Het GSM signaal heb je niet nodig. We are Basta. Smartphone maken vaak gebruik van extra ondersteuningsgegevens vanaf internet om de GPS te helpen, maar dit is om een eerste positie fix te krijgen. Dus start je GPS in je telefoon thuis via wifi om deze hulp toe te laten.
Een GPS tracker hoeft alleen voor het versturen van data verbonden te zijn met het mobiele netwerk. Hiervoor heeft u alleen een pre-paid simkaart nodig met een tegoed erop. U bepaalt dan zelf hoeveel tegoed u erop zet. Alleen als u via de mobiele App gegevens opvraagt, gaat dat ten kosten van het tegoed.
Gemiddeld over een maand zal de GPS tracker ongeveer tussen de 4-5MB aan data verbruiken.
Werking van GPS trackers zonder abonnement met auto's
Dit netwerk bepaalt de positie of locatie van de auto. Satellieten die rond de aarde cirkelen maken via microgolf-signalen contact met een apparaat dat GPS ondersteunt: de GPS tracker. Die signalen bevatten informatie over de exacte positie van de GPS tracker.
Simyo biedt in het algemeen de goedkoopste simkaart aan met de laagste kosten voor bellen, sms en data verbruik dus deze zou bij elke GPS tracker en GPRS kunnen. Ook deze kost 0,02 cent per MB en 0,10 voor sms en bellen als dat nodig is.
De Tracker heeft weliswaar geen SIM kaart nodig om een positie en zijn standoord te bepalen, hij heeft hem echter wel nodig om de coödinaten aan iemand op te sturen. In de praktijk gebruikt man hiervoor de klassieke SMS of anders GPRS, een datatransmissie technologie voor mobiel internet.
Gps-systemen volgen je naaste via satellieten. Zolang je naaste iets bij zich draagt met gps, kun jij haar overal via internet volgen. Omdat het lokaliseren via satellieten gaat, kun je gps alleen buitenshuis gebruiken. Om haar te volgen heb je dus een smartphone, tablet of pc met internetverbinding nodig.
U kunt de tracker ergens neerleggen of op, onder of tegen metalen oppervlakken plaatsen. De GPS tracker met magneet is zeer krachtig. U hoeft niet bang te zijn dat de tracker loslaat bij drempels of wild rijgedrag.
De M2M simkaart werkt goed in onze gps- tracker.
GPS werkt via satellieten. Jouw telefoon spreekt de satelliet aan, zodat deze jouw locatie kan bepalen en terugsturen. De GPS-ontvanger in de smartphone houdt bij wanneer het signaal is verzonden. De satelliet houdt bij wanneer de vraag is ontvangen.
Een GPS tracker bestaat uit een module die via satellieten informatie kan verzenden. De informatie van de locatie wordt volledig automatisch verstuurd. De verzonden gegevens kunnen elders door een ontvanger worden opgehaald. Voor het bepalen van de juiste positie zijn minimaal vier soorten data nodig.
Google Maps verbruikt ongeveer 10 MB per half uur. Hoeveel data Google Maps precies verbruikt, hangt sterk af van hoeveel wegen en steden er download moeten worden om de route te bepalen.
Als iemand om je locatie vraagt, open je Plek, tik je op je locatie (zonder kaart, want je hebt geen internet) en verstuur je een sms die de ander kan openen in Plek. De ontvanger ziet je locatie ten opzichte van zijn of haar eigen positie.
Het gebruik van een GPS tracker om objecten te volgen waarvan jij de eigenaar bent en/of welke op jouw naam staan is volledig legaal. Voorbeelden hiervan zijn: het volgen van je auto, motor, fiets, boot maar ook je (rug)tas en koffer.
Er spelen veel factoren mee. Zo kunnen gebouwen jouw gps-signaal verstoren, maar kan een signaal ook minder zijn op een erg oude of goedkope telefoon. In dat eerste geval helpt het om buiten een open ruimte op te zoeken.
Dit is een systeem wat op basis van satellieten de positie bepaald en dit met de GPS tracker met een SIM doorgeeft aan de ontvanger. De SIM is hetzelfde als in je telefoon zit. GPS trackers werken vaak met een software of APP die je in staat stelt de locatie te volgen waar de tracker zich bevind.
Die werken gewoon met elke telefoon, of die nu Android of iOS draait. Deze pionier biedt ook meer keus, bijvoorbeeld een ultradunne tracker die in de portemonnee past. De standaardvariant heet Tile Mate en kost 25 euro, dat is inclusief sleutelgat.
Dwaaldetectie is een vorm van alarmering waarbij we gebruikmaken van GPS om de locatie van iemand te bepalen. Zo kunnen we verdwalen voorkomen en ervoor zorgen dat de cliënt weer veilig naar huis wordt begeleid.
De mini GPS tracker is hét kleinste volgsysteem dat momenteel op de markt is en makkelijk te gebruiken. Dankzij de meegeleverde magnetische cover kan het volgsysteem eenvoudig worden bevestigd op, onder of tegen metalen oppervlakten. In het waterdicht zakje is dit apparaat bruikbaar tijdens vochtige omstandigheden.
Sinds enkele maanden kun je bij fietsenmakers ook een GPS laten inbouwen van het Nederlandse bedrijf Tracefy. Die tracker kost 179 euro. Daar komt een abonnement voor connectiviteit bij, dus weten waar je fiets is en andere functies zoals ritinformatie, geofence en bewegingsalarm.