De slaaggrens voor het SVH sociale hygiene examen is vastgesteld op 72%. In het SVH proefexamen is dit gelijk gesteld. Hierdoor ben je verzekerd van SVH oefenexamen vragen die 100% gelijk zijn aan je examen. In het sociaal hygiene examen kan je maximaal 40 punten behalen.
Het SVH examen Sociale Hygiëne bestaat uit 40 meerkeuzevragen (A, B, C). Om te slagen voor het SVH examen moet je minimaal 72,5% van de 40 meerkeuzevragen goed beantwoord hebben. Als je niet meer dan 11 fouten maakt tijdens het examen Sociale Hygiene ben je geslaagd!
Sociale Hygiëne gaat niet alleen over alcohol, maar ook over drugs, gokken, gastvrijheid, wet- en regelgeving in de horeca, het sociaal-hygiënisch beleid en arbeidswetgeving. Op een horecavergunning moeten minimaal twee personen vermeld staan.
Uit hoeveel vragen bestaat het SVH examen Sociale Hygiëne en hoeveel fouten mag ik maken? Het SVH examen Sociale Hygiëne bestaat uit 40 vragen. Wanneer je niet meer dan 11 fouten maakt, ben je geslaagd.
Het SVH Diploma Sociale Hygiene is verplicht wanneer er in een organisatie alcohol geschonken of verkocht wordt. In organisaties wordt wel een onderscheid gemaakt tussen commerciële horeca en paracommerciële horeca. Met commerciële horeca worden cafés, restaurants, hotels, slijterijen etc. bedoeld.
In het geval van de diploma's van SVH geldt dat alle beroeps- en functiegerichte branchediploma's qua niveau minimaal gelijkwaardig zijn aan een vergelijkbaar mbo-diploma en dat er specifiek is gelet op het beroepsgerichte deel van het kwalificatiedossier.
Wanneer je het SVH Diploma Sociale Hygiëne hebt behaald, blijft deze voor onbepaalde tijd geldig. Je bent dus niet verplicht om het SVH Diploma op een later moment opnieuw te behalen.
Sociale Hygiëne betekent: 'Dat mensen rekening met elkaar houden en respect hebben voor elkaars lichamelijke en geestelijke gezondheid. '
Wil je weten of iemand daadwerkelijk in het bezit is van een SVH Diploma? Dat kun je controleren in het SVH Diplomaregister, waarin SVH Diploma's vanaf 1 augustus 2015 zijn opgenomen. Dit register geeft antwoord op de vraag of een persoon een SVH Diploma heeft behaald na 1 augustus 2015.
Dit 'sociaal' heeft betrekking op de samenleving. Door het woord 'hygiëne' wordt Sociale Hygiëne vaak verward met voedselhygiëne (of HACCP), terwijl dit niets met voedelhygiëne te maken heeft. Het begrip 'Sociale Hygiëne' vind je terug in de Drank- en Horecawet.
Sociale hygiene oefentoets
De veiligheid en gezondheid van klanten is zeer belangrijk. Horecabedrijven moeten zich dan ook aan allerlei regels op het gebied van hygiëne en veiligheid houden. Zo is de Verklaring SVH Sociale Hygiëne verplicht wanneer je een horecabedrijf wilt starten. Je kunt hiervoor een cursus volgen.
In het examen worden vragen gesteld over onder andere (de werking van) alcohol, drugs, gokken, het gastvrijheidsconcept, wet- en regelgeving in de horeca, het sociaal-hygiënisch beleid en arbeidsomstandigheden. Duur: het examen duurt 40 minuten.
Sowieso is het verplicht dat iedere horecaondernemer in het bezit is van het SVH Diploma. Daarnaast zullen er, wanneer het bedrijf ruime openingstijden heeft, meerdere medewerkers in het bezit moeten zijn van het Diploma en zij moeten als leidinggevende bijgeschreven worden op de Drank- en Horecavergunning.
Het woord 'sociaal' heeft betrekking op de samenleving. Het woord 'hygiëne' is afkomstig van het griekse woord 'Hygiëa', de godin van de gezondheid. Hygiëne in de horeca betekent dat de ondernemer alles in het werk stelt om de gezondheid van zijn gasten en werknemers te waarborgen.
Een diploma blijft altijd geldig. De waarde van het diploma wordt bepaald door de actualiteit van de certificaten die ten grondslag liggen aan het diploma.
Certificaat of diploma
Het SVH Certificaat Leermeester is 24 maanden geldig, vanaf de datum die op het certificaat vermeld staat. Dit betekent dat je binnen 24 maanden na die datum ook de overige certificaten SVH Leermeester behaald moet hebben om het SVH Diploma Leermeester te krijgen.
Het is wettelijk verplicht voor iedereen die voedsel bereidt, behandelt, verwerkt en/of verkoopt om een training te volgen op het gebied van voedselveiligheid. Met de Training Hygiënecode HACCP van Sociale-Hygiëne.nl voldoet u aan deze wettelijke verplichting.
Wat kan ik precies met deze opleiding? Met deze opleiding kun je werken in de keuken van een restaurant, eetcafé, hotel of catering bedrijf. Verder kun je voor een certificaat de opleiding Zelfstandig Werkend Kok (ZWK) niveau 3 volgen.
Course Social Responsibility (Sociale Hygiëne Engels)
Het certificaat is voor onbepaalde tijd geldig in Nederland. Wij adviseren echter wel om het certificaat HACCP hygiënecode iedere drie jaar opnieuw te volgen, omdat er veel wijzigt op het gebied van voedselveiligheid.
Wat betekent HACCP? HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een voedselveiligheidssysteem wat onder de Europese wetgeving valt. Organisaties die werken met voedsel voorkomen hiermee dat de veiligheid van het eten en drinken in gevaar komt.