CO2 compenseren. Klopt dat wel?

Hoeveel CO2 stoot een vliegtuig uit per km?

Hierdoor is de uitstoot voor vluchten korter dan 700 kilometer zo'n 270 gram CO2-equivalent per persoon per kilometer, terwijl die voor vluchten langer dan 2500 kilometer uitkomt op 135 gram CO2-equivalent per persoon per kilometer. Voor de afstanden daartussenin is de uitstoot 200 gram CO2-equivalent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zaailingen.com

Wat is slechter voor het milieu auto of vliegtuig?

Een vliegreis belast het milieu maar liefst 7 tot 11 keer zoveel als dezelfde reis per trein. Het verschil is het grootst op een korte reisafstand (minder dan 700 kilometer). Verder draagt een vliegreis 2 tot 4 keer zoveel bij aan het broeikaseffect als dezelfde reis per auto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Hoeveel CO2 stoot een trein uit per km?

Per vervoerwijze gezien, blijkt dat tram en metro volledig zero emissie zijn (0 gram CO2 per reizigerskilometer). Trams en metro's rijden op groene stroom. Dat geldt ook voor de geëlektrificeerde regionale treinen. Voor de dieseltrein gaat het om 81 gram CO2 per reizigerskilometer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op crow.nl

Wat is het meest vervuilende vervoermiddel?

Van alle vervoersmiddelen leverden personenauto's de grootste bijdrage aan het broeikaseffect, gevolgd door het goederenwegvervoer en de luchtvaart. Het vervoer per trein veroorzaakte weinig directe en indirecte CO2-emissies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Wat is vervuilender Cruise of vliegtuig?

"We weten nu dat cruiseschepen bijna twee maal zoveel vervuilen als vliegtuigen. Daar komt bij dat veel passagiers naar de haven vliegen voordat ze aan boord komen." Een andere milieu-organisatie, Friends of the Earth's Clean Vessles Campaign, vergelijkt cruise-schepen met 'drijvende steden'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dagjeweg.nl
33 gerelateerde vragen gevonden

Wat is slechter boot of vliegtuig?

De internationale scheepvaart stoot bijna tweemaal zoveel broeikasgassen uit als de luchtvaart – veel meer dan tot nu toe werd aangenomen. amsterdam – Schepen stoten wereldwijd meer dan 1 miljard ton aan broeikasgassen uit, zo meldt de Britse krant The Independent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trouw.nl

Hoeveel CO2 1 vlucht?

Omgerekend stoot je per persoon tijdens een retourvlucht 4,8 ton CO2 uit. Volgens de Climate Neutral Group moet je 240 bomen planten om dit te compenseren. Per persoon! Als je nagaat dat er gemiddeld 500 passagiers in een vliegtuig zitten, betekent dit 120.000 bomen per retourvlucht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vandebron.nl

Hoeveel CO2 stoot 1 auto uit?

Een gemiddelde benzine personenauto die per jaar 15.000 kilometer rijdt heeft een CO2-uitstoot van ca. 3.360 kg per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dutchrenewergy.nl

Is een vliegtuig zuiniger dan een auto?

Vliegtuig vliegt twee keer zo zuinig als auto

De winnaar, de vierpersoons Taurus G4, vloog 320 kilometer twee uur, waarbij het vliegtuig acht liter brandstofequivalent gebruikte. Dus per passagier per liter brandstof 160 kilometer afstand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op at-aandrijftechniek.nl

Hoeveel uitstoot heeft een vliegtuig per km?

Hierdoor is de uitstoot voor vluchten korter dan 700 kilometer zo'n 270 gram CO2-equivalent per persoon per kilometer, terwijl die voor vluchten langer dan 2500 kilometer uitkomt op 135 gram CO2-equivalent per persoon per kilometer. Voor de afstanden daartussenin is de uitstoot 200 gram CO2-equivalent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zaailingen.com

Wat zijn de grootste vervuilers van de wereld?

De zes grootste uitstoters (China, Verenigde Staten, EU27, India, Rusland en Japan) zijn momenteel verantwoordelijk voor ongeveer 62% van alle broeikasgasuitstoot en spelen daarnaast ook een belangrijke rol in internationaal klimaatbeleid door hun politieke rol in de wereld en de economie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klimaathelpdesk.org

Wat is de grootste CO2 uitstoot?

In 2021 werd van de totale hoeveelheid broeikasgassen 32 procent door de industrie uitgestoten, 19 procent door de sector elektriciteit, 18 procent door de sector mobiliteit (binnenlands verkeer en vervoer), 16 procent door de landbouw en 15 procent door de gebouwde omgeving (vanwege het stoken van aardgas voor ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Hoe zwaar is 1 liter kerosine?

Soortelijk gewicht kerosine 0,950 kg/l Max.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Wat kost een volle tank van een vliegtuig?

Gebaseerd op een kerosineprijs van gemiddeld $ 3 per US gallon voor een Boeing 747-100, kost een volle tank ongeveer $ 145.000,- . Toegevoegd na 7 minuten: Een volle tank van een Boeing 747-400 kost ongeveer $ 170.000,- .

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Hoeveel km heeft een vliegtuig nodig om op te stijgen?

250 km per uur

Een vliegtuig waarmee je vaak op vakantie gaat, zoals een Boeing 737, gaat gemiddeld ongeveer 250 kilometer per uur. Zo'n groot vliegtuig heeft een hele lange startbaan nodig om zo hard te kunnen, wel 3 kilometer lang!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op willemwever.kro-ncrv.nl

Hoeveel CO2 stoot 1 liter benzine?

CO2 - Koolstofdioxide

Voor elke liter benzine die je verbruikt komt 2269 gram CO2 vrij, voor elke liter diesel is dat 2606 gram en bij LPG is dat 1610 gram. Je kunt alleen een lagere CO2-uitstoot bereiken door een auto minder te laten verbruiken of door een andere brandstof te kiezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Wat is slechter CO2 of stikstof?

De invloed van de mens op de productie van reactief stikstof heeft gevolgen voor het klimaat. Direct doordat het leidt tot de productie van lachgas (N2O), een broeikasgas met een ongeveer driehonderd keer sterker effect dan het broeikasgas koolstofdioxide.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op biomaatschappij.nl

Hoeveel gram CO2 stoot een vrachtwagen uit per km?

Een gemiddelde goederentrein stootte in 2018 per tonkilometer ongeveer 18 gram kooldioxide uit. De uitstoot van een gemiddelde vrachtauto was veel groter: 112 gram CO2 per kilometer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op evofenedex.nl

Hoeveel slechter is vliegen dan autorijden?

Zelf met de auto op vakantie

Met de auto kun je ver komen binnen Europa en nog steeds prachtige bestemmingen bereiken. Reizen met de auto kan tot wel 4 keer minder milieuvervuilend zijn dan dezelfde reis maken met het vliegtuig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kaaimanreizen.nl

Hoeveel CO2 stoot Schiphol uit?

De Schiphol Group was in 2018 verantwoordelijk voor een klimaateffect vergelijkbaar met een uitstoot van maar liefst 75,8 megaton CO2 (1 megaton = 1 miljard kilo). Dat is net zoveel als de uitstoot van zo'n 3,8 miljoen huishoudens!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieudefensie.nl

Wat is goedkoper met de auto of vliegtuig op vakantie?

Op zich kan het vliegtuig tot 10 keer goedkoper zijn dan de auto!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autogids.be

Hoeveel stikstof stoot een vliegtuig uit?

Stikstofoxiden. De luchtvaart stootte 36 miljoen kilo stikstofoxiden uit in 2021. De bijdrage van de luchtvaart aan de totale stikstofoxide-uitstoot door de Nederlandse economie was in 2021 rond de 10 procent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Is trein veiliger dan vliegtuig?

De vraag "Hoe veilig is vliegen?" kan daarom als volgt worden beantwoord: Reizen per bus en trein is het veiligst, op de voet gevolgd door reizen per vliegtuig. Het is een feit: statistisch gezien is de kans op een ongeval in een vliegtuig ongeveer 1 op 188.364 (2019) en is dus veel kleiner dan in een auto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op easyairportparking.nl

Hoeveel CO2 stoot een fiets uit?

Gemiddeld over een hele dag (24 uur) spenderen we ≈2000 kcal aan energie, waarvoor je 500 g glucose verbrandt. En dat komt per minuut neer op 0.35 g suiker, of wel 0.5 g CO₂. Fietsend stoot je dus ongeveer 8x meer CO2 uit dan in rust. Per km produceren we op de fiets dus gemiddeld 8 gram CO2.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ietsoverdefiets.nl

Kan je kerosine in een auto doen?

Het is mogelijk om een auto honderd procent op kerosine te laten rijden. Bij Shell weet men dat dit wel eens gebeurt in het leger, wanneer er bijvoorbeeld in oorlogsgebied alleen kerosine voorhanden is en geen dieselolie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Populaire vragen