Met iDIN Ondertekenen kun je een digitale handtekening zetten. Zo kun je bijvoorbeeld een Incassomachtiging afgeven. Ook bij iDIN Ondertekenen gebruik je de inlogmethode van Mijn ING of de Mobiel Bankieren App om je digitale handtekening te zetten.
Identificatie in de ING App
Kijk in de ING Mobiel Bankieren App of je jezelf in de app kan identificeren. Dit doe je door te klikken op de melding 'Let op, je identiteitsbewijs ontbreekt nog' en de stappen te volgen. Als je deze melding niet ziet kun je contact met ons opnemen via de chat in de app of in Mijn ING.
Zet je scanner aan met de oranje knop, richt de camera goed op je scherm en scan de kleurencode. Toets je zelfgekozen pincode in en controleer de opdracht op het scherm van de scanner. Bevestig de opdracht door de code die in de scanner verschijnt, over te typen in Mijn ING. En klaar ben je.
Binnen twee dagen na ontvangst van de gevraagde documenten beoordelen we je aanvraag. Wanneer alles in orde is, maken wij de lening definitief en wordt het bedrag meteen op je rekening gestort. Je ontvangt het leenbedrag in één keer en kunt er direct gebruik van maken.
De kredietverstrekker moet u ruim voor het afsluiten van een lening informatie geven over het krediet. Bijvoorbeeld over de soort lening, het bedrag en de voorwaarden. In de wet staat wat een kredietovereenkomst inhoudt en welke rechten en plichten u als consument heeft. Zo wordt u beter beschermd als u geld leent.
Voor een ING lening heb je een ING Betaalrekening nodig. Bij het afsluiten van een Persoonlijke Lening en het openen van een Betaalrekening kan gekozen worden voor een OranjePakket inclusief Mijn ING en de Mobiel Bankieren App (zonder kosten), zonder gebruik van de Betaalpas voor de betaal- en geldautomaat.
In winkels betalen we bijvoorbeeld met een pinpas, creditcard of smartphone. Aankopen in webwinkels betalen we via mobiel of internetbankieren (denk aan iDEAL), of andere elektronische betaaloplossingen zoals de creditcard of betaalverzoek ('Tikkie').
Je moet de scanner zowel in Mijn ING als in Mijn ING Zakelijk activeren. Als je de scanner al hebt ontvangen en geactiveerd voor je particuliere rekening dan hoef je alleen nog de scanner te activeren voor je zakelijke rekening.
Nederlandse paspoorten en ID-kaarten hebben een NFC-chip. Deze chip zit in de ID-kaart en bij het paspoort in de pagina met uw foto. Op de chip staan de gegevens van uw document, zoals uw naam, uw foto en geboortedatum.
Dit werkt als volgt: open de mobiel betalen app/wallet op uw telefoon. toets uw mPIN in op uw mobiele telefoon (na het intoetsen van de mPIN heeft u 30 seconden de tijd om te betalen) controleer het bedrag en houd uw mobiele telefoon kort tegen het scherm of de zijkant van de betaalautomaat.
Heb je geen smartphone of tablet? Dan moet je je inlog bevestigen met de ING Scanner. Je krijgt dan een kleurencode te zien die je moet scannen. Daarna krijg je een code, die je overtypt in Mijn ING.
Zelf je bankzaken regelen
Digitaal bankieren is het regelen van je bankzaken via internet. Dat kan met Mijn ING op je computer, of via je een app op je smartphone of tablet.
Ga naar de App Store of Google Play. Zoek op 'ING' en selecteer 'ING Bankieren'. Druk op download of installeer.
Het is niet mogelijk om contactloos betalen uit te zetten. Contactloos betalen werkt nadat je eerst 1 keer mét pincode hebt gepind of betaald. Contactloos betalen zonder pincode kan natuurlijk niet ongelimiteerd. Hieronder lees je welke limieten er zijn.
Veel telefoons hebben een NFC-chip, vaak aan de achterzijde van het toestel. Daarom kun je ook contactloos betalen met de smartphone. Houd het toestel dicht bij de betaalautomaat (ongeveer 5 cm) en binnen enkele seconden is de betaling verwerkt. De betaling verloopt op Android-telefoons via de app van de bank.
Een bankafschrift van een volledige maand laat ons zien dat daadwerkelijk dat inkomen wordt gestort wat u in uw aanvraag aangegeven heeft. Het laat ook zien wat het bedrag aan uw woonlasten is (huur of hypotheek) en of u bijvoorbeeld alimentatie betaalt en hoeveel. Kortom: het geeft uw inkomsten en lasten aan.
De bank zal je één of meer loonfiches vragen. Vermeld zeker ook andere inkomsten waarmee de bank rekening moet houden, zoals huurinkomsten, kinderbijslag, alimentatie, een vervangingsinkomen, enz. Je lasten: de bank moet nauwkeurig kunnen inschatten hoeveel je maandelijkse vaste uitgaven bedragen.
Precies 1000 euro lenen kan in Nederland alleen bij Saldodipje. Klanten dienen de lening in 1 termijn terug te betalen aan het einde van de looptijd van de lening. De rentekosten voor de lening over 45 dagen zijn dus €11,50.