Om dit te regelen ga je samen met de verkoper naar een
De meeste autobedrijven en -dealers kunnen de auto ter plekke op jouw naam overschrijven. Koop je bij een particulier, dan kun je kiezen tussen overschrijven bij een kentekenloket (bijvoorbeeld via een PostNL-punt) of op digitale wijze via website of met je smartphone.
Nodige documenten
het roze formulier 'aanvraag tot inschrijving van een voertuig'. Dit moet voorzien zijn van een attest van technische controle (maximumtermijn van twee maanden). het gelijkvormigheidsattest, dat aangeeft dat het voertuig aan de nodige technische specificaties voldoet.
Hoeveel kost een nieuwe inschrijving? Het kentekenbewijs en de nieuwe nummerplaat in Europees formaat kosten 30 euro. Dat bedrag betaalt u aan bpost wanneer de postbode de nummerplaat aflevert.
Vergeet niet alle autopapieren om de verkoop compleet te maken, zoals het inschrijvingsbewijs Deel I en Deel II. Welke papieren meegeven bij verkoop auto zonder keuring niet verplicht zijn maar wel belangrijk zijn documenten als: de aankoopfactuur, bonnen van accessoires en de onderhoudshistorie.
U gaat naar een kentekenloket, RDW-balie of -keuringsstation. Mogelijk kunt u het voertuig ook online overschrijven. Kijk hiervoor bij Zo werkt online overschrijven. Bij sommige kentekenloketten kunt u ook op zondag en 's avonds overschrijven.
Het is slim om direct nadat je een auto hebt gekocht een autoverzekering af te sluiten. De verzekering moet namelijk ingaan vanaf het moment dat de auto op jouw naam staat. Vanaf dat moment ben je verplicht om de auto met een minimale WA-dekking te verzekeren.
De eenvoudigste en veiligste manier om je wagen thuis te krijgen, is door hem iets langer bij de verkoper te laten staan. Na de verkoop keer je terug naar huis met de boorddocumenten van je nieuwe auto. Je kan dan thuis rustig je wagen inschrijven en je autoverzekering afsluiten.
De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft. In principe geldt er geen limiet.
Sinds 1 juli 2020 is er sprake van een 'witte kaart'. De Council of Bureaux heeft besloten dat de nationale bureaus van autoverzekeraars mogen toestaan dat deze nu wit is. In Nederland is wit nu ook de aangewezen kleur. De groene kaarten die werden afgedrukt vóór 1 juli 2020 blijven geldig tot de vervaldag.
Bij de tweedehandsverkoop van een voertuig is het verplicht om dat voertuig te laten keuren. Die tweedehandskeuring moet gebeuren vóór het voertuig wordt ingeschreven op naam van de nieuwe eigenaar. Na de keuring wordt een tweedehandsrapport afgeleverd.
Zij kunnen uw voertuig online inschrijven via WebDIV ((opent in nieuw venster)). Binnen 24 uur na de inschrijving krijgt u uw inschrijvingsbewijs en nummerplaat door bpost afgeleverd. Een plaat kost 30 euro, cash te betalen bij de afgifte door bpost.
U ontvangt het vrijwaringsbewijs tijdens het overschrijven van het kenteken. Dit kunt u bij een kentekenloket, RDW-balie, RDW-keuringsstation of PostNL-locatie doen. U krijgt het vrijwaringsbewijs dan van de medewerker op locatie.
Om een kenteken van een auto over te schrijven moet je in ieder geval achttien jaar of ouder zijn en in Nederland woonachtig zijn. Als jij zelf de koper van de auto bent, moet je persoonlijk de auto op jouw naam laten zetten. Je kunt niet iemand machtigen om dit voor jou te doen, je moet dit persoonlijk regelen.
Als je een auto op naam wilt zetten, dan moet je het kenteken overschrijven. Dit is een kort proces waarbij de auto van de voormalige auto-eigenaar overgezet wordt op de eerstvolgende eigenaar. Dit overschrijven van je auto kun je doen bij een PostNL-servicepunt, Kentekenloket of een locatie van de RDW.
Trek je kenteken even na bij deze site van de RDW. Er staat ook bij wanneer het voertuig op naam is gekomen, dus je kan zo controleren of de auto ook echt is overgeschreven. Heel simpel! https://ovi.rdw.nl/ Toegevoegd na 40 seconden: Je krijgt als het goed is alleen een vrijwaringsbewijs, verder hoef je niets te doen.
Als u geld geeft voor een koophuis of een studie, kunt u eenmalig meer schenken. Er zijn verschillende manieren om te schenken. U kunt bijvoorbeeld geld geven, aandelen of waardevolle spullen, zoals een auto of huis. Tot een bepaald bedrag hoeft de ontvanger van uw gift geen belasting te betalen over uw gift.
Je kunt bij een autoverzekering altijd maar één bestuurder opgeven. Dat moet de persoon zijn die het meeste in de auto rijdt. Je kunt dus geen extra bestuurder opgeven of de autoverzekering op twee namen zetten.
Een kenteken overschrijven bij Albert Heijn is niet mogelijk. Deze dienst levert Albert Heijn niet. Ook niet als er een Post NL locatie aanwezig is waar u pakketten kunt versturen.
Verkoop je je wagen aan een particulier, dan is een keuring voor verkoop nodig. Verkoop je je wagen aan een professionele koper, bijvoorbeeld een opkoper van tweedehandswagens, of wordt de wagen geëxporteerd, dan is die keuring voor verkoop niet verplicht. De koper is in dat geval zelf verantwoordelijk voor de keuring.
Die keuring houdt in dat de uitstoot, de ophanging, en de lichten enkel op visuele wijze worden gekeurd zonder gebruik van meetapparatuur. Bij de controle van de remmen wordt wel de nodig meetapparatuur gebruikt.
Voor zover het voertuig geen administratieve of technische gebreken vertoont wordt een document 'visuele keuring van het voertuig' afgeleverd met een geldigheidsduur van 1 jaar te rekenen vanaf de datum van de laatste volledige keuring.