Een zonnepaneel van SunPower staat voor een langere levensduur, houdt het vermogen jaar op jaar beter vast en wekt tot wel 35% méér zonne-energie op dan andere zonnepanelen. Niet de goedkoopste, wél de beste.
vernoemd naar de zonnepanelenserie van het bedrijf) zal in Singapore worden gevestigd en zonnepanelen produceren in Frankrijk, Maleisië, Mexico en de Filippijnen. SunPower zal zich concentreren op residentiële en commerciële zonnepaneel- en energieopslagsystemen in de Verenigde Staten.
Na vorig jaar al geselecteerd te zijn als Authorized partner, is sinds april de Zonnefabriek als tweede installateur in Nederland erkend als officieel Premier Partner van SunPower. Als fabrikant van hoog-efficiënte zonnepanelen zet SunPower volledig in op kwaliteit.
Het is misschien wel het grootste misverstand in zonnepanelenland: het idee dat zonnepanelen in de winter helemaal niets opleveren. Een zonnesysteem draait op de zon, maar niet op de warmte ervan. Juist het licht van de zon wordt omgezet in energie. Ook op minder zonnige dagen doen zonnepanelen dus gewoon hun werk.
De modules van Sunpower staan samen met de glas-glas zonnepanelen van SolarWatt op een zeer hoog niveau in de markt. De SunPower technologie onderscheidt zich door een geheel ander concept voor de opbouw van de modules.
Glas-glas zonnepanelen hebben dus het hoogste rendement. Ze scoren het beste, omdat ze niet degraderen en dus lang meegaan. Dankzij de weerbestendigheid van glas-glas zonnepanelen kunnen we er PERC-zonnecellen in verwerken.
Het zonnepaneel met het hoogste rendement is op dit moment de SunPower Maxeon 5 AC. Dit product haalt een rendement tot 22,5% bij een vermogen tot 415 Wp. De kwaliteit van dit paneel is een stuk hoger dan gemiddeld en de productgarantie is daardoor maar liefst 25 jaar.
SunPower zonnepanelen zijn momenteel de zonnepanelen met het beste rendement. Waar de meeste zonnepanelen merken ergens tussen de 14% tot 19% rendement behalen, ligt dit bij Sunpower tussen de 19.1% tot 22.2% bij de X21 serie. Dit is ongekend hoog.
Duitse of Chinese zonnepanelen
In werkelijkheid zijn de verschillen in verwachte opbrengsten klein. Let daarom op een goede prijs en de betrouwbaarheid van de fabrikant. Duitse zonnepanelen zijn niet beter dan Chinese panelen: het land van productie is geen kwaliteitsgarantie.
Tier 1 merken
Bisol, Trina Solar, SunPower, IBC, Luxor, Kyocera, First Solar, LG, JA Solar, Solarwatt, ET Solar, REC, BenQ, Panasonic, Axitec, Bauer, Hanwa Q Cells, Canadian Solar, Yingli en Risen Energy.
Zwarte zonnepanelen zijn te verkrijgen in hoger vermogen (Wattpiek) dan blauwe zonnepanelen en door dit grote vermogen wekken ze ook meer energie op. Ze zijn daardoor wat duurder, maar dat krijg je terug in de vorm van een hogere opbrengst.
In de maand mei behalen zonnepanelen gemiddeld de hoogste opbrengst, gevolgd door juni en juli. In deze periode is het aantal dagelijkse zonuren het hoogst. De maand mei scoort vaak iets beter dan juni en juli, omdat de gemiddelde temperaturen dan minder hoog zijn.
De reden waarom veel mensen voor zwarte zonnepanelen kiezen, is vooral het esthetische aspect: het oog wil immers ook wat. Niet alleen de cellen zijn zwart, maar ook het frame en de achtergrond zijn zwart van kleur. Daardoor ziet het geheel er zeer verzorgd en als één geheel uit.
Mogelijke problemen bij glas/folie panelen zijn : De zonnecellen zijn aan de onderkant minder goed beschermd door de polymeerfolie). De cellen zijn ingebed in de EVA-folie (lamineerfolie) en de polymeerfolie en worden bij doorbuiging uitgerekt. Dit kan ertoe leiden dat de cellen scheuren.
Glas-folie is goedkoper, glas-glas is duurzamer
De terugverdientijd van glas-folie panelen is daarom korter. Economisch gezien beter dus. Kijk je naar de lange termijn, dan komen glas-glas panelen beter uit de bus. Glas-glas panelen gaan langer mee en hebben minder vermogensverlies over tijd.
LG Electronics stopt met de productie van zonnepanelen. Het bedrijf stelt dat de naar recordhoogte gestegen grondstofprijzen en de bijkomende prijsconcurrentie tot het besluit geleid heeft.
Met 8 zonnepanelen van 365 Wp wek je in je eerste jaar al gauw 2482 kWh op. Dat is al een flink deel van wat een gemiddeld huishouden aan stroom verbruikt (3500 kWh per jaar). Een set van 8 zonnepanelen helpt je qua opbrengst dus behoorlijk besparen op jouw energierekening.
Door meerdere zonnecellen achter elkaar te schakelen in een zonnepaneel kan er stroom gaan lopen. Voor het opwekken van stroom hebben zonnepanelen niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag levert een zonnecel elektriciteit.
Een deel van de stroom gebruik je namelijk zelf in de woning ook al ben je zelf niet thuis. Denk dan bijvoorbeeld aan sluipverbruik en apparaten als de koelkast en het ventilatiesysteem. De slimme meter kan alleen de stroom registreren die je levert aan het net of afneemt van het net.