Bij het verpakken plaats je de noppen, luchtbolletjes, aan de binnenzijde. Wikkel de noppenfolie vervolgens om het product en zet het vast met een goede tape. Het aan de binnenzijde plaatsen van de noppen heeft meerdere goede redenen.
Het antwoord op die vraag is erg simpel; de noppenfolie moet met de lucht bubbeltjes aan de binnenzijde worden geplaatst. Dit heeft diverse redenen. De voornaamste reden is dat het hiermee de meeste bescherming biedt. Een andere reden is dat de verpakte goederen hiermee op hun plaats worden gehouden.
Wij raden het ten eerste aan om bij het verpakken de bolletjes lucht aan de binnenzijde te plaatsen. Draai hierna de folie om je zending heen en verstevig deze vervolgens met wat extra verpakkingstape. Dit zorgt ervoor de noppenfolie niet verschuift of los komt te zitten tijdens de verzending.
Luchtspouw: noppenfolie breng je nooit direct tegen de vloer aan. Door minstens twee centimeter open te houden tussen het folie en de onderkant van de vloer isoleert deze beter. Stilstaande lucht is namelijk de beste isolator. Isolatiewaarde: noppenfolie zal je geen grote winst opleveren.
Stilstaande lucht is de beste isolatie. Uw tuinkas isoleren tegen de vorst. Noppenfolie als vorstbescherming. Het met noppenfolie isoleren van uw tuinkas zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en de vorst buiten tevens bespaart u hiermee op de verwarmingskosten.
Zwembad noppenfolie
Tevens vermindert deze folie het verdampen van het water met 90 procent. Hiermee bespaart u mogelijk honderden euro's op onderhoud, chemische- en verwarmingkosten. Een noppenfolieafdekking wordt op het wateroppervlak geplaatst met de noppen naar beneden en met het gladde gedeelte naar boven.
Zo heeft de folie in de winter een isolerende functie. Door de ramen te bedekken met luchtkussenfolie (even sprayen met water en de folie tegen het raam duwen), de waterleidingen buiten in te pakken met folie en planten en bomen een warme jas van bubbeltjesplastic te geven.
Driedubbel glas is een vereiste
Driedubbel glas isoleert maar liefst twee keer zo goed als dubbel glas, onder meer door de aanwezigheid van meer spouwen tussen de verschillende ruiten. Hierdoor komt kou van buiten minder makkelijk binnen en ga je ook condensvorming in je serre effectief tegen.
Een Rd-waarde (ook wel R-waarde genoemd) is de warmteweerstand van een isolatiemateriaal. De Rd-waarde geeft dus het isolerend vermogen van de isolatie aan. Hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden.
Een warmtepomp is de efficiëntste en zuinigste manier om ook grote zwembaden op te warmen. Het maakt gebruik van elektriciteit om warmte te onttrekken uit de buitenlucht en die af te geven aan het water. De koude lucht wordt dan weer door de pomp weggeblazen.
Het verschil in kleur
Elke noppenfolie gaat warmteverlies tegen en verwarmt het water een beetje extra. Onze transparante afdekzeilen verwarmen het water nog meer, maar versnellen het proces van algengroei. Onze gekleurde noppenfolies verwarmen het water iets minder, maar vertragen de algengroei.
Voor het opspannen van uw dekzeil gebruikt u bijvoorbeeld spanrubbers. Wilt u uw afdekzeil tussen een buizenframe bevestigen? Kies dan voor onze spanlussen met geplastificeerde staalhaak. En wat natuurlijk ook niet mag missen, zijn tyraps, Elastisch koord, touw, S-haken, zeilklemmen en marktklemmen.
Noppenfolie voorkomt dat de naderhand te storten beton in contact komt met de ondergrond, waardoor geen water aan het beton wordt onttrokken. Deze polyetheen noppenbaan is zeer makkelijk en direct verwerkbaar vanaf de rol. U bespaart op arbeidstijd en materiaalkosten."
De vraag wordt dus terecht gesteld. Het antwoord hierop is gelukkig: nee, een serre is in de winter niet koud. De serre wordt bij uw huis ingebouwd, dit betekent dat de serre dezelfde temperatuur heeft als uw woonkamer of keuken.
Zorgen voor optimale temperatuur in je serre
De ideale temperatuur voor het kweken in een serre tijdens de winter is tussen 5 en 10 °C.
Een damp-open folie wordt aan de koude kant (de buitenzijde) geplaatst. De koude kant bevindt zich tussen de (dak)bedekking en het isolatiemateriaal. Een damp-open folie zorgt ervoor dat het eventuele vocht in de constructie een weg naar buiten vindt. Ook zorgt het ervoor dat er geen vocht van buitenaf binnenkomt.
Het verschil tussen dampremmend en dampdicht is dat bij dampremmend nog wel ademen plaatsvindt en dampdicht volledig dicht is (dus niet ademend). Beiden worden aan de binnenzijde toegepast. Damp-open wordt daarentegen altijd aan de buitenzijde verwerkt.
Het toepassen van een dampremmende folie is altijd belangrijk in dampdichte constructies. Dampdichte constructies zijn bijvoorbeeld houten dakconstructies met een pannen, bitumen of EPDM- of zinken dak. In een dampopen constructie is een dampremmende folie niet nodig.
Waar moet ik dampremmende folie aanbrengen? Om te beginnen moet u altijd dampremmende folie aanbrengen aan de binnenkant (oftewel de 'warme zijde') van de constructie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld damp-open folie, dat altijd aan de buitenkant (de 'koude zijde') moet worden aangebracht.
Daarom is piepschuim zo licht, terwijl het toch een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Dat betekent dat u bij de toepassing van piepschuim een minder dikke laag nodig heeft dan andere isolatiematerialen, zoals het bekende en veel toegepaste glaswol.
Zonder adequate afdekking is het zinloos om uw bad te verwarmen. Bovendien houdt een zomerzeil of noppenfolie het zonlicht effectief tegen. Dit is belangrijk als u chloor gebruikt voor de desinfectie van uw water. De UV stralen van de zon hebben een negatief effect op het chloor in uw bad en breken het geleidelijk af.
Zwembad net gevuld? Als u net uw zwembad gevuld heeft, raden we u aan om direct een chloorshock toe te passen. Dit is een hoge startdosering van ongeveer drie chloortabletten van 2,7 gram (= 4,5 mg/l actief chloor) per 1.000 liter water. Dit is belangrijk om te zorgen dat het water direct goed gedesinfecteerd wordt.
Een solar cover leg je overdag, wanneer je niet zwemt en de zon schijnt, over het zwembadwater. De bubbeltjesfolie vangt warmte van de zon op en geeft dit af aan het water. Dit is hartstikke milieuvriendelijk en zorgt voor een verwarming van tot wel 5°C op een warme, zonnige dag.
Met een afdekzeil voorkomt u dat er vuil en bladeren in het water komen als u het zwembad niet gebruikt. In dit Intex afdekzeil zitten kleine gaten om te zorgen dat het water blijft ademen. Daarnaast zorgen de gaten ervoor dat u het afdekzeil ook als het geregend heeft eenvoudig van het zwembad kunt halen.