Wasmachine afmetingen per soort Bovenladers hebben meestal een hoogte van 85 tot 90 cm, een breedte van 40 cm en de diepte bedraagt zo'n 60 cm. Ook is het vulgewicht kleiner dan een bij voorlader.
Bovenladers zijn smaller dan voorladers, namelijk 40 cm breed in plaats van de standaard 60 cm. Ook zijn ze iets hoger, 90 cm in plaats van 85 cm. Ze hebben daarmee een beperkte inhoud, meestal maximaal 6 of 7 kg. Bovenladers zijn niet duurder of goedkoper dan voorladers.
Er zijn wasmachines met een extra grote droogtrommel voor 10 kilo wasgoed of meer en dat maakt de afmetingen vaak ook groter. Hoe groot je wasmachine ook is, laat altijd wat ruimte rondom vrij voor ventilatie. Denk aan 5 tot 10 centimeter erachter en zo'n 2 centimeter ernaast.
Een wasmachine heeft meestal een standaard breedte van 60 cm, een hoogte van ongeveer 85 cm en een diepte van 60 cm of soms 70 cm. Afhankelijk van het vulgewicht, kunnen deze afmetingen afwijken.
Wasmachines hebben vrij standaard afmetingen. Het verschil zit hem vooral in de diepte. De standaard hoogte van een wasmachine is 85 centimeter en de standaard breedte is 60 centimeter. De diepte is deels afhankelijk van hoe groot je de trommel wil hebben, maar varieert van ongeveer 60 tot 70 centimeter.
Een standaard wasmachine heeft een breedte van 60 cm, hoogte van 85 cm en een diepte van 60 cm. Deze wasmachine afmetingen gelden voor de gemiddelde voorlader wasmachine. Want een bovenlader wasmachine is meestal 90 cm hoog en slechts 40 cm breed. En wasmachines met een hoger vulgewicht hebben vaak een grotere trommel.
Zorg ervoor dat u eerst goede grip hebt, voordat u begint met tillen. Til de wasmachine tot de borst zodat deze ondersteund wordt door de borst en armen van beide personen. Als u de wasmachine naar boven moet tillen, dan bepaalt de bovenste persoon het tempo.
Aansluiting wasmachine maken. Uw nieuwe wasmachine kan in principe bijna overal in de woning worden geïnstalleerd en aangesloten. Enige vereiste is dat er een afvoer naar de riolering en een watertoevoer aanwezig is.
In principe kan je de wasmachine overal in je woning plaatsen. De enige vereiste is dat je op de plek van plaatsing een wasmachine aansluiting hebt. Dit betekent dat je een geaard stopcontact, watertoevoer en afvoer naar riolering nodig hebt.
Een veelgehoorde vraag is of een wasmachine in een afgesloten kast gezet kan worden. In principe kan dat, maar je moet er wel voor zorgen dat de warmte en de waterdamp goed afgevoerd kunnen worden.
Standaard wasmachine diepte
Het begint al bij een diepte van 40 cm en het kan oplopen tot wel 70 cm. De diepte van de wasmachine zegt meestal iets over het vulgewicht, ook wel capaciteit genoemd – hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Een diepe wasmachine kan meer wasgoed tegelijkertijd wassen.
Standaard afmetingen keukenkasten
Breedte: De breedte afmetingen van bovenkasten lopen vaak uiteen van 30, 40, 45, 50 tot 60 cm. Ook onderkasten lopen uiteen en zijn vaak verkrijgbaar in de volgende breedte afmetingen: 30, 40, 45, 50, 60, 80, 90, 100 en 120 cm.
Een voorlader kan sneller en effectiever centrifugeren waardoor het wasgoed droger uit de machine komt dan bij een bovenlader. Voorladers hebben een lager restvochtpercentage dan bovenladers. Bovenladers hebben vrijwel altijd een lager toerental dan voorladers. Het droogresultaat van voorladers is simpelweg beter.
De gemiddelde afmeting van een wasmachine bedraagt zo'n 85 cm hoogte, 60 cm breedte en 60 cm diepte. Heeft je wasmachine een hoger vulgewicht, zal het toestel meer plaats innemen.
De AEG bovenlader wasmachines zijn slechts 40 cm. breed, maar bieden een vrij goede stabiliteit (een bovenlader is altijd minder stabiel dan een bovenlader, omdat de krachten op een minder breed vlak op de grond verdeeld worden).
Merk je dat het water in de wasmachine niet goed wordt weggepompt? Dan kan dit te maken hebben met de plaatsing van de slang in de afvoerpijp. Als deze te diep zit, noemen we dit het heveleffect. Daarom zeggen we dat een wasmachine afvoerslang minimaal tien en maximaal twintig centimeter in de afvoerbuis mag hangen.
Bij een wasmachine is het erg belangrijk dat je een geaarde groep hebt, waarop je de wasmachine kunt aansluiten. Meestal is dat geen probleem, omdat de cv-installatie ook op zolder staat. Let wel op dat de totale belasting op een groep nooit boven de 3680 Watt mag komen.
Wasmachine in de kast
Een kast is ook vooral handig wanneer je 2 wasmachines hebt. Ook kan je zo makkelijk de droger op de wasmachine zetten. Door deze apparaten in een kast te plaatsen, bespaar je veel ruimte.
Wasmachine kantelen en tillen
De bovenkant pak je vast aan de achterkant van het bovenblad. Als je de bovenkant vasthebt, zorg je ervoor dat de wasmachine in balans blijft. De andere persoon tilt de onderkant van de wasmachine. Nadat de wasmachine is gekanteld pakt hij de wasmachine bij de twee achterste hoeken.
Het over- of juist onderbeladen van een wasmachine kan trillingen veroorzaken waardoor een machine gaat wandelen. Het is dus zinnig om een wasmachine volgens de voorschriften van de fabrikant te beladen. In de handleiding staan deze voorschriften per wasprogramma doorgaans duidelijk beschreven.
Een ladderlift wordt ook wel meubellift of verhuislift genoemd en is een hulpmiddel dat u kunt gebruiken als u gaat verhuizen. Met een ladderlift kunt u gemakkelijker grote en zware objecten naar beneden halen of juist naar boven vervoeren.
De Whirlpool TDLR 65241BS BE is de best geteste bovenlader wasmachine van september 2023! De Whirlpool TDLR 65241BS BE machine wast je kleding helemaal schoon.
De standaard breedte van een voorlader wasmachine is 60 centimeter. Dit is handig om te weten als je de wasmachine bijvoorbeeld tussen twee kastjes wilt plaatsen.
Ook drogers met een grotere diepte passen prima op een wasmachine als je een universeel tussenstuk gebruikt. Gebruik de anti-slip stroken om je wasdroger goed op z'n plaats te houden. Let er wel op dat de diepte van je wasmachine niet kleiner is dan 55 centimeter.