Herman sloot zijn driesterrerestaurant Oud Sluis in 2013. In 2010 opende Herman het (inmiddels) met twee Michelinsterren bekroonde Pure C.Later volgden in diezelfde badplaats brasserie AIRrepublic (1 ster) en de meer laagdrempeligere bar Blueness en AIRcafé in Cadzand-Bad.
Pure C verdiende zijn eerste Michelinster in november 2011, een tweede Michelinster, die het restaurant tot op de dag van vandaag behoudt, volgde in 2018. Pure C bevindt zich in het unieke Strandhotel, omringd door de duinen van Cadzand-Bad.
Men kent hier twee menu's, Menu Nature € 89 (4 entrees, hoofdgerecht en 1 dessert); Aangepast wijnarrangement: € 54. Pure C Menu € 109 (5 entrees, vis hoofdgerecht, vlees hoofdgerecht en 1 dessert); Aangepast wijnarrangement: € 72. Op zaterdagavond serveert men enkel het Pure C Menu.
”Ik ben een ondernemer geworden en zit heel vaak in vervelende, oninteressante managementmeetings, maar eind 2020 – begin 2021 wil ik weer mijn eigen plek, vlakbij Cadzand, waar ik zelf kan koken,” legt Sergio Herman uit tijdens de opening van de nieuwe Frites Atelier in Brussel. ”Het zal voor een heel kleine groep ...
Sergio Herman. De voormalig driesterrenchef, die op 22 december de deuren van zijn Oud Sluis sloot, zou € 1,8 miljoen aan eigen vermogen bezitten.
Voorgerechten: € 21 tot € 35.Pasta's: € 39 tot € 49.Hoofdgerechten: € 36 tot € 75.
Behalve zijn drie Belgische sterren, twee van The Jane en de nieuwe ster van Le Pristine, heeft hij nog eens drie sterren in de Nederlandse Michelingids: twee voor Pure C en één voor AIRrepublic, alle twee de Nederlandse sterrenrestaurants van Sergio Herman zijn gevestigd in in Cadzand.
Sergio Herman (51) heeft een nieuwe vriendin. Amper vier maanden na zijn stukgelopen huwelijk met Ellemieke Vermolen (44) woont de Zeeuwse sterrenchef al samen met de twintig jaar jongere Chanel Joppart (30).
Een kok of kokkin (meervoud koks) is iemand die als beroep de kookkunst beoefent, dus voedsel bereidt tot maaltijden.
Antwoord van Jeroen Meus
Mijn nieuwe keuken staat in Leuven. Het adres: Schrijnmakersstraat 11. Kom zeker eens een kijkje nemen!
Twee MICHELIN sterren: uitzonderlijke keuken. Een omweg waard!
De uitgaven kunnen per bezoeker flink verschillen. De echte Hollanders lukt het om de kosten van een etentje buiten de deur te beperken tot onder de 20 euro. Een even grote groep consumenten geeft minimaal het dubbele uit: 40 euro of meer. De meeste consumenten besteden zo'n 30 euro per persoon in een restaurant.
Een hoofdgerecht in een sterrenrestaurant kost vaak zo'n 25 tot 40 euro. Maar, er zijn goedkopere uitzonderingen: zo heeft restaurant Rijks in Amsterdam gerechten van 13 tot 19 euro op de kaart staan. Bij restaurant Sense in Den Bosch eet je bijvoorbeeld een hoofdgerecht voor zo'n 16,50 tot 19,75 euro, zocht RTL Z uit.
De hoofdgerechten beginnen bij 29,50 euro (pladijs of piepkuiken) en lopen op naar 49,50 euro (Holstein BBQ). Desserts zijn er vanaf 9,50 euro (dame blanche). Het duurste toetje is het kaasbord (19 euro). Reserveer ruim van tevoren.
Een van de allerbelangrijkste tips is dat je de stoofpot niet moet laten koken. Zodra het kookt wordt het vlees namelijk heel snel taai. Het mag wel heel zachtjes pruttelen, maar tijdens de stooftijd absoluut niet koken. Zet je pan dus op het kleinste pitje met de deksel schuin, zodat lucht kan ontsnappen.
Het woord kokkin staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.
Sergio Herman en Ellemieke Vermolen niet meer bij elkaar
Sergio en Ellemieke waren in totaal 13 jaar samen. Ze hebben twee zoons samen, Noah en Zenna. In 2017 verloren ze hun zoon Joshua vlak voor de geboorte, doordat de navelstreng om zijn nek zat. Destijds vertelde ze aan RTL Boulevard hoe het met haar ging.
Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!
Bij restaurant Noble staat immers maar één ding centraal: de smaak van genieten. En dat is niet onopgemerkt gebleven: Noble is op 12 december 2016 bekroond met een Michelinster!
De Bokkedoorns is een instituut. Het werd opgericht in 1961 en heeft al ruim 25 jaar twee Michelin sterren.