Dit type neusbeugel bevat ingebouwde magnetische chips. De chips bevinden zich in de twee bolletjes die je tegen je neustussenschot plaatst. Bij elke in- en uitademing worden de bolletjes sterker tegen het neustussenschot geduwd, wat zorgt voor stimulatie van de zenuwen in het neustussenschot.
Het is de bedoeling dat de spray vlak voor het slapengaan gebruikt wordt. De keelsprays worden achter in de keel gespoten waardoor er een dun laagje over de huig en de tong komt te zitten. Dit laagje smeert en verzacht het keelgebied. Een neusspray zorgt er voor dat lucht meer doorgang krijgt in de neus.
De buisjes zijn verbonden met een bruggetje en dienen in de neusgaten geduwd te worden. De buisjes zorgen ervoor dat de neusgaten zich open spreiden, vandaar de term neusspreider. Deze buisjes zijn gemaakt van zachte siliconen voor optimaal draagcomfort.
Werking van de anti-snurk neusspreider
De neusspreider is een anti snurk middel dat de neusgaten van binnenuit verwijdt. Hierdoor wordt de weerstand die de neusblokkade veroorzaakt verkleind. De lucht die je door de neus inademt komt zo gemakkelijker in de longen terecht.
Als u inademt, gaat de lucht door uw neus, keel en luchtpijp naar uw longen. Aan het begin van de luchtpijp zitten de stembanden. Als er in uw neus of keel minder ruimte is, gaat de lucht er sneller doorheen. Daardoor ontstaan snurkgeluiden.
Het is waar: mannen snurken meer dan vrouwen. Dat komt door de vrouwelijke geslachtshormonen: de oestrogenen. Die zorgen ervoor dat het weefsel van de keelholte strakker en soepeler blijven dan die van mannen. Daardoor blijft de keelholte langer wijder, en is er minder kans op snurken.
Het brein filtert de geluiden die het lichaam zelf maakt.Hierdoor word je wel wakker van externe geluiden (wekker, verkeer etc.)maar niet van je eigen gesnurk. Anders zou je nooit in slaap komen en zou je zelfs wakker kunnen liggen van je eigen ademhaling.
Een anti snurk neusclip of neusklem is een klein apparaatje dat je tijdens de slaap als een soort knijpertje op je neustussenschot plaatst. Het is met name bedoeld voor snurkers die kampen met een probleem met de neusademhaling. Het zorgt ervoor dat lucht beter wordt geleid en er meer zuurstof wordt aangevoerd.
De app is heel makkelijk te gebruiken: zet SnurkLab naast je bed aan terwijl je slaapt.In de ochtend ontdek je je Snurk score, precies wanneer en hoe hard je hebt gesnurkt en beluister je gesnurk achteraf.
Dat leidt tot onrustige slaap, vaak wakker worden en luid snurken. Wielders kijkt op: “En onderschat de overlast op de partner van de patiënt niet.” Waarbij de longarts benadrukt dat weliswaar alle apneu-patiënten snurken, maar niet alle snurkers apneu hebben.
Wax oordopjes zijn goed te gebruiken als je partner snurkt. Je kunt ze zelf vormen zodat ze goed in je oor passen. Omdat deze kneedbare oordoppen van was waterdicht zijn, kun je ze ook goed gebruiken als je gaat zwemmen. Wax oordoppen zijn vrij vettig waardoor ze minder goed herbruikbaar zijn.
De kosten voor een MRA snurkbeugel variëren van € 500,- tot € 900,-. Indien tijdens het onderzoek is vastgesteld dat u slaapapneu heeft, worden de kosten van een MRA beugel volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Wel betaalt u eventueel een eigen risico.
Snurken ontstaat door een vernauwing in de luchtweg tussen de neusgaten en de stembanden. Meestal betreft het een vernauwing achter de huig (dat is de overgang van de neus- naar de keelholte) of het gebied in de keelholte achter de tong.
Door alcoholgebruik kunnen de spieren van de bovenste luchtwegen verslappen.Het verslappen van deze spieren is er de oorzaak van dat mensen (meer) snurken nadat ze gedronken hebben. Alcohol kan ook slaap-apnoe (= tijdelijk stoppen van de ademhaling) tot gevolg hebben.
Slaap op je zij om snurken te voorkomen
Je snurkt namelijk eerder wanneer je op je rug slaapt. Dit komt omdat spieren zoals de huig en de tong verslappen. Wanneer je op je rug ligt wordt hierdoor je luchtweg geblokkeerd.
Snurken is niet alleen vervelend, maar mogelijk ook nefast voor de gezondheid, blijkt uit VUB-onderzoek. Snurken is niet alleen storend, maar kan ook leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals hartaandoeningen, obesitas, vermoeidheid, concentratieproblemen en gedragsstoornissen.
De laatste jaren zijn er verschillende studies die hebben aangetoond dat luid en storend snurken een verhoogd risico inhoudt voor hart- en vaatziekten. Snurken is ook één van de hoofdsymptomen van obstructief slaapapneusyndroom (slaapapneu).
Te vlug ademen tijdens de slaap
Doen we dat meer dan 20 keer per minuut op een oppervlakkige manier, dan spreken we over tachypneu. Nachtelijke tachypneu wordt gekenmerkt door een aanhoudende toename van de ademhalingsfrequentie tijdens de slaap, die hoger ligt dan de gebruikelijke 6 tot 8 keer per minuut.
Ongeveer 45% van mannen snurkt. Ongeveer 25% van de vrouwen snurkt.
De MRA-beugel wordt volledig uit de basisverzekering vergoed. Deze vergoeding krijg je alleen als je arts de diagnose OSAS(Obstructief Slaap Apneu Syndroom) heeft vastgesteld. Omdat je de beugel vanuit de basisverzekering vergoed krijgt, moet je wel je eigen risico betalen.
Bij normaal gebruik gaat de snurkbeugel zeker 4 tot 6 maanden mee.
Het tandtechnisch laboratorium zal het ontwerp van de beugel in plastic uitvoeren. Als de MRA klaar is, krijgt de patiënt de beugel met een instructie mee naar huis. Na 2 tot 3 weken komt de patiënt op controle om te bespreken of de behandeling werkt en of er nog klachten zijn. Zo nodig kan de beugel worden bijgesteld.
"Mannen snurken over het algemeen vaker dan vrouwen. Ook iemand met overgewicht of een bovengemiddeld alcoholgebruik maakt grotere kans om te gaan snurken. Daarbij spelen ook rugligging en gebruik van spierverslappende medicijnen voor het slapen gaan een rol." Het is belangrijk een klacht als snurken serieus te nemen.
Het antwoord is eenvoudig: Er zit geen enkel gevaar in het dagelijks gebruiken van oordoppen om beter te kunnen slapen. Zo beaamt ook KNO arts Sietske Meinesz. Kno-arts Sietske Meinesz: “Op zich is het gebruik van oordoppen niet schadelijk voor het oor.