerken aan de ronde happen die zij nemen.
Mestkevers zijn erg nuttige insecten. Zij spelen een belangrijke rol in de humusvorming en ze ruimen afval op; ze begraven bijv. uitwerpselen van allerlei zoogdieren. Doorgaans wordt er meer mest begraven dan ze opeten, waardoor ze de terugkeer van voedingsstoffen in de bodem bevorderen.
Tapijtkevers leggen eieren die wit of crèmekleurig zijn en minder dan 1mm lang zijn. Volwassen tapijtkevers leggen meer dan 100 eieren tegelijk die, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid, tussen de 10 dagen en een maand nodig hebben om uit te komen.
Kleine of grote kevers ontstaan altijd uit eitjes. De beestjes zijn dan nog larven. De larven van schadelijke keversoorten kunnen jarenlang als larven leven voor ze zich verpoppen tot volwassen exemplaren. Volgroeide kevers leven vaak ook maar enkele weken.
Biologie
Kevers komen overal ter wereld voor en leven in de meest uiteenlopende habitats. Alleen in echte poolstreken en in de zee komen geen soorten voor. De larven van kevers leven vaak op of in de bodem en hebben nog geen vleugels. Ze zijn vrij immobiel en zijn hierdoor vaak gebonden aan een specifiek milieu.
Die vervelende hele kleine zwarte beestjes van 1 mm zijn vaak rouwvliegjes. Ze lijken een beetje op fruitvliegjes, maar zijn net een maatje kleiner. Ze worden ook rouwvarenmugjes genoemd, maar soms ook rouwmugjes, rouwvliegjes of 'die kleine irritante beestjes'!
Nuttige insecten welteverstaan. Zo ruimen ze afval op door mest van zoogdieren te begraven (hierdoor bevorderen ze de terugkeer van voedingsstoffen) en spelen ze een grote rol in humusvorming. Kortom, onmisbare beestjes. Mestkevers behoren tot de insecten die het ernstigst met uitsterving worden bedreigd.
Voor het bestrijden van de kevers zelf : In de boomteelt worden eind april lampen opgehangen met daaronder een bak met water en zeep.De kevers komen op het licht af, vallen in het water en verdrinken. Zonder zeep blijft de structuur van het water intact en de kevers lijden onnodig lang voordat ze verdrinken.
Kevers onderscheiden zich van alle andere gevleugelde insecten doordat het eerste paar vleugels verhard en verdikt is . Deze harde voorvleugels dienen als beschermend schild voor de kwetsbare vliegende vleugels, die eronder zijn gevouwen. In feite betekent de Latijnse naam voor deze orde, Coleoptera, “gevouwen vleugel”.
Zijn kevers gevaarlijk? Over het algemeen zijn kevers niet gevaarlijk . Kevers vallen geen mensen aan, zuigen geen bloed en bezorgen mensen geen ziektes. Enkele soorten kunnen bijten maar veroorzaken geen ernstig letsel, zoals boktorren en wortelboorders.
Blisterkeverdermatitis veroorzaakt een plaatselijke blaar of rand. De rand kan er uitzien als een verheven, rood stukje huid, terwijl de blaar een zak met vocht en etter produceert. De reactie ontwikkelt zich op delen van de huid die zijn blootgesteld aan de kever. Pijn, een brandend gevoel, roodheid en zwelling gaan vaak gepaard met deze laesies.
Met zijn 9 centimeter is het vliegend hert de grootste kever van Nederland.
Om volwassenen te bestrijden, meng je keverJUS met water volgens de instructies op de verpakking en besproei je de bladeren grondig. Chemische insecticiden voor het doden van volwassen Japanse kevers zijn onder meer carbaryl, gevonden in het product Sevin, en acefaat, gevonden in Orthene . (Deze actieve ingrediënten zijn ook onder andere merknamen te vinden.)
De geuren van sommige soorten bloemen, fruit en planten, evenals de feromonen van andere Japanse kevers , lokken dit ongedierte naar vrijwel elke tuin met grote, open grasvelden. Bepaalde soorten planten trekken eerder Japanse kevers aan.
De volwassen kevers hebben dezelfde vorm als onze gewone junikevers, maar iets kleiner: ongeveer ½ inch lang . Hun kop en borstkas zijn metaalgroen, hun vleugeldeksels zijn koperbruin. Maar soms moet je goed kijken om deze kleuren te zien. Op het eerste gezicht lijken ze vaak alleen maar donkerbruin.