4. De Wegenverkeerswet en het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) zijn in de Parkeergarages van toepassing. De maximumsnelheid in de Parkeergarage is 5 km per uur. Voetgangers hebben daarbij voorrang op Motorvoertuigen.
Waarom 15 km? In het reglement staat dat “op de rijbanen (van de parkeergarage) een maximale snelheid van 15 km per uur geldt”.
Jos Naves. Binnen de bebouwde kom 50 km/u , buiten de bebouwde kom 80 km en op parkeerplaatsen langs snelwegen 100-120/km.
15 km Maximum snelheid bord. Dit verkeersbord geeft aan dat er niet harder gereden mag worden dan 15 km per uur. Met name gebruikt op eigen terrein en bij verkeersdrempels op de route.
Maximumsnelheid: 130 kilometer per uur
Tussen 19.00 - 06.00 uur is de maximumsnelheid op de meeste autowegen óf 130 óf 120 kilometer per uur. Dit staat aangegeven op de borden naast de snelweg.
Het simpele antwoord is: kijk naar de verkeersborden langs de weg. Want daar wordt het - als het goed is - duidelijk op aangegeven. Staat er één bord dat 100 kilometer per uur als maximumsnelheid tussen 06:00 en 19:00 aangeeft? Dan mag u na 19:00 uur 130 kilometer per uur rijden.
voor motorvoertuigen op autosnelwegen 130 km per uur, op autowegen 100 km per uur en op andere wegen 80 km per uur;Binnen de bebouwde kom geldt in beginsel een maximumsnelheid van 50 km per uur.
Een parkeerplaats bij een appartementencomplex, de oprit van een bedrijf of een betegelde voortuin. Dit zijn wat voorbeelden van gebieden die vaak als eigen terrein worden gezien en alleen betreden mogen worden door mensen die hier ook echt iets te zoeken hebben.
Privéterrein parkeren
Als het parkeerterrein vanaf de openbare weg te bereiken is, is dit terrein voor de Wegenverkeerswet een 'voor het openbaar verkeer openstaande weg'. Het maakt hierbij niet uit of het om privé-eigendom gaat.
In de avond en nacht (van 19.00 tot 06.00 uur), mag u op sommige snelwegen 120 kilometer per uur of 130 kilometer per uur rijden. De maximumsnelheid in de avond en nacht is dus op veel snelwegen hoger dan overdag.
Als je je voertuig op een publieke parking parkeert, dan bevind je je op de openbare weg. Je moet dus de verkeersregels respecteren zoals bijvoorbeeld: Het volgen van de bewegwijzering en de grondmarkeringen.
8 uur binnen de bebouwde kom:
Binnen de bebouwde kom is het verboden op de openbare weg auto's, slepen en aanhangwagens met een maximale toegelaten massa van meer dan 7,5 ton langer dan acht uur na elkaar te laten parkeren. Dit verbod geldt niet op de plaatsen waar het verkeersbord E9a, E9c of E9d is aangebracht.
Een parkeergarage, die afgesloten is met slagbomen, maar waar wel iedereen (middels parkeeraart) binnen kan komen, geldt als openbare weg. De normale verkeersregels zijn hier van toepassing. De politie kan hier handhavend optreden en bonnen schrijven.
Ja.Interparking parkeergarages zijn met camera's uitgerust.
In principe behoren ook de parkeergarage en het parkeerterrein tot de openbare weg: de normale regels uit de Wegenverkeerswet gelden hier dus net zo goed als op een woonerf of een snelweg. Dit betekent onder meer dat u zich moet houden aan de aangegeven maximumsnelheid en dat verkeer van rechts voorrang heeft.
Openbare parkeerplaatsen zijn betaalde parkeerplaatsen die worden aangeboden door gemeenten waar voertuigen voor een bepaalde periode kunnen parkeren.
Of u uw auto mag parkeren op een oprit, hangt af van de verkeerssituatie. Soms is een oprit onderdeel van de openbare weg, bijvoorbeeld als de oprit over een stoep loopt.De oprit wordt dan niet beschouwd als 'eigen terrein' en u mag uw auto daar niet parkeren.
Op een fietsstrook (onderbroken of ononderbroken streep en fietssymbool) mogen ze niet parkeren en niet stilstaan. Wel mogen auto's over een fietspad met onderbroken streep rijden om bijvoorbeeld af te slaan of naar een parkeerplaats te rijden. Kinderen onder de acht jaar mogen alleen achterop in een zitje.
Is een flitsboete geldig wanneer het meettoestel zich op privé terrein bevindt? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Zo behoort een parking volgens de wet tot de openbare weg wanneer de parking toegankelijk is voor iedereen. En dus heeft de politie het recht om vaststellingen te doen.
Die parkeerplaats is openbaar omdat deze gedurende minimaal tien achtereenvolgende jaren voor eenieder toegankelijk is geweest en door de gemeente is onderhouden. De parkeerplaats is een 'weg' in de zin van de Wegenwet. Ook een (verharde) berm valt onder het begrip 'weg'.
Met een trekkerrijbewijs mag u op de openbare weg rijden met een tractor, trekker of motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS). Op eigen wegen, akkers en eigen terrein is het rijbewijs niet verplicht.
Sinds een jaar of drie gaat het om 70.000 overtredingen per jaar! Dan nu de schokkende bedragen. Een boete voor 1 km/u te hard rijden kost je 11 (elf) euro. Omdat deze boetes verwerkt worden door overgekwalificeerde professoren, bedragen de administratiekosten 9 euro!
50 km/h is de standaard binnen de bebouwde kom. Zoals aangegeven merk je dat aan het plaatsnaambord dat je voorbij rijdt. De rijbaan wordt vaak aangegeven door middel van een onderbroken of doorgetrokken streep tussen jou en de tegenligger. Binnen deze zone kunnen verschillende verkeersregels gelden.
Is er geen middenstreep en staat langs de weg een bord met 60 km/uur dan mag u maximaal 60 km/uur.