Haal het modem en de pods van de stroom, na 30 seconden of langer, het modem weer op de stroom en als die volledig is opgestart, de pods in de stroom. Het kan tot 15 minuten duren voor alles goed gevonden is en start dan de app. Het kan tot een uur duren totdat en hogere snelheid is bereikt via de pods.
Houd een afstand aan van 6 tot 9 meter tussen het modem en de pods. Plaats de pods zoveel mogelijk in het midden van het huis. Heeft je huis betonnen vloeren of zijn je verdiepingsvloeren geïsoleerd? Zorg dan dat je modem of een extra pod in de buurt van het trapgat staat.
Met onze wifi-versterkers met SmartWifi functie haal je extra wifipunten in huis. Deze SmartWifi pods sturen het wifi-signaal van je modem door. En ze werken automatisch samen: ze vormen één groot wifi-netwerk (mesh-netwerk). Zo heb je overal in huis snelle en stabiele wifi.
3 pods voor perfecte wifi-dekking
De Deco M4 bestaat uit 3 verschillende pods die je door heel het huis kunt plaatsen (mesh wifi systeem). De app helpt je bij het juist plaatsen van je pods. Elke pod neemt automatisch het signaal over van je modem.
Installatie in vogelvlucht
De pods steek je verspreid door het huis in stopcontacten. Hierna verbinden ze zich automatisch draadloos met elkaar (en met het modem). Voor de meest stabiele verbinding koppel je de pods onderling met een internetkabel.
Ziggo is met een software-update gekomen, die van je Connectbox-modem een Smartwifi-modem maakt. De Smartwifi-pod is een soort stekker die Ziggo geïntroduceert om te zorgen dat je wifi beter werkt. Zo zijn die pods weer apart verkrijgbaar. Er is een Smartwifi-app gelanceerd waarmee je de pods kunt installeren.
Lampjes 2.4 of 5 zullen oplichten: permanent wanneer een apparaat is verbonden met de wifi van de Wi-Fi Booster. knippert wanneer een apparaat de wifi van de Wi-Fi Booster gebruikt.
Activatie van een modem kan maximaal 24 uur duren, je bent niet goed voorgelicht door de klantenservice van Ziggo. Omdat er ook problemen zijn met de Activatie duurd het somds langer dan gepland. Het is echt vervelend maar weinig aan te doen.
Als je inlogt op http://192.168.178.1 dan krijg je op eerste scherm verbonden apparaten te zien, maar je kan ook naar tabblad Verbonden apparaten gaan en daar staat een overzicht over welke apparaten er zijn in je modem, zowel wifi als bekabeld.
Het heeft namelijk dezelfde antennes en zend op dezelfde sterkte uit. Daarom is het bereik van een wifi versterker ongeveer gelijk aan de afstand die de wifi router hierboven biedt: gemiddeld 8 meter (en in een nieuwbouwhuis 5 meter). Bekijk en vergelijk de top wifi versterkers.
Huren kost 1,25 euro per pod per maand, terwijl kopen eenmalig 59 euro kost voor één Pod, terwijl een pak van twee 99 euro kost en het per drie gaat om een prijs van 158 euro. De Pods zijn hoogstwaarschijnlijk van het bedrijf Plume, waarmee Ziggo's moederbedrijf Liberty Global eerder een samenwerking sloot.
Een pod kun je niet verwijderen uit het systeem en/of de app, als je die weer in een stopcontact duwt, maakt hij weer verbinding met het modem en na een poosje weer te zien in de app. Probeer als eerste een stopcontact dicht bij het modem.
Vanaf vandaag is het mogelijk om de Ziggo Wifibooster via internetkabel (zoals Ziggo het apparaat tegenwoordig noemt) te huren bij Ziggo. Dit kost slechts €1 per maand, wat Ziggo maandelijks bij je abonnement optelt. Daarnaast blijft de optie om de Wifibooster te kopen voor €59, wat overeenkomt met bijna 5 jaar huren.
Aan de lampjes op je Wifibooster zie je of het apparaat goed functioneert. Je ziet niet alleen waar het probleem ligt, maar kunt ook vaak de oplossing achterhalen. In veel gevallen helpt het om het Wifibooster uit te zetten, 10 seconden te wachten en hem weer aan te zetten.
Je kunt als je dat nodig hebt een tot 3 SmartWifi pods kopen of lenen. Dat zijn slimme wifi-versterkers die zorgen dat je overal en altijd in huis perfecte wifi hebt. Let op: ze werken alleen samen met je witte SmartWifi modem.
De positionering van de repeater
Slechte positionering van je router kan er zelfs voor zorgen dat je helemaal geen signaal krijgt! Positionering is dus erg belangrijk. Een goede plaats voor je WiFi router op een centraal punt is essentieel (dit om het meeste bereik uit je router te halen).
Zo werkt internet via het stopcontact
Je koopt powerline adapters altijd in sets van minimaal twee. De eerste adapter steek je in een stopcontact in de buurt van je router. Deze powerline adapter vangt het wifi-signaal op en zet dit om naar een internetsignaal dat via het stroomnetwerk bij je thuis verstuurd wordt.
Dat aantal van maximaal 3 apparaten betekend dat er maximaal 3 apparaten tegelijk in de web interface van de Connect box mogen inloggen. Normaal gesproken hoef je maar zelden in de web interface te komen en al zeker niet als de modem in bridge staat. En waarom zou het vanuit 3 apparaten tegelijk willen doen?
Als hij langzaam groen knippert is het SuperWifi punt nog aan het opstarten. Als hij snel groen knippert is hij de verbinding aan het opbouwen. Als dit laatste bij jou het geval is lijkt het erop dat hij de verbinding kwijt is en deze opnieuw probeert op te zetten.
Met Wifispots ben je op twee miljoen plekken in Nederland online via modems van Ziggo. Die zijn slim met elkaar verbonden zodat je automatisch verbinding maakt. Je hoeft het maar één keer in te stellen.
5 Vragen over ziggo-ap inloggen
Kijk ff in je Modem/Router welk lokaal IP het Access Point heeft. Daarvoor is het nodig het MAC address te weten van het AP . Dat staat wel ergens op een type sticker. Gebruik vervolgens dat IP om mbv http:// bij het AP te kunnen komen.
Wanneer je wifi gebruikt, verminder je ook het batterijverbruik en ondersteun je GPS-systemen om een nauwkeurige locatiebepaling te krijgen. Daarom raadt iOS aan om de wifi altijd aan te laten staan en stuurt het meldingen als je het uitschakelt.