Duur schorsing Een school voor voortgezet onderwijs mag leerlingen maximaal 1 aaneengesloten week schorsen. Duurt de schorsing langer dan 1 dag? Dan moet het schoolbestuur ons op de hoogte brengen. Dit gaat via het meldingsformulier schorsing en verwijdering in het Internet Schooldossier van de school.
Als u besluit uw auto voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u deze voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. Korter kan ook, door zelf de schorsing eerder op te heffen. Tijdens de schorsing mag uw auto niet op de openbare weg staan of rijden.
Schorsing basisschool
Een geschorst kind mag tijdelijk geen lessen volgen en mag niet op school komen. Dit geldt ook voor leerlingen die zijn ingeschreven op scholen voor speciaal basisonderwijs. De school mag uw kind maximaal 1 week (5 schooldagen) schorsen.
Het bestuur van de school kan uw kind voor een periode van ten hoogste een week schorsen. Daarbij moet het bestuur aangeven wat de reden is voor de schorsing. Dat moet schriftelijk aan ouders bekend gemaakt worden.
Hoe vaak mag je een auto schorsen? In principe kun je een auto zo vaak of zo lang schorsen als je wilt. Het schorsen gaat wel per periode van maximaal 3 jaar. Als je een auto dus langer wilt schorsen moet je de schorsing verlengen en weer opnieuw betalen.
Als u besluit uw auto voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u deze voor 1, 2 of 3 jaar schorsen.
Wilt u eerder met uw auto de openbare weg op? Dan moet u de schorsing stopzetten. Dit is gratis en gaat direct in. U kunt dit online of bij een loket regelen.
Als je geschorst bent of op non-actief bent gesteld, dan mag je niet komen werken. Dat is voor een bepaalde periode en je werkgever moet er een hele goede reden voor hebben. Dat kan zijn omdat je je bijvoorbeeld hebt misdragen. Je zit dus thuis, maar je krijgt in principe wel je loon.
Redenen voor schorsing kunnen zijn: voortdurend storend, agressief gedrag, hevige conflicten of gedrag waardoor de veiligheid van andere leerlingen niet gewaarborgd kan worden. In het basisonderwijs mag een leerling voor maximaal één week worden geschorst.
Een school mag een kind maximaal 1 aaneengesloten week schorsen. Dat zijn dus maximaal vijf schooldagen. Dit is ook het geval als de school het kind wil verwijderen van school. Als de schorsing langer dan 1 dag duurt, moet de school de Onderwijsinspectie schriftelijk inlichten over de schorsing en de reden daarvan.
Als een leerling zich niet aan de richtlijnen en regels houdt, kan de school een schorsing opleggen. Dit houdt in dat een leerling tijdelijk geen toegang krijgt tot de lessen of zelfs het schoolgebouw. Zowel op de basisschool als op de middelbare school kan een leerling worden geschorst.
Om elk kind een passende onderwijsplek te bieden hebben scholen een zorgplicht. Scholen werken daarbij samen in een regio.
De kosten voor het schorsen van een kenteken zijn overal in Nederland hetzelfde. Voor voertuigen tot 15 jaar oud betaal je het normale tarief van 80,20 euro.Voor voertuigen ouder dan 15 jaar betaal je het lage tarief van 26,50 euro.
Voor een voertuig met een geschorst kenteken betaalt u geen WA-verzekering en motorrijtuigenbelasting. Ook is de algemene periodieke keuring (apk) niet nodig.
Je kunt de schorsingsperiode wel eerder beëindigen. De minimale schorsingsperiode is echter 1 maand. Als je de schorsingsperiode eerder beëindigt moet je alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de schorsingsperiode via een naheffing.
U kunt op ieder moment de schorsing zelf opheffen. Na de door u gekozen schorsingsperiode van 1, 2 of 3 jaar eindigt de schorsing automatisch.
Op de site van de RDW vindt u alle informatie die u nodig heeft om per direct de schorsing van uw auto op te heffen. U kunt een schorsing beëindigen via de site met uw DigiD, eHerkenning of een RDW-certificaat. Maar dit kan ook bij een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie.
Bij een schorsing of non-actiefstelling wordt je naar huis gestuurd en verbiedt je werkgever je om te komen werken voor een bepaalde periode. Maar let op, je bent (nog) niet ontslagen en je arbeidsovereenkomst loopt dus nog gewoon door. Alle arbeidsvoorwaarden, zoals salaris en opbouw verlof, blijven van kracht.
Non-actiefstelling (of schorsing) is een maatregel waarbij de werkgever de werknemer (tijdelijk) verbiedt om te werken. Bijvoorbeeld bij vermoeden van een ernstige misdraging of bij boventalligheid.
Aansluitend op de vorige regel geldt ook dat de auto zich niet op de openbare weg mag bevinden. Dit geldt ook voor geparkeerd staan op of langs de openbare weg. Een geschorste auto moet daarom altijd op eigen terrein staan. Privéterrein is uw eigen terrein en dus niet voor andere toegankelijk.
De wegenbelasting (houderschapsbelasting) hoef je niet zelf op te zeggen. Deze opzegging gaat geheel automatisch zodra de auto is overgeschreven van naam en jij dus het vrijwaringsbewijs hebt ontvangen.
Goed om te weten. Verkoopt u het voertuig waarvan het kenteken is geschorst, dan hoeft u niets te doen. Zodra de koper het voertuig op zijn naam heeft laten overschrijven, vervalt de schorsing.