Klaxo witkalk werkt uitstekend tegen luizen en mijten in uw vogel-, kippen-, kwartel- en ander pluimveehok. Dicht eenvoudig naden af, droogt luizen uit en ziet er ook nog eens verzorgd uit. Bevat geen chemische ingrediënten. Per liter kunt u ongeveer 9 vierkante meter witten.
- Breng de witkalk met een kwast of roller aan aan de binnenzijde van uw dieren verblijf. - Voor een extra goed dekkend resultaat kunt u of meerdere lagen aanbrengen of eerst een laag grondverf voor water gedragen verf aanbrengen. - Breng witkalk altijd in dunne lagen aan, zo voorkomt u scheurvorming in de kalk.
Een behandeling met witkalk zorgt ervoor dat de naden en kieren in je kippenhok, vogelkooi of duiventil dicht komen te zitten met de witkalk waardoor bloedluis zich er niet meer in kan verstoppen en voortplanten. Naden en kieren zijn namelijk de donkere schuilplaatsen waar ze zich overdag schuilhouden.
Hokwit is makkelijk in gebruik. Je strooit het rechtstreeks over vochtige mestplekken. Een klein beetje is voldoende, je hoeft het niet te mengen. Voor een optimaal resultaat strooi je dagelijks wat hokwit in je kippenhok of duiventil, met name dus op de plek waar de meeste uitwerpselen liggen.
Kalk is op zich niet schadelijk voor de kippen, ze zoeken het soms zelfs óp, om hun extra behoefte er aan te voldoen ( ze maken eierschalen aan he ? ) Maar je kan toch best bekalken bijvoorbeeld vanmiddag, de kippen even in hun hok en morgenmiddag weer het hok open ?
Klaxo witkalk werkt vaak goed met roofmijt.
Ik pers altijd een paar teentjes uit in een 10 liter emmer water. Als ik het er neerzet, pikken ze direct naar de sliertjes knoflook. Wij houden daar, volgens ons idee, de bloedluis-populatie aardig mee beperkt. anne schreef: Daar doen ze twee of drie dagen mee.
Witkalk is namelijk vochtabsorberend en doorlatend, waardoor het verblijf van uw kippen of volière droger wordt. Ongedierte zoals bloedluis, luizen en mijten overleven slecht in droge ruimtes. Doordat witkalk wit afgeeft, wordt dit opgenomen door bloedluis en mijten.
Bloedluis bestrijden met azijn
Een mogelijkheid is om al het hout in te sprayen met azijn gemengd met water. Bloedluizen zijn hier geen fan van over het algemeen. Het is niet schadelijk voor de vogels, hoewel de geur niet aangenaam is en de vraag is of je dit wil.
Stinken kippen? Nee, kippen zelf stinken van nature niet. De omgeving waar ze in leven kan echter wel gaan stinken wanneer deze niet goed wordt verzorgd. De uitwerpselen van kippen bestaan uit een mengeling van poep en urine.
Bloedluizen hebben een hekel aan tabakstelen, varens en boerenwormkruid. De planten kunnen gedroogd in het nachthok verspreid worden, waardoor de bloedluizen mogelijk niet zullen komen.
Houtvezel of stro zijn een prima alternatief. Deze nemen ook veel vocht op en ze zijn goedkoper. Een bijkomend voordeel van houtvezel is dat het zeer snel droogt. Stro is echter ook een smakelijk en voedzaam hapje voor je kippen.
Het maken van een kalkverf is eigenlijk heel eenvoudig. Een bekend recept voor een veredelde kalkverf is bijvoorbeeld: 1 deel van de kalkdeeg en mengt dit met 1 deel marmermeel. Vervolgens voeg je ongeveer 2 delen kalksinterwater toe.
De meest natuurlijke manier om een besmetting van bloedluis te voorkomen is het preventief inzetten van roofmijten. Roofmijten zijn kleine mijten die u in uw kippenhok of vogel volière uit kunt zetten in Mite Boosters of via bijvoorbeeld matjes.
U kunt inderdaad witkalk verwijderen ( poederende laag> dus geen hechtingsvermogen ) door het oppervlak flink in te pappen met gewone cellulose behanglijm. Laat het wel goed inweken. U moet goed nawassen met water en laten drogen. De droge bladders kunt u met een groot plamuurmes afsteken.
gewoon te koop bij de diervoederhandel.
Witkalk wordt traditioneel gemaakt door gepoederde kalk met water te mengen, wat resulteert in een verf of afdichtingsmiddel die niet giftig is en veilig is voor dieren. Veel mensen vinden het uiterlijk van witkalk mooi, omdat het een dunnere verfsoort is waar je de natuurlijke houtnerf doorheen kunt zien.
Een kuur met appelazijn levert een goede bijdrage aan de gezondheid en vitaliteit van de hoenders. Het bevat talloze vitaminen zoals vitamine E & C, B1, B2, en B6, talrijke mineralen zoals ijzer, kalium, calcium en magnesium, spoorelementen, enzymen en anti-oxidanten.
Knoflook geven aan kippen
Knoflook zuivert het bloed en geeft hierdoor een smaak af in het bloed waar beestjes niet van houden. Daarnaast verbeterd knoflook de weerstand, waardoor je kippen beter beschermd zijn tegen ziektes. Garlic Allicine is erg geconcentreerd en werkt daardoor beter dan normale knoflookteentjes.
Kippen genieten van zowel kraan- als regenwater. Je kunt hier vitamine of medicijnen aan toevoegen als dit nodig is.
Roofmijten zijn het actiefst tussen 15 en 25 °C; je zet ze met succes uit van april tot en met september. “Gebruik geen chemische insecticiden 6 weken voor en na het uitzetten van de roofmijten.”
Bij deze omstandigheden zal de roofmijt zich veelvuldig vermenigvuldigen en de bloedluis het beste bestrijden. Een volwassen Hypoaspis roofmijt leeft gemiddeld 6 weken en is actief bij temperaturen van 10 tot 30 graden. Bij hogere of lagere temperaturen zal deze roofmijt minder actief zijn of in ruststand gaan.
Het is niet mogelijk om witkalk te overschilderen met latex. Als u de ruimte toch met latex wilt schilderen, dan moet de witkalk eerst verwijderd worden. U kunt dit doen door het oppervlak met water en een borstel stevig af te schrobben. Kalkverf lost op in water.