Hij smaakt ook naar ananas, maar hij is niet bedoeld om te eten. De ananasplant is een echte sierplant. De vrucht moet je vooral laten zitten: De vrucht van de ananas comosus Corona verspreidt het ontstekingsremmende enzym bromelaïne door de lucht, wat de luchtwegen verwijdt.
Het beste is om de grond van je Ananasplant licht vochtig te houden. Over het algemeen is het voldoende om eens per week wat water te geven. De Ananasplant heeft een hekel aan natte voeten, dus geef niet te veel water per keer en zorg ook dat er nooit water op de bodem van je pot blijft staan.
De Sierananas is niet giftig, maar de kleine ananasvrucht wordt niet rijp en is dus daarom niet geschikt om te eten.
De goudgele mini ananas heeft als pluspunt dat de vrucht altijd heerlijk zoet is. En het verwijderen van de kern - bij de grote ananas hard en oneetbaar - is niet eens nodig. Ook daar is het vruchtvlees zacht en zoet.
De ananasplant zou dus in iedere slaapkamer goed tot zijn recht komen. De plant maakt namelijk 's nachts zuurstof aan en dat is erg gezond. Dit is erg goed voor de hersenen en de luchtwegen. De ananasplant zorgt er namelijk voor dat de luchtwegen worden verwijd, wat helpt tegen snurken.
Helaas bloeien Ananasplanten maar één keer en daarna verwelken ze. Een meevallertje is dan weer dat je 'm ook niet hoeft te verpotten na een aantal jaar. Je kunt de Ananasplant natuurlijk wel in een nieuwe sierpot zetten bij aanschaf. De ananas is net als alle andere ananassen een vrucht.
Helaas sterft de ananasplant af zodra deze is uitgebloeid. U kunt er maximaal zes maanden van genieten, maar het is het zeker waard! U kunt de ananasplant gelukkig wel makkelijk vermeerderen.
Eet je te veel van deze tropische vrucht, dan begint je tong te prikken, kriebelen of zelfs branden en wordt je gehemelte ronduit rauw.
Ananas is een tropische vrucht afkomstig uit Paraguay, Brazilië en Bolivia, maar je kunt ananas ook binnenshuis in Nederland of België kweken. Het kweekproces is vergelijkbaar met het kweken van avocado, super leuk en makkelijk! Het kweekproces duurt gemiddeld 2 jaar tot de ontwikkeling van een volwaardige vrucht.
De volwassen ananasplant (Ananas comosus var. comosus) is 60 tot 120 centimeter hoog en ongeveer een meter breed. Haar bladeren zijn stekelig en schikken zich in een krans, rond het centrum waar de bloem en de vrucht groeien. Een Bromelia in bloei in de tropen.
Zorg ervoor dat de stekjes op een plek staan met veel daglicht en minimaal kamertemperatuur. Afhankelijk van het seizoen, zal je met een paar dagen tot enkele weken wortels zien ontstaan aan de stek. Zodra er zich meerdere wortels hebben gevormd, kan je de stek in verse aarde zetten en heb je een nieuwe Ananasplant.
Vanuit het hart van de plant vormt zich een steel met daarop de vrucht. Deze kleine ananas is niet voor de consumptie bedoeld, maar als hij helemaal rijp is, is hij eventueel wel eetbaar. Bromelia's zoals de ananasplant hebben één nadeel: nadat de plant is uitgebloeid sterft hij af.
Verwijder restjes vruchtvlees en een aantal van de onderste bladeren, zodat de kern goed zichtbaar is. Plaats dit in een glas water en zorg dat het groene gedeelte boven water blijft. Vervang het water om de twee à drie dagen. Wanneer de wortels zijn gegroeid, kun je de ananas overzetten in een pot met aarde.
Het bestuiven van de bladeren met de plantenspuit is ook een aanrader, daar de ananasplant ook water opslaat in de vrucht. Deze plant bloeit eenmalig, maar wel zo'n 3 tot 6 maanden. Een beetje plantenvoeding op zijn tijd kan de levensduur iets verlengen.
Met goede verzorging kan er binnen een jaar een ananas groeien en met iets minder goede verzorging kan het tot 2-3 jaar duren. Op moment dat je ananasje aan het groeien is, komen er vanzelf mooie bloemen op. Vanaf dit moment duurt het ongeveer nog 6 maanden totdat je een volledige ananas hebt.
Ananas is gevoelig voor koudebederf. Een hele ananas bewaar je buiten de koelkast, maar gesneden stukjes ananas kun je beter, goed afgedekt, in de koelkast bewaren.
Als een ananas heerlijk zoet ruikt, kun je hem eten. Maar je test het ook eenvoudig door het middelste blaadje uit de kroon te trekken. Als het blad gemakkelijk loslaat, is de ananas rijp.
Deze tropische vrucht zit vol met antioxidanten, zoals vitamine C, beta-caroteen en zink die zowel de mannelijke als vrouwelijke vruchtbaarheid beïnvloeden.
Wie een ananas-allergie heeft en ananas eet of aanraakt, kan last krijgen van onder andere een loopneus, hoesten, zwellingen in het gezicht en de keel, een moeilijke ademhaling, jeuk, roodheid, constipatie, buikpijn, duizeligheid en braken.
'Zachte, zoete en fruitige smaken zijn over het algemeen positief voor de smaak van sperma. Mango, ananas en kiwi's bijvoorbeeld. Daarnaast is het drinken van voldoende water goed om te zorgen dat de in het lichaam aanwezige afvalstoffen worden afgevoerd en daardoor minder invloed kunnen hebben op de geur en smaak.
De ananasplant staat graag in het licht.Vermijd wel direct zonlicht en warmte, daar kan deze kamerplant niet tegen en krijgt hij bruine bladeren. Zorg dat de kamertemperatuur niet onder de 15 °C komt. Geef water met mate, eens in de week is genoeg, en voorkom natte voeten door een binnenpot met gaten te gebruiken.
Plant ze niet te diep in het voorjaar op een zonnige plaats met af en toe wat schaduw in licht vochtige maar goed doorlatende voedzame grond. Ze kan ook in een pot geplant worden. Die kan vanaf mei/juni op een zonnige plaats buiten worden gezet.
In de warme zomermaanden kun je jouw Ananasplant meer water geven dan in de winter. Belangrijk hierbij is dat je pas weer water geeft als de potgrond is opgedroogd. Voel regelmatig met een vinger in de potgrond. Als je jouw Ananasplant te veel water hebt gegeven, zullen de onderste bladeren geel worden.
Vroeger werd het afgeraden om die kamer om te toveren tot een groene jungle. Planten doen immers aan fotosynthese. Dit wil zeggen dat ze overdag onder invloed van het zonlicht zuurstof produceren. 's Nachts is dit niet mogelijk: ze nemen dan zuurstof op en stoten CO2 uit.