Men is bereid gemiddeld zo'n 100 euro voor een winterjas, 75 euro voor een regenjas, 75 euro voor een zomerjas en 50 euro voor een lentejas te betalen.
Uit de cijfers blijkt dat Nederlanders gemiddeld 87,36 euro uitgeven aan een nieuwe winterjas.
Winterjassen zijn er in alle soorten en maten. De prijs van de jas is afhankelijk van het gebruikte materiaal en uiteraard ook van de ontwerper zelf. Als een dure ontwerper de jas heeft ontworpen, is de jas doorgaans ook duurder. Bovendien is de kwaliteit van de winterjas belangrijk bij de aanschaf.
Wanneer je op zoek bent naar een écht warme winterjas raden we je aan om te gaan voor een goede gewatteerde jas. Een gewatteerde jas is natuurlijk veel warmer dan een jas die niet gevoerd is, zoals een mantel of een bomberjack. Winterjassen van duurzame materialen, zoals wol of leer, zijn ook perfect voor de winter.
Dat betekent niet dat we dat aantal ook in de kast hebben liggen. Nee, dat aantal ligt zelfs nog een stukje hoger: uit datzelfde onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlandse garderobe uit maar liefst 173 kledingstukken bestaat. Ongeveer 50 items daarvan dragen we nooit en we gooien ongeveer 40 items per jaar weg.
Gemiddeld doen ze zo'n drie jaar met een winterjas. Dat komt mede doordat het hier om een seizoensjas gaat, maar ook omdat de bestedingsruimte voor een winterjas in de provincie lager ligt”, stelt Lisanne Ploeger, eigenaar van de website Jas.nl.
Er wordt vaak ook maar één jas per jaar gekocht. In veel gevallen is dit de gewone winterjas, die ook aan het begin van de lente, herfst en zomer wordt gedragen. Deze jas gaat ongeveer twee tot drie jaar mee en wordt niet snel vervangen.
Natuurlijk moet de jas ook lang genoeg zijn. Kortom: de lengte moet bescherming bieden aan je broek, of aan je rok, als je gaat zitten. Daarnaast wil je natuurlijk graag dat je winterjas voldoende warmte biedt, maar je niet laat zweten. Kies daarom voor een ademende winterjas.
Gewatteerde regenjassen zijn waterdicht, houden je lekker warm en zitten comfortabel. Hoe handig is dat voor koude, gure dagen waarop het regent of misschien zelfs wel sneeuwt? Hierdoor is het de perfecte winterjas voor heren.
De schoudernaad hoort precies op het puntje van je schouder zitten. Als dit niet het geval is, is de mantel te groot. Als de naad meer richting je nek gaat, dan is de jas te klein. Ook kan je door je armen omhoog te doen voelen of de mantel goed zit.
Conclusie. Een winterjas trek je vaak al in de herfst aan in de vroege ochtend op de fiets bij temperaturen rond of onder 5 graden en zeker als er ook een stevige wind waait. Een echte winterjassendag is de eerste dag in de herfst waarop mensen massaal de hele dag de winterjas nodig zullen hebben.
Een tussenjas of lange, gebreide vesten zijn perfect om je lichaam op temperatuur te houden. Bij tussenjassen kun je denken aan een biker jack, leren jas, gewatteerde jas, spijkerjasje of een teddy coat. Maar gebreide vesten zijn vaak net zo lekker.
Maar om je een richtlijn te geven is het aan te raden om te starten met het dragen van je winterjas als de maximale dagtemperatuur tussen de 10 en 15 graden ligt. Daarbij geldt ook dat hoe hoger de temperatuur is, hoe dunner de kleding onder je winterjas mag zijn.
Wil jij graag de beste waterdichte winterjas voor heren aanschaffen? Dan ben je bij het merk Jack Wolfskin aan het juiste adres. Onder de noemer 'Stormy Point' heeft dit merk meerdere winterjassen voor mannen uitgebracht. Al deze winterjassen zien er geweldig uit, zijn volledig winddicht én zijn volledig waterdicht.
Het mooie en goede merk Jack Wolfskin wordt ontwikkeld in Duitsland, dit is natuurlijk de beste omgeving om de kleding uit te proberen gezien alle bossen en bergen. Dus dan kan je er wel vanuit gaan dat deze producten zeer goed getest zijn en super goed zijn voor outdoor activiteiten.
Een goede tussenjas heeft een stevig maar licht materiaal waarin je comfortabel kunt bewegen. Deze is vaak ook niet te warm of te koud. Dit komt door de materialen die gekozen zijn. Dat is anders bij een zomer- of winterjas, die juist van materiaal gemaakt zijn om je warm te houden of juist af te laten koelen.
Bij bol.com hebben wij een ruim aanbod aan winterjassen voor dames. In de winter wil je graag een jas die lekker zit, er leuk uitziet en die warm genoeg is. Met het aanbod van dames winterjassen bij bol.com zit er altijd wel een exemplaar bij die aan al deze eisen kan voldoen.
Zo houdt een donsjas je warm
Tussen de uiteinden zitten ontelbaar veel luchtkamers. Daarin blijft de lichaamswarmte van de persoon die de jas draagt zitten. Hoe langer je een met dons gevoerde jas draagt, hoe meer je opwarmt.
Een leren jas is prima tegen de kou. Al decennia lang gebruiken ontwerpers de stof om de drager van de jas warm te houden. In de 20e eeuw beschermde het stugge leer piloten tegen kou. Zelfs het Russische leger droeg tijdens de Eerste Wereldoorlog leren jacks.
Jassen van polyester zijn wind- en waterdicht. Dat heeft vooral te maken met de coating. Waterdruppels blijven niet op het materiaal vastzitten. Een polyester jas heeft meestal lassen en tapes.
Waaruit bestaat een 3-in-1-jas? Een 3-in-1-jas bestaat normaal gezien uit een waterdichte, ademende buitenste jas, die ook wel een 'shell' genoemd wordt, en een warme, fleece-achtige jas die je eronder kunt dragen.
Een parka is stijlvolle, wind- en waterdichte en warme jas met een capuchon die perfect is voor gelegenheden waar je er wat netter uit moet zien.
Ons advies is om de jas om de twee maanden te wassen; in de winter wordt de jas dan twee keer per seizoen gewassen en dat is voldoende. Vaker wassen kan ook, maar voorkom dat je een jas vaker dan één keer per maand wast. Zo blijft de jas het mooist en kun je lang genieten van dit warme kledingstuk.
De jas is vaak te wassen in de wasmachine, maar let op: op niet heter dan 40 graden. In de wasmachine kun je een paar tennisballen laten meedraaien, net als in de wasdroger.
Wist je dat je wollen jassen gewoon in de wasmachine kunt stoppen? Het principe is hetzelfde als dat van een trui wassen: je draait 'm binnenstebuiten, steekt 'm in een wasnetje en wast hem op een koude temperatuur of wolwasprogramma, mét een wasmiddel dat speciaal geschikt is voor wol.