Chemische stoffen, zoals zinkoxide, in deodorant maken je huid zuur. Hierdoor groeien bacteriën minder snel en blijf je langer fris ruiken. Ook zitten er in deodorant chemische stoffen die bacteriën doden, zoals alcohol. Stoffen tegen zweetgeur: In veel deodoranten zit parfum om je lichaamsgeur te verbergen.
Maizena of Arrowroot-poeder
Verdikt en stabiliseert mengsels, helpt de huid vocht op te nemen.
Baking soda als deodorant. Het zuiveringszout neutraliseert vieze geurtjes, werkt ontzurend én antibacterieel. Daarnaast neemt het vocht op zonder je zweetklieren te verstoppen. Met deze eigenschappen is dit natuurlijke product dus uitermate geschikt als deodorant.
De bacteriën die het zweet af breken in zuren zijn de boosdoeners die onaangename geur veroorzaken. Hoe werkt baking soda in deodorant tegen deze bacteriën? Baking soda helpt bij het bestrijden van geur veroorzakende bacteriën door de huid zuurder te maken.
Wat is het verschil tussen (kristal)soda en baking soda? Kristalsoda is zuiver natriumcarbonaat en kun je gebruiken om schoon te maken.Baking soda is natriumbicarbonaat, dus net een andere stof. Baking soda kun je gebruiken om schoon te maken, maar je kunt het ook gebruiken bij het bakken of koken.
Bakpoeder is een mengsel van natriumbicarbonaat (baking soda), een zuur (wijnsteenzuur/citroenzuur) en een stabilisator (zetmeel zoals maizena) en heeft om die reden een minder sterke werking dan baking soda.
Voor een fijnere structuur kun je Baking Soda mengen met een beetje talkpoeder en dit als deodorant gebruiken. Spoel om te verfrissen je oksels met 1 theelepel Baking Soda en ongeveer 200 milliliter water en dep het droog. Deze deodorant is wat steviger en geschikt om een deodorantstick mee te maken.
Als je een anti-transpirant spray gebruikt, is het belangrijk dat je deze goed schudt, zodat het aluminiumchloorhydraatpoeder gelijkmatig wordt verdeeld in de spuitbus en op de huid. Om witte sporen te voorkomen, moeten alle producten tegen transpiratie (dus ook sticks of rollers!)
Zweetgeurtjes weg in één-twee-drie
Spray of smeer wat antibacteriële handspray- of gel onder je oksels en laat het even aan de lucht drogen. Zweetgeur wordt namelijk veroorzaakt door bacteriën die zich op de huid vormen en daar ongestoord kunnen broeien.
meer zweet! Een natuurlijke deodorant bevat natuurlijke, antibacteriële ingrediënten (zoals etherische oliën en minerale zouten) die je beschermen tegen ongewenste geurtjes. Het blokkeert je zweetklieren niet, dus het zorgt er niet voor dat je helemaal niet meer gaat zweten.
Deodorant is veilig
Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont tot nu toe aan dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie. Deodorant kan je dus veilig gebruiken.
Als je op zoek bent naar een deodorant die effectief werkt tegen zweetgeur, dan is een deodorant met aluminium de beste optie. Aluminium werkt door de zweetklieren tijdelijk te blokkeren, waardoor je minder gaat zweten. Dit helpt om de geur van bacteriën die in zweet groeien te verminderen.
Gebruik een anti-transpirant tegen okselzweet
Anti-transpiranten zijn beter geschikt dan deodoranten om overmatig zweten tegen te gaan. Ze bevatten namelijk stoffen die de zweetkleuren minder actief maken. Populaire middelen zijn onder meer syNeo5, en Odaban. Probeer trouwens zeker ook de okselroller van Axitrans!
Ja! De eigenschappen van baking soda verbeteren de kwaliteit van je haar. Zuiveringszout kan het haar van alle resten van shampoo en conditioner ontdoen waardoor je haar een mooie glans krijgt na een paar behandelingen.
De Baking Soda wordt in contact met de lucht ook meer en meer klonterig door het vocht. Nadat de volledige inhoud is omgezet door de chemische reacties, is de Baking Soda uitgewerkt en niet meer voor een tweede keer als zodanig bruikbaar.
Je kunt ervoor kiezen om baking soda in dezelfde hoeveelheid te vervangen door bakpoeder, maar het deeg zal hierdoor wel iets minder luchtig worden. Beter is dan om 3 keer zo veel bakpoeder te gebruiken als dat er voor baking soda wordt aangegeven. Zo vervang je 1 theelepel baking soda dus door 3 theelepels bakpoeder.
Wat zie je gebeuren? Bakpoeder en azijn reageren met elkaar. Bij deze reactie ontstaat een gas: koolstofdioxide. Je ziet kleine belletjes.
Baking soda heeft namelijk absorberende en blekende eigenschappen. Wanneer je dit mengt met witte azijn, dan dringen de bestanddelen van baking soda makkelijk door de vezels heen en verwijderen ze de resten die de vlek veroorzaken. Strooi wat baking soda over de vlek heen en schrob het met een borstel in je tapijt.
Doe een half kopje kristalsoda of baking soda in de lege trommel en draai een wasje op 90 of 95 graden. Soda absorbeert vervuilingen, waardoor de machine na het wasprogramma brandschoon is. Met vaatwastabletten bestrijdt u vetluis.