Doe de ballen bij het wasgoed wanneer je deze in de droger stopt. Drogerballen: Nieuw in ons assortiment Inhoud drogerballen met meeneemzakje Je krijgt een set van drie zachte, wollen ballen in een handig katoenen meeneemzakje. Hoe werken wasdrogerballen? Doe de ballen bij je wasgoed wanneer je deze in de droger stopt.
Hoeveel ballen u in de droger kunt stoppen, varieert. Verschillende websites noemen andere verhoudingen. Maar over het algemeen wordt aangeraden 3 tot 6 ballen in de droger te stoppen. Ze moeten zo'n 1.000 wasbeurten meegaan.
Waarom drogerballen gebruiken
U bespaart energiekosten doordat uw droger sneller klaar is. En het bespaart ook strijkwerk omdat er minder vouwen in de was zitten. De was is tevens pluiziger en voelt zachter aan. De drogerballen hebben een lichte citroengeur waardoor uw was na het drogen heerlijk fris ruikt.
De ballen zijn gemaakt van wol, en kunnen niet mee gewassen worden in de wasmachine. Ze zijn van goede kwaliteit, hierdoor gaan de drogerballen lang mee.
Hoelang gaan drogerballen mee
Hoewel het aantal kilometers van drogerballen varieert, gaan ze echt heel lang mee. In sommige gevallen gaan ze wel 1000 droogbeurten mee. De ballen kunnen na verloop van tijd iets kleiner worden.
Droogballen kun je een lange tijd gebruiken, ze kunnen namelijk tot 1.000 wasbeurten meegaan. De ballen van wol kunnen wel wat kleiner worden, maar als je ze wast worden ze weer wat groter. Het is daarnaast ook handig om ze af en toe te wassen om de geur van het wasparfum eruit te wassen.
Droogballen verlengen de levensduur van kleding
Nog een van de voordelen van wollen was drogerballen is dat ze de levensduur van kleding kunnen verlengen. Deze zachte ballen worden gebruikt in de wasdroger om het droogproces te versnellen en kreukels te verminderen.
Geloof het of niet, maar wanneer je het beddengoed in de droger gooit, doe er dan een paar tennisballen bij. Deze gaan stuiterend de droogbeurt door en voorkomen dat je verse was verstrikt raakt.
Donsjas wassen met tennisballen
Stop je jas met tennisballen - of speciale wasbollen - in de wasmachine. Natte veren plakken namelijk aan elkaar vast en de tennisballen zorgen ervoor dat ze tijdens het wassen worden losgeklopt. Zo voorkom je dat de donzen vulling plat en op elkaar geplakt uit de wasmachine komt.
Wat je doet is heel simpel, je vult het wasbolletje met vloeibaar wasmiddel of waspoeder en legt de doseerbal met wasmiddel bovenop de was, Let op: Gebruik geen wasverzachter in de wasbal. Hiermee verspil je alleen maar het wasverzachter. Wil je wel wassen met wasverzachter?
In de droger
Kies hiervoor het aller, allerlangzaamste programma en een lage temperatuur. Belangrijk is om tijdens dit droogprogramma ook 3 tot 5 tennisballen bij je jas in de droger te stoppen. Deze tennisballen zorgen er namelijk voor dat het dons losgeklopt wordt en de veertjes niet aan elkaar gaan kleven.
Gebruik wasballen
Stop de kleding, samen met de wasbal in de wasmachine. Het is niet nodig daar waspoeder of wasmiddel aan toe te voegen. U kunt wel natuurvriendelijke wasnoten toevoegen. We raden aan per 3 kilo wasgoed 1 wasbal te gebruiken, heeft u meer was, dan een extra wasbal toevoegen.
In principe geldt dat je alles wat je op 60 graden kunt wassen ook veilig kunt drogen in de droger. Daarnaast hebben drogers vaak een programma voor synthetische was en soms zelfs voor kleding van wol of zijde.
De Blokker Drogerballen Wol zijn gemaakt van 100% wol, per 2 stuks verpakt. Ze zijn makkelijk in gebruik. Doe 1 drogerbal in de droger bij de natte kleding.
Omschrijving. De Blokker wasmachineballen zijn kleine, herbruikbare ballen die in de wasmachinetrommel worden geplaatst tijdens het wassen. De ballen helpen bij het verzachten van stoffen, verminderen kreukels, en verbeteren de verdeling van wasmiddel.
Condensdroger: droogt snel
Gemiddeld doet een condensdroger 2 uur en 1 kwartier over het drogen van 8 kilo was. Dit is een half uur sneller dan bij een warmtepompdroger. Vergeet niet dat je wasgoed met een condensdroger minder lang mooi blijft en je veel energie verbruikt. Dit komt door de hoge droogtemperatuur.
Maar er is altijd nóg een puntje waar we ons aan ergeren wanneer we ons wasgoed weer uit de droger halen: statische kleding! Wanneer je een balletje aluminiumfolie bij je was in de droger gooit, zorgt dit er voor dat je was minder statisch wordt én dat er minder kreukels in komen. Jep, zo simpel is het!
Je wast hem het best op een koude of lauwe temperatuur. Of maak het jezelf gemakkelijk en kies voor het wolwasprogramma op jouw machine. Gebruik een wasmiddel dat speciaal geschikt is voor een wolwasprogramma. Zo ben je zeker dat jouw jas even fluffy blijft als voordien.
Omdat een tennisbal nooit 100% luchtdicht is, loopt het gas langzaam uit de tennisbal. Dit is één van de redenen is dat professionele tennisspelers elke 9 games nieuwe tennisballen gebruiken. Voor recreatieve spelers gaan de gasgevulde ballen 2 à 3 wedstrijden mee.
Droog in de droger
Wat geen uitzondering zou moeten zijn is het volgende. Gooi bij elke natte was een droge handdoek in de droger. Als je dit doet zal je zien dat de was een stuk sneller droog is én dat het wasgoed er ook écht droog uitkomt.
Er zijn verschillende trucjes om te voorkomen dat het beddengoed niet meer in elkaar draait. Je kunt het uiteinde van een sloop of dekbedovertrek vastbinden met een stukje elastiek. Je kunt ook sokkenknijpers gebruiken om de openingen dicht te maken. Veiligheidsspelden kun je beter niet gebruiken.
Als je meerdere natte handdoeken of kleren in de wasdroger doet, gaan deze samenklonteren in de trommel, wat het droogproces vertraagt. De wasdroogbollen bewegen tussen het wasgoed, zodat de warme, droge lucht beter tussen het wasgoed kan komen. Hierdoor droogt de wasdroger efficiënter en is het wasgoed sneller droog.
Wat mag niet in de wasdroger
Zwemkleding: Zwembroeken, badpakken en bikini's zijn vaak gemaakt van materialen die niet goed tegen hitte kunnen. Het is beter om deze lucht te drogen. Delicate stoffen: Hier vallen stoffen als wol en zijde onder. Deze materialen kunnen krimpen of beschadigen in de droger.