Blokkeren via een sms: open een sms van het contact dat je wilt blokkeren. tik op Meer opties. Mensen en opties. [Nummer] blokkeren.
U moet een klacht indienen bij de provider over ongewilde sms-diensten. De provider moet de klacht onderzoeken. Is de klacht ongegrond? Dan mag uw telefoonaanbieder u afsluiten als u de rekening voor de sms-dienst niet betaalt.
Berichten van een specifieke persoon of specifiek nummer blokkeren. Tik in een gesprek in Berichten op de naam of het nummer bovenaan het gesprek. Tik op de infoknop , scrol omlaag en tik vervolgens op 'Blokkeer deze beller'.
Ga naar de Berichten-app van je telefoon en kies het bericht van het nummer dat je wilt blokkeren. Tik nu op de drie-puntjes knop. Kies nu Nummer blokkeren en tik op OK.
Wanneer u een telefoonnummer of contact blokkeert, kan deze u nog steeds bellen of een voicemail sturen, maar u ontvangt hiervan geen melding. Berichten die worden verzonden of ontvangen, worden niet afgeleverd. Het contact ontvangt ook geen melding dat het gesprek of bericht is geblokkeerd.
Als jij iemand hebt geblokkeerd op jouw telefoon dan kun je naar dat nummer wel gewoon sms'en. Je krijgt alleen geen bericht terug. Je kunt diegene eventueel nog bereiken door jouw nummerweergave uit te zetten en dan te bellen, dat wordt niet herkend door de blokkadelijst in de telefoon.
Wist je dat je verdachte sms-berichten ("smishing") kan melden door een screenshot [*] te sturen naar verdacht@safeonweb.be? En dat werkt zelfs als je geen tekst erbij zet! Met onze technologie is het mogelijk links in afbeeldingen te detecteren en dan verdachte webpagina's te laten blokkeren.
Meld phishing-pogingen altijd via [email protected] (opent in uw e-mail applicatie): stuur de mail of een printscreen van de verdachte sms door en de dienst doet de rest.
Meestal kun je door een sms te sturen niet zien of je geblokkeerd bent, dus je zult moeten bellen. Let op hoe het gesprek eindigt. Als de verbinding na één (of soms een halve) keer over te gaan verbroken wordt en je naar voicemail wordt gestuurd, ben je óf geblokkeerd, óf de telefoon van je contactpersoon is leeg.
Let op: Wanneer je een contact deblokkeert, ontvang je geen berichten, oproepen of statusupdates die het contact naar jou heeft verzonden toen hij of zij geblokkeerd was.
De kans is groot dat het om spam gaat. Spammers komen aan je mobiele nummer en andere contactgegevens doordat je deze gegevens achterlaat op websites. Je kunt natuurlijk elk raar sms-bericht verwijderen zonder het te beantwoorden. Dat is sowieso goed om te doen.
Nee. De iPhone heeft geen map met 'geblokkeerde berichten'. Het zou onlogisch zijn als je toch nog steeds berichten zou ontvangen van iemand die je geblokkeerd hebt.
Telefoonnummers blokkeren op Android
Druk op 'Meer'. Ga naar 'Gespreksgeschiedenis'. Druk op de contactpersoon of het telefoonnummer dat je wilt blokkeren. Druk op 'Blokkeren/spam melden'.
De persoon kan je wel nog berichten sturen, alleen jij zal ze niet meer ontvangen. Hierdoor krijgt de persoon geen aflever-vinkjes te zien bij het verzonden bericht. Het contact kan je ook nog bellen, alleen wordt dit tegengehouden door WhatsApp en zullen deze gesprekken niet doorkomen.
Boven elk gesprek kan je onder de naam van je gesprekspartner 'online' of 'laatst gezien' lezen, gevolgd door het tijdstip waarop de persoon het laatst online was. Als je zo'n zinnetje ziet staan, kan je ervan uitgaan dat je niet geblokkeerd bent. Als je niets ziet verschijnen, is het mogelijk dat je geblokkeerd bent.
U kunt van iedere verstuurde sms een ontvangstbevestiging krijgen. Een smoes als: 'Ik heb je sms helemaal niet gekregen..' kunt u dan mooi van tafel vegen. U kunt in één keer instellen dat u van iedere verstuurde sms een bevestiging ontvangt, maar soms kunt u dat ook per bericht regelen.
Hier lees je hoe je leesbevestigingen kunt inschakelen: Open de Instellingen van je iPhone. Scrol naar beneden en tik op Berichten. Schuif de schakelaar 'Verzendbevestigingen verzenden' naar de aan-positie (groen).
Meestal kun je door een sms te sturen niet zien of je geblokkeerd bent, dus je zult moeten bellen. Let op hoe het gesprek eindigt. Als de verbinding na één (of soms een halve) keer over te gaan verbroken wordt en je naar voicemail wordt gestuurd, ben je óf geblokkeerd, óf de telefoon van je contactpersoon is leeg.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
Wanneer iemand niet opneemt, dan gaat de telefoon een paar keer over en schakelt daarna over op voicemail. Wanneer iemand je wegdrukt gaat de telefoon een stuk minder over. Ben je echter geblokkeerd, dan zal de telefoon slechts één keer overgaan en daarna doorschakelen naar voicemail.