Voor het uitbetalen van je Bitcoin heb je een broker nodig om je Bitcoin om te zetten naar euro. Voor deze dienst brengt de broker kosten in rekening in de vorm van handelskosten. Hier kan je alle Bitcoin verkoopprijzen vergelijken om de broker met de laagste kosten te selecteren.
Een goed alternatief is Bitvavo.
Bitvavo heeft zich wel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en biedt haar diensten dus legaal aan. Via Bitvavo kun je eenvoudig je crypto winst omzetten naar euro's en die laten uitbetalen op je bankrekening.
Steeds meer betaaldiensten zoals PayPal accepteren ook crypto's als betaalmiddel. Betalen met crypto's gaat snel. Het bedrag gaat direct over van klant naar leverancier of andersom. Crypto's accepteren als betaalmiddel maakt jouw bedrijf aantrekkelijk voor nieuwe klanten.
Cryptocurrency belastingregels 2018 (box 3)
Sinds 1 januari 2018 wordt er over een deel van je vermogen 0,36% en over het andere deel 5,38% fictief rendement berekend. Hoe hoger je vermogen, hoe hoger het fictieve rendement uitvalt. Over dit fictieve rendement betaal je vervolgens 30% inkomstenbelasting.
Om bitcoins te verkopen vult u in hoeveel bitcoins u aan ons aanbiedt, of hoeveel euro's u wilt ontvangen. Vervolgens vult u uw betalingsgegevens in en een retour-bitcoinadres (een adres uit uw wallet) voor het geval de uitbetaling niet kan plaatsvinden.
De waarde van crypto's kan sterk op en neer gaan. Als de waarde daalt, kunt u geld kwijtraken. In het toezicht kijkt DNB alleen naar de naleving van de wetgeving door de geregistreerde aanbieders. Er is geen enkele consumentenbescherming.
De kansspelautoriteit concludeerde na onderzoek in 2018 dat dit niet het geval is. De waarde van cryptomunten komt tot stand door vraag en aanbod op de markt. Van een kansspel is echter sprake als er gelegenheid wordt gegeven om mee te dingen naar, of kans te maken op, prijzen of premies.
Als je in crypto investeert volgens de principes van 'een goede huisvader', dan zijn je digitale investeringen vrijgesteld van belastingen. De fiscus beschouwt je namelijk als een amateur.
Dit is hoeveel belasting je betaalt aan de fiscus. Voor 2021 is het heffingsvrije vermogen in box 3 vastgesteld op 50.000 euro. Je hoeft in box 3 dus geen belasting te betalen over crypto wanneer de waarde van al het belegd vermogen minder dan 50.000 euro bedraagt.
Het verkopen van bitcoins is vrij simpel, het proces bestaat uit drie simpele stappen, namelijk: Maak een account aan bij BTC Direct. Maak een verkooporder aan en verstuur de bitcoins vanuit uw wallet naar ons. Wacht tot het geld op uw rekening staat.
Geld uitbetalen vanuit Binance is een vrij omslachtig proces. Je zult dit moeten doen door je cryptocurrencies eerst naar een andere exchange te sturen, om ze vervolgens om te zetten naar euro's en te versturen naar je bankrekeningnummer.
Alleen boven 50.000 euro vermogen belasting betalen
De grens waarboven je belasting over je vermogen (en crypto) gaat betalen is in 2021 vastgesteld op 50.000 euro voor alleenstaanden. Heb je een fiscaal partner, dan mag je samen 100.000 euro belastingvrij hebben (meevaller, toch?)
Navigeer vervolgens in het dashboard naar 'Tegoed opnemen'. Vul de hoeveelheid in die u wenst op te nemen. Indien u meerdere bankrekeningen aan uw Bitvavo-account heeft gekoppeld kunt u selecteren naar welke bankrekening u de tegoeden wilt opnemen. Klik vervolgens op 'Doorgaan'.
Het minimum is 51,- euro. De één na de vijftig is omdat er direct één euro aan kosten wordt berekend om geld te laden in je portemonnee. Dat geld kun je daar dan omzetten tot Bitcoins.
Jazeker, de Belastingdienst ziet cryptovaluta als een bezitting, deze moet u aangeven in uw belastingaangifte. In beginsel is box 3 het uitgangspunt, maar als u zou gaan daytraden of handelen in cryptovaluta, kan ook box 1 in beeld komen.
Wanneer kan je het best Bitcoin kopen? Volgens crypto-investeerder Charles Edwards is de maandag vanaf middernacht tot 14 uur (Nederlandse tijd) het beste moment. Dit omdat op vrijdagmiddag vaak de optiebeurzen sluiten. Hierdoor krijgt de markt een bepaalde koers.
'Als je kijkt naar het jaarlijkse energieverbruik door het bitcoinnetwerk, kun je dat delen door 365 dagen, en vervolgens door 900. Volgens mijn recentste schatting kom je zo op 599.196 kWh voor één bitcoin. Dat wil zeggen: evenveel als een gemiddeld Amerikaans gezin verbruikt in 56 jaar.
Ja, theoretisch gezien kan Bitcoin terug naar 0 gaan, maar de kans dat dit gebeurt is heel erg klein. De enige manier waarop dit kan gebeuren is wanneer niemand geïnteresseerd is in de cryptocurrency en de vraag hiernaar totaal wegvalt.