Drink je de Moët & Chandon Ice Impérial zonder ijs, dan is de champagne simpelweg te sterk van smaak. Je drinkt deze exclusieve zomer champagne echt op zijn best wanneer je hem serveert met minimaal 3 ijsblokjes per glas. Op deze manier komen de aroma's van de champagne optimaal tot zijn recht.
Houd het glas schuin bij het inschenken, dat voorkomt dat je teveel 'bubbels' kapot maakt bij het inschenken. En drink gerust uit een 'gewoon' wijnglas in plaats van uit een flute. Hoe hoger het glas, des te langer de bubbel er over doet om naar boven te komen.
Hoe te drinken....
Combineer de champagne eens met muntblaadjes, limoen, grapefruit, komkommer, gember of (bevroren) rood fruit zoals aardbeien en framboosjes.
Smaak: vineus, fijn, levendig en romig met zachte rondingen.
Serveer de Ice Imperial Rose champagne in een ruim champagne of cabernet wijnglas met enkele ijsklontjes en een garnituur van oa limoen, grapefruit, sinaasappel of rood fruit. Moët Ice Impérial Rosé heeft een schitterende roze kleur met oplichtende gouden reflecties.
Prijs € 34,90.
Als de champagne al geopend is, is hij houdbaar tot maximaal 5 dagen nadat hij is geopend. Champagne die geen jaartal hebben, zijn houdbaar tot 9 maanden. De overige champagnes mits ze van een goed jaar komen, zijn van 1 tot maximaal 15 jaar houdbaar.
Moët & Chandon is een champagne uit het Franse stadje Épernay. Het huis werd opgericht in 1743 en is het grootste champagnehuis ter wereld.
Moët & Chandon Brut Imperial is één van de meest bekendste en behoort tot de absolute top met een zacht en frisse smaak. Moët & Chandon Nectar Imperial Diamond Suit is een heerlijke demi-sec met een verfijnde en ronde smaak. De fles onderscheid zich -zoals de naam al zegt- door het mooie en luxe koelvest.
Moët & Chandon Imperial Brut
De grootste en bekendste Brut champagnes ter wereld is ook tegelijkertijd een van de beste. Bij diverse champagne wedstrijden, scoort de Moët & Chandon Imperial Brut keer op keer op een van de hoogste scores van haar categorie.
Moët & Chandon Ice Imperial serveer je met 3 ijsblokjes in ruime wijnglazen, eventueel met onderstaande ingrediënten om de frisheid en aromatische intensiteit te verhogen. Verse muntblaadjes, witte grapefruit schil, komkommer schil, een dun plakje gember, rood fruit als aardbeien of frambozen.
Wat champagne zo duur maakt, is de exclusiviteit. Er zijn strenge regels voor de streek en de druiven, maar ook voor het productieproces. Champagne wordt eerst gegist en gebotteld, zoals normale wijn. Vervolgens wordt er aan de fles wat extra suiker en gist toegevoegd voor de tweede gisting, die voor de bubbel zorgt.
Moët & Chandon heeft een zeer goede reputatie opgebouwd vanwege de constante kwaliteit en de terugkerende stijl. De holding LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) is eigenaar van het champagnehuis. Inmiddels is Moët & Chandon Champagne een van de grootste producenten van mousserende wijnen ter wereld.
Ideale temperatuur : tussen 8° en 10° C
Ervaring heeft uitgewezen dat de ideale serveertemperatuur van Champagne tussen 8° en 10° C ligt. Als de wijn te koel is, heeft hij een verdovend effect op de smaakpapillen en wordt het aromapalet beperkt.
DE BESTE CHAMPAGNE
Er zijn dure en minder dure champagnes. Namen als Bollinger, Krug en Dom Perignon komen per fles al snel boven de €100 uit. Kwaliteitsmerken met een minder hoog prijskaartje zijn onder andere Moët Chandon en Veuve Clicquot.
Prijs: € 30.000 euro
Deze champagne van Dom Perignon uit 1995 bevindt zich in een fles van witgoud. Je begrijpt dat ook de fles wel van invloed is op het prijskaartje van deze champagne. Tijdens een veiling werd maar liefst 30.000 euro betaald voor deze champagne.
Welke Moët is zoet? De meest verkochte champagne van Moët and Chandon is de Brut. Dit betekend dat de champagne droog van smaak is. Mocht je een wat zoetere champagne willen dan kan je het beste voor een demi-sec ( half zoet ) of Doux ( heel zoet ) kiezen.
Maar weet je ook welke de allerbeste champagne van 2022 is? De Champagne & Sparkling Wine World Championships bekronen al 7 jaar de beste champagnes en schuimwijnen ter wereld, en dit jaar heeft de Dom Ruinart Rosé 2004 in magnumformaat van Maison Ruinart de titel in de wacht gesleept.
Brut champagne is de meest gedronken champagnesoort en dat verklaart dan ook gelijk waarom 95% van de champagnes 'brut' zijn. En in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn ook de meeste rosé champagnes van het type brut.
Het ligt aan de fles en je glas hoeveel je kunt vullen. Als we ervan uit gaan dat je je champagne uit een standaardfles (0,75 liter) in een flûte serveert, krijg je 5 goedgevulde (lees: volle) glazen. Heb je een magnumfles (1,5 liter), dan kun je 10 tot 24 glazen vullen.
Deze methode komt uit de horeca. Flessen die de ene avond werden geopend, kregen een lepeltje in de hals, zodat je snel kon zien, welke fles al open was geweest. De dag erna kon deze dan nog gebruikt worden.
Vintage champagnes zijn langer houdbaar omdat ze geen pinot meunier bevatten. Maar de champagne wordt niet beter bij langer bewaren, je loopt het risico op kwaliteits-vermindering. Daarom hier het advies om de fles binnen een jaar te consumeren.
Wanneer een fles champagne, cava, prosecco of andere mousserende wijn niet direct op gaat. Dan kan deze nog wel even in de koelkast bewaard worden. Wel in de koelkast dus en niet op het aanrecht of in een kastje. Champagne is dan maximaal drie tot vijf dagen houdbaar.
Omdat de Champagne vrij noordelijk ligt en niet alle wijnstokken op zuidelijke hellingen groeien is het suikergehalte soms te laag om na de gisting de vereiste 10,5 procent alcohol te bereiken.